Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Ολυμπιακός: Ποιος Ντόρσεϊ; Αγωνία για Βεζένκοφ

Ολυμπιακός: Ποιος Ντόρσεϊ; Αγωνία για Βεζένκοφ

Προβληματίζει ο Βεζένκοφ

Αν υπήρχε ένα κομβικό σημείο, για να προχωρήσει ο σχεδιασμός του Ολυμπιακού, ήταν ο Τάιλερ Ντόρσεϊ. Από την εξέλιξη των μεταξύ τους συνομιλιών θα κριθούν πολλά, όμως πλέον ο διεθνής Έλληνας ελαχίστως προβληματίζει τους «ερυθρόλευκους». Κι αυτό γιατί υπάρχει αγωνία για την εξέλιξη της υπόθεσης Βεζένκοφ. Ελεγχόμενη, αλλά αγωνία.

Οι Κινγκς έχουν τα δικαιώματά του, στο συμβόλαιο του Σάσα υπάρχει buy out, όμως είναι περιορισμένες οι πιθανότητες να μετακομίσει φέτος στο ΝΒΑ. Το πιο λογικό είναι να επιχειρήσει του χρόνου να παίξει στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι είναι 100% «δεμένη» η παραμονή του Βεζένκοφ.

Παίκτες με τέτοιο σουτ, τέτοιο πάθος για την προπόνηση και βελτίωση, παίκτες που ξέρουν το μπάσκετ όπως ο Βεζένκοφ βρίσκουν δουλειά στο ΝΒΑ. Είναι λογικό ο παίκτης να θέλει το μάξιμουμ του εγγυημένου συμβολαίου, γεγονός που δεν έχει να κάνει μόνο με τη δική του αξία, αλλά και με τον προγραμματισμό των Κινγκς.

Δεν θέλουν να το σκέφτονται

Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει… συναγερμός στο λιμάνι. Όπως αλήθεια είναι ότι δεν θέλουν ούτε να σκέφτονται το ενδεχόμενο αποχώρησης του Βεζένκοφ. Κάτι τέτοιο θα ήταν πολλαπλά προβληματικό, θα διέλυε κάθε σχεδιασμό που έχει κάνει ο Μπαρτζώκας.

Ο Βεζένκοφ είναι ταυτόχρονα ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού, έχει ελληνικό διαβατήριο και υψηλό κίνητρο. Είναι ο παίκτης που κάνει τη διαφορά, οπότε αντιλαμβάνεστε τι θα συμβεί, αν οι Κινγκς τον θελήσουν από τώρα.

Αυτό σημαίνει ότι για τις επόμενες 20 μέρες οι «κόκκινοι» θα κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, τη στιγμή που θέλουν (αλλά για την ώρα δεν μπορούν) να προχωρήσουν τον σχεδιασμό της επόμενης μέρας. Για να γίνει αυτό είναι αναγκαία και ικανή συνθήκη η παραμονή Βεζένκοφ, ενώ θα ήταν ευχής έργο να επεκταθεί η συνεργασία με τον Ντόρσεϊ.

Παίζει… καθυστέρηση ο Τάιλερ

Οι συζητήσεις δεν προχωρούν. Είναι εμφανές ότι οι εκπρόσωποι του παίκτη θέλουν να κερδίσουν χρόνο, δίχως να θέλουν να χάσουν την προοπτική συνέχισης της συνεργασίας με τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πέρυσι την πολυτέλεια να περιμένουν και τους βγήκε σε καλό, φέτος όμως είναι υποχρεωμένοι να ξεκινήσουν από τον Ντόρσεϊ και να ελπίζουν ότι δεν θα… στραβώσει του Βεζένκοφ.

Η πρότασή τους είναι δελεαστική, αλλά δεν καλύπτει τον πόθο του Τάιλερ να παίξει στο ΝΒΑ. Γι’ αυτό και προσπαθεί να παίξει καθυστερήσεις, θα υποχρεωθεί όμως να απαντήσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Ο Χαρδαλιάς επέστρεψε στον Αθηναϊκό

Ο Νίκος Χαρδαλιάς επαναφέρει στο προσκήνιο τον Αθηναϊκό. Έχουν περάσει 14 χρόνια από τότε …