Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Βαγγέλη πες την αλήθεια: Επίτηδες το κάνεις

Βαγγέλη πες την αλήθεια: Επίτηδες το κάνεις

Ο Γιάννης Πεταλωτής υμνεί τον Βαγγέλη Λιόλιο

Βαγγέλη μάς τρολάρεις κι εσύ κι οι συνεργάτες σου.

Πραγματικά, κάνω προσπάθεια να δω με συμπάθεια το όλο εγχείρημα του Βαγγέλη Λιόλιου και της ηγετικής ομάδας της ΕΟΚ. Θέλουν τον χρόνο τους, έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους, ίσως η επιπλέον αναγνωρισιμότητα λειτουργεί αρνητικά. Προσπαθώ να βρω ελαφρυντικά, για να μην γίνομαι ο… κακός της παρέας, αλλά -ειλικρινά- δεν με αφήνουν.

Είναι στιγμές, που βγαίνει αυθόρμητα η σκέψη «ο παππούς δεν τα έκανε αυτά» και δαγκώνομαι, γιατί η αντιπολίτευση στον Βασιλακόπουλο ήταν σημείο αναφοράς σε όλη τη διαδρομή μου. Την όποια. Κοίτα πού μας κατάντησες Βαγγέλη, εσύ κι οι συνεργάτες του.

Το e-magazine αποθεώνει τον Βαγγέλη Λιόλιο

Μια από τις σπουδαίες (το γράφω και κλαίω) ενέργειες της νέας διοίκησης της ΕΟΚ, ήταν η έκδοση ηλεκτρονικής εφημερίδας. Το e-magazine εξυπηρετεί έναν σκοπό (πίστευα), να μαζέψει αρκετούς δημοσιογράφους στην αυλή του προέδρου. Κι αλήθεια, έχετε δει να γράφουν έστω ένα επικριτικό σχόλιο για τον Βαγγέλη Λιόλιο; Δεν είναι καιρός να χάνεις δουλειές, τους καταλαβαίνω.

Μέχρι εδώ όλα καλά. Ποιος διάολος μ’ έβαλε να διαβάσω το 10ο τεύχος, δεν ξέρω. Ξεκινά με άρθρο τομή του Ιωάννη Πεταλωτή. Ο εκ Κομοτηνής προερχόμενος παράγοντας, μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΚ, έγραψε (λέμε τώρα) για το μπάσκετ στην περιφέρεια.

Απολαύστε υπεύθυνα τον ύμνο στον Βαγγέλη Λιόλιο

«Η νέα διοίκηση, δεν είναι ουρανοκατέβατη αλλά απαρτίζεται από ανθρώπους που ζουν για το μπάσκετ και το αποδεικνύουν εδώ και δεκαετίες. Ο κ. Λιόλιος και οι συνεργάτες του δεν ήρθαν στη Διοίκηση για να ακουστούν, αλλά για να ακούσουν» γράφει ο κ. Πεταλωτής.

Αγαπητέ, άφησε να τα πουν άλλοι αυτά. Τι αξία έχει, αλήθεια, να υμνείς τον Βαγγέλη Λιόλιο, όντας στην παράταξή του. Και θα πει κανείς, «εντάξει ολόκληρο άρθρο, έκανε και μια αναφορά ο άνθρωπος». Αμ δε; Η συνέχεια είναι πιο εντυπωσιακή.

«… Αποτελεί όραμά του προέδρου μας ο οποίος είναι ο ηγέτης σε μια ομάδα ανθρώπων, που τους εμπνέει να βγάλουν τον καλύτερο εαυτό, ούτως ώστε το Ελληνικό μπάσκετ να κατακτήσει ξανά την πρώτη θέση στην καρδιά του Έλληνα φιλάθλου!».

Διαβάζουμε και μαθαίνουμε

Καλά έλεγαν ότι είναι καλό να διαβάζεις. Εγώ, για παράδειγμα, έμαθα ότι η διοίκηση δεν είναι ουρανοκατέβατη (είπε κανείς ότι είναι;), ότι απαρτίζεται από ανθρώπου που ζουν για το μπάσκετ και το αποδεικνύουν 10ετίες (ο Δελημπαλταδάκης, πάντως, ζούσε από το μπάσκετ) κι ο κ. Λιόλιος δεν ήρθε να ακουστεί, αλλά να ακούσει. Προσωπικά δεν θυμάμαι τον Βαγγέλη να ζητά τη γνώμη κάποιου, αλλά να το δεχθώ.

Είναι ηγέτης μιας ομάδας, την οποία εμπνέει να βγάλει τον καλύτερό της εαυτό (πραγματικά, αυτά δεν τα είχε πει και δεν τα είχε γράψει κανείς για τον Βασιλακόπουλο), για να κατακτήσει ξανά το μπάσκετ την πρώτη θέση στην καρδιά του Έλληνα φιλάθλου. Αίφνης, μας ενημέρωσε ο κ. Πεταλωτής, ότι το μπάσκετ έχει εκπέσει και χάρη στον Βαγγέλη Λιόλιο θα βρεθεί ξανά στην κορυφή. Αλήθεια τώρα;

Δεν θα μιλήσω για το «τέλμα», που αναφέρει. Όταν, πάντως, εγώ έγραφα για τέλμα, κορυφαία στελέχη της ομάδας που εμπνέει ο Λιόλιος κ. Πεταλωτή, ήταν δίπλα στον Βασιλακόπουλο. Πώς αυτοί που έφεραν το μπάσκετ στο τέλμα, θα το αναστήσουν, δεν το κατάλαβα, εκτός κι αν πρόκειται για το μαγικό άγγιγμα του Βαγγέλη, που θα τους μετατρέψει (εν καιρώ) σε μηχανές παραγωγής.

Πρόεδρε, επειδή και μεγαλύτερος είμαι, και περισσότερα χρόνια από σένα στον χώρο, μου επιτρέπεις μια συμβουλή. Δεν σου αρέσει, πέτα τη στα σκουπίδια: Μην αφήσεις να δημοσιευτεί παρόμοιο άρθρο, σου κάνει κακό Βαγγέλη

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…