Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Ολυμπιακός: Πόθος Μπαρτζώκα οι «δίδυμοι πύργοι»

Ολυμπιακός: Πόθος Μπαρτζώκα οι «δίδυμοι πύργοι»

Ο Ολυμπιακός θέλει δίδυμο Πλάις – Φαλ

Υπάρχει πιθανότητα να απελευθερώσει η Αναντολού Εφές τον παίκτη, που συνέβαλλε τα μέγιστα στην κατάκτηση της Ευρωλίγκας; Η λογική λέει πως «όχι», αλλά ο Ολυμπιακός περιμένει μήπως κι οι Τούρκοι αποφασίσουν να αλλάξουν τον Τίμπορ Πλάις για να τον αρπάξει.

Αυτός είναι ο διακαής πόθος του Γιώργου Μπαρτζώκα. Πέρυσι, ο κόουτς των «ερυθρολεύκων» είχε κυκλώσει το όνομα του Γκριγκόνις, αλλά η ΤΣΣΚΑ δεν τον άφησε να τον αποκτήσει. Φέτος θέλει τον Πλάις, για να γίνει πανίσχυρος ο Ολυμπιακός στη θέση «5», με «δίδυμους πύργους».

Θέλει να «ψηλώσει» ο Ολυμπιακός

Η περίπτωση του Πλάις είναι ιδανική και γι’ αυτό θα περιμένει λίγο. Υπάρχει πάντα η λύση του Μπολομπόι, ή του Τόμπι, όμως ο Γερμανός μοιάζει ιδανικός γι’ αυτό που θέλει να φτιάξει ο Μπαρτζώκας. Ο Ολυμπιακός θέλει να πάει (ιδανικά) με μια γεμάτη πεντάδα στις δύο θέσεις της φροντ λάιν. Ήτοι: Βεζένκοφ, Πίτερς, Φαλ, Πλάις και Κώστας Αντετοκούνμπο.

Για την ώρα υπάρχει μόνο ο Φαλ στο ρόστερ, ο Βεζένκοφ θα καθορίσει εν πολλοίς τις εξελίξεις, ο Πλάις δεσμεύεται με συμβόλαιο κι ο Κώστας δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του. Σκεφτείτε, όμως, να έχει ο Ολυμπιακός αυτούς τους πέντε στις δύο θέσεις, πόσο διαφορετικός θα είναι σε σχέση με φέτος.

Βεζένκοφ και Ντόρσεϊ

Την ώρα που ο Πίτερς μοιάζει να είναι κλεισμένος και να απομένουν μόνο οι σχετικές ανακοινώσεις, ο Ολυμπιακός έχει διπλούς μπελάδες. Από τη μια ο Βεζένκοφ, από την άλλη ο Ντόρσεϊ. Ο πρώτος συζητά με τους Κινγκς, αλλά όλα δείχνουν πως η περίπτωσή του θα απασχολήσει περισσότερο τους Αμερικανούς του χρόνου.

Οι πληροφορίες από την άλλη άκρη του Ατλαντικού λένε πως δεν έχουν απορρίψει την ιδέα να τον αποκτήσουν από τώρα κι αυτό βραχυκυκλώνει τους «κόκκινους». Ο Ολυμπιακός δύσκολα θα καλύψει απώλεια δύο παικτών με δικαίωμα συμμετοχής ως Έλληνες, γι’ αυτό και δεν έχει αποτραβηχτεί από τη διεκδίκηση του Ντόρσεϊ.

Η Φενέρμπαχτσε έχει μεγαλύτερο πορτοφόλι, αλλά για την ώρα οι προτάσεις δεν διαφέρουν πολύ, γι’ αυτό κι ο Ντόρσεϊ το σκέφτεται. Αν δεν αλλάξουν οι ισορροπίες, με αυτή τη διαφορά, πιθανότατα να προτιμήσει να μείνει στο λιμάνι, όμως η ομάδα του Ιτούδη μπορεί εύκολα να τινάξει την μπάνκα στον αέρα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…