Κεντρική Ασίστ Αριστείδης ο Δίκαιος Ο… «αποτυχημένος» Πιτσίλκας, που τα πήρε όλα

Ο… «αποτυχημένος» Πιτσίλκας, που τα πήρε όλα

Ο Πιτσίλκας κι η ΚΕΔ

Είναι καλός ο Πιτσίλκας πρόεδρε, ή όχι;

Ήταν 28 Σεπτεμβρίου 2021 όταν ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, ανακοίνωσε (εν μέσω συνέντευξης Τύπου) την πρώτη επί των ημερών του ΚΕΔ. Πρόεδρός της ο Νίκος Πιτσίλκας. Έναν χρόνο κι έξι μέρες μετά, στις 4 Οκτωβρίου 2022, ανακοινώθηκε η νέα Κεντρική Επιτροπή, στην οποία δεν συμπεριλαμβάνονταν ο Λαρισαίος.

Τι έχουμε εδώ; Σε απόλυτους αριθμούς, ο Πιτσίλκας προκύπτει ότι είναι το πιο αποτυχημένο μέλος της ΚΕΔ/ΕΟΚ. Ο Αριστείδης δεν θυμάται άλλον παράγοντα, που να έμεινε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Κι αν υπήρχε δεν ήταν της εμβέλειας του Νίκου. Εδώ ο Ταβουλαρέας, του οποίου η σφυρίχτρα δεν πέρασε τα σύνορα, κόντεψε να βγάλει ρίζες στην Επιτροπή.

Ο… πετυχημένος Πιτσίλκας συμβουλεύει

Η σημερινή ανακοίνωση αναφέρει πως «… Ειδικός σύμβουλος της ΕΟΚ για την ανάπτυξη της διαιτησίας είναι ο Νίκος Πιτσίλκας, με αρμοδιότητες τις διεθνείς σχέσεις, που αφορούν τη διαιτησία (ΕΟΚ – FIBA κλπ.), τις σχέσεις με την ΟΔΚΕ και τους τοπικούς συνδέσμους, καθώς και τη συνεργασία της ΕΟΚ με την ΟΔΚΕ / Εθνικό καθηγητή για τα ζητήματα επιμόρφωσης και εκπαίδευσης των διαιτητών».

Ένας άνθρωπος, που αναλαμβάνει τόσες πολλές ευθύνες, είναι εξ ορισμού πετυχημένος. Πρώτα απ’ όλα για να είσαι στο πλευρό του προέδρου της ΕΟΚ, δεν μπορεί παρά να είσαι άξιος. Αν, μάλιστα, έχεις να ρυθμίσεις και τόσα πολλά, όσα περιγράφει η ανακοίνωση, είσαι δυο φορές άξιος. Κι επί προσωπικού, πιστεύω ότι ο Πιτσίλκας είναι άξιος.

Μπερδευτήκατε; Κι εγώ! Δηλαδή, ο Νίκος Πιτσίλκας είναι άξιος κι ικανός να συμβουλεύει τον πρόεδρο, αλλά δεν είναι ικανός να μετέχει της ΚΕΔ. Πώς είπατε; Αν αποδεχθούμε ότι δεν θα μπορούσε να έχει και τα δύο καρπούζια στη μασχάλη, αλήθεια ποιο είναι σημαντικότερο, να είσαι σύμβουλος του προέδρου (έστω κι ειδικός), ή πρόεδρος στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας.

Αν ισχύει το πρώτο, είναι μάλλον μειωτικό, αν όχι προσβλητικό, για την ΚΕΔ. Αν ισχύει το δεύτερο, τότε ο Πιτσίλκας υποβαθμίστηκε. Μιλάμε για τρέλα. Εκτός κι αν συντρέχουν άλλοι λόγοι, που έπρεπε να είναι… εντός, εκτός κι επί τα αυτά ο Λαρισαίος.

Αντί επιλόγου: Έβγαλε γλώσσα ο Νάστος, ο οποίος ορίστηκε (κι εις ανώτερα) σε τρία ματς μικρών ηλικιών. Έγραψε «γίνεται και σε μια μέρα τελικά». Γίνεται αγόρι μου, γίνεται. Αρκεί να θυμάσαι την ιστορία με τη μύγα, που απέκτησε… μαλακά μόρια. Και να θυμάσαι ότι μπορεί να ξεχνάνε πολλοί, δεν ξεχνά ποτέ ο
Αριστείδης ο Δίκαιος

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αριστείδης ο Δίκαιος
Περισσότερα σε Αριστείδης ο Δίκαιος

Δειτε επισης

Euroleague: Ασίστ του Απριλίου αυτή του Ουόκαπ στον ΜακΚίσικ (vid)

«Τραβάει τα βλέμματα» η ασίστ του Ουόκαπ στο Top-10 της Euroleague. Η Εuroleague έδωσε στη…