Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Ολυμπιακός: Το «αχτύπητο δίδυμο» του Μπαρτζώκα

Ολυμπιακός: Το «αχτύπητο δίδυμο» του Μπαρτζώκα

Ο Ολυμπιακός θέλει και Πίτερς και Βεζένκοφ

Ο Ολυμπιακός ανησυχεί. Κι οφείλει να ανησυχεί, καθώς υπάρχει ενεργό… ηφαίστειο, που τον απειλεί. Οι Κινγκς μοιάζουν να μην θέλουν από φέτος τον Βεζένκοφ, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι αποκλείεται να κινηθούν, έστω και την τελευταία στιγμή. Όσο υπάρχει ενεργό το NBA out, τόσο οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν στραμμένα τα βλέμματα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, χωρίς αυτό να τους απαγορεύει να συμπληρώσουν με τον πιο ιδανικό τρόπο τον Σάσα.

Ο Άλεκ Πίτερς μοιάζει να είναι η πρώτη μεταγραφή για τον Ολυμπιακό, που δεν θα απλωθεί πολύ. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας πετυχαίνει με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια. Στην απευκταία γι’ αυτόν περίπτωση, έχει βρει τον παίκτη, που μπορεί να μπει στα παπούτσια του Βεζένκοφ. Αλλά δεν σκέφτεται αρνητικά, δεν παίζει άμυνα…

Ολυμπιακός με δύο… «φονικά» όπλα

Ο κόουτς Μπαρτζώκας θέλει να… πετάει φωτιές η ομάδα του από τη θέση «4». Εκεί είχε φέτος τον καλύτερο παίκτη του (κι έναν εκ των κορυφαίων της Ευρωλίγκας). Ο Πίτερς έρχεται να τον συμπληρώσει. Εξαιρετικός σουτέρ, παρά τα 2μ06, γρήγορος στην απόφαση, στην κίνηση και στο σουτ, προσφέρει πολλές λύσεις στην ομάδα του.

Είναι δεδομένο ότι ο Μπαρτζώκας προτιμά παίκτες, που να γνωρίζουν την Ευρωλίγκα κι ο Πίτερς την έχει… φάει με το κουτάλι. Ο Ολυμπιακός αναβαθμίζεται ποιοτικά, αν δεν υπάρξει πρόβλημα με τον Βεζένκοφ. Στη θέση του Πρίντεζη (ή του Ζαν-Σαρλ) μπαίνει ένας παίκτης, που εύκολα είναι starter, που μπορεί να δώσει πολλές επιθετικές λύσεις.

Μετρημένες κινήσεις

Ο Ολυμπιακός τρύπησε φέτος το ταβάνι του. Είναι λογικό να μην θέλει κανείς να υπάρξουν… δομικές αλλαγές. Γι’ αυτό κι είναι σημαντικό να παραμείνει ο βασικός κορμός, ώστε να γίνουν οι καλύτερες δυνατές προσθήκες.

Βεζένκοφ και Ντόρσεϊ είναι οι μόνοι, που μπορεί να χάσει η ομάδα του λιμανιού. Αν φύγουν κι οι δύο είναι πρόβλημα, ο ένας (Ντόρσεϊ) μπορεί να καλυφθεί. Ο Ολυμπιακός, συναρτήσει του αν θα μείνουν οι προαναφερόμενοι θα κάνει 3.5 μεταγραφές. Η μια είναι δεδομένη, ο Άλεκ Πίτερς έρχεται να κάνει καλύτερο τον νταμπλούχο και να δώσει σημαντικές λύσεις στο επιθετικό κομμάτι.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 68-65

«Ζωντανός» στην παράταση παρέμεινε ο Παναθηναϊκός. Στην παράταση κρίθηκε ο δεύτερος τελικό…