Κεντρική Ασίστ Αριστείδης ο Δίκαιος ΟΔΚΕ: Κλειστές πόρτες κι ανοιχτά… παράθυρα

ΟΔΚΕ: Κλειστές πόρτες κι ανοιχτά… παράθυρα

Κάτι τρέχει στην ΟΔΚΕ

Η ιστορία με τη γυναίκα του Καίσαρα δεν έχει προφανώς απασχολήσει τον Βαγγέλη Λιόλιο. Ενδεχομένως ούτε την ΟΔΚΕ, που για πολλοστή φορά πέφτει θύμα των περιστάσεων, αλλού κλείνοντας το μάτι κι αλλού κλείνοντας την πόρτα.

Ας ξεκινήσουμε από το… τέλος. Στο σεμινάριο της ΟΔΚΕ «έφαγε πόρτα» ο Γιάννης Φούφης. Τι μπορούσε να κάνει η διοίκηση της Ομοσπονδίας, αφού η ΕΟΚ δεν φρόντισε έγκαιρα να σταλεί το έγγραφο, για το αν υπολογίζεται ή όχι ο διεθνής διαιτητής. Και μετά άρχισε το… μπλάκι. «Μα στείλαμε το χαρτί», «κάπου παράπεσε», «να τώρα έρχεται». Αηδίες.

Ο Λιόλιος έδειξε από πέρυσι στους τελικούς ότι δεν θέλει τον Φούφη, αλλά δεν θέλει και να τον έχει απέναντι. Του φτάνει ο Γκόντας. Ο ίδιος δεν φτάνει για να αντιμετωπίσει τον πρώην διαιτητή, αλλά αυτό είναι θέμα άλλης συζήτησης. Γι’ αυτό και δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση, πετώντας το μπαλάκι στον Μπούσια και στους άλλους της ΟΔΚΕ.

Η νύχτα θέλει τρέξιμο

Την ίδια στιγμή η Ομοσπονδία, σε αγαστή συνεργασία με την ΕΟΚ, κλείνουν το μάτι στα αγαπημένα παιδιά. Μάθαμε ότι ο Ηλίας Κορομηλάς κι η Βάσω Τσαρούχα έτρεξαν μόνοι τους, σε κλειστές πόρτες, το βράδυ. Γιατί;

Πριν πέντε μέρες (δείτε εδώ) ο Αριστείδης άφησε το… υπονοούμενο. Όσοι ξέρουν να διαβάζουν πίσω από τις λέξεις, ήξεραν και τι θα συμβεί. «Υπάρχει βίντεο» λένε από την ΟΔΚΕ, αγνοώντας πως στην Τουρκία έγινε σκάνδαλο με αντίστοιχες εξετάσεις. Εκεί «πειράχτηκε» το βίντεο.

Εγώ δεν λέω ότι θα πειραχτεί κι αυτό με τους δύο διεθνείς, αλλά γιατί να τρέξουν μόνοι τους; Αγοραφοβικοί είναι; Κι αν κάποιοι δεν έπρεπε να τρέξουν εν κρυπτώ, ώστε να επιτρέπουν σε κάθε κακοπροαίρετο να αμφισβητεί τη φυσική τους κατάσταση, ήταν οι συγκεκριμένοι.

Ο Ηλίας είναι το «αγαπημένο παιδί» του προέδρου, η Βάσω έπαιξε σχεδόν όλα τα ματς του Προμηθέα. Γι’ αυτό λέγαμε για τη γυναίκα του Καίσαρα, αλλά… Δίχως λόγο μπαίνουν στο μικροσκόπιο όλοι. ΕΟΚ, ΟΔΚΕ, οι δυο διαιτητές. Στον έναν (Φούφη) κλείνουν την πόρτα, στους άλλους (μοιάζουν να) κλείνουν το μάτι.

Με σημαίες και με ταμπούρλα

Παραιτήθηκε -μαθαίνω- η Τάνια Μερίκα από σύμβουλος του Λιόλιου σε θέματα Κριτών. Θα αναγκαστεί να βγει στους δρόμους, καθώς ο πρόεδρος της ΕΟΚ έστειλε μήνυμα ότι θα ξηλώσει τους Κριτές, βάζοντας απόφοιτους των ΤΕΦΑΑ, αν επιμείνουν να ζητούν αυξήσεις.

Άντε τώρα, μετά τόσα χρόνια δίπλα στους προέδρους, να βγει ξανά στους δρόμους. Με σημαίες και με ταμπούρλα. Όπως κάποτε, πριν αρχίσει να συχνάζει στην αυλή του προέδρου. Μόνο που οι αγώνες δεν είναι σαν το… ποδήλατο, να θυμάται το σώμα σου την πορεία, τη διαμαρτυρία, την αντίσταση.

Ακόμα κι αν εσύ το θυμηθείς, η εικόνα θα μοιάζει περισσότερο με καρικατούρα. Κι αυτό είναι το άδοξο τέλος όσων άκριτα στηρίζουν κάθε πρόεδρο, φωνάζοντας «ο βασιλιάς πέθανε ζήτω ο βασιλιάς». Οι… βασιλικότεροι του βασιλέως, που λέγαμε Τάνια μου.

Μήπως ήρθε η ώρα να παραιτηθείς, όχι από σύμβουλος, αλλά γενικά, αναρωτιέται ο
Αριστείδης ο Δίκαιος

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αριστείδης ο Δίκαιος
Περισσότερα σε Αριστείδης ο Δίκαιος

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…