Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός: Η δεύτερη μεγαλύτερη, «πράσινη» νίκη πλέι οφ

Παναθηναϊκός: Η δεύτερη μεγαλύτερη, «πράσινη» νίκη πλέι οφ

Σαντ-Ρος

Μέσα από το τελευταίο παιχνίδι της σειράς προέκυψαν διάφορες ξεχωριστές επιδόσεις με σημαντικότερη αυτή που δημιούργησε η διαφορά των 46 πόντων με τους οποίους νίκησε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ. Πρόκειται για τη δεύτερη ευρύτερη νίκη της ιστορίας του στα πλέι οφ της Stoiximan Basket League αφού η μεγαλύτερη ήταν εκείνη των 48 πόντων με τους οποίους νίκησε τον Πανιώνιο στο δεύτερο προημιτελικό του 2010 και μάλιστα εκτός έδρας, με σκορ 107-59.

Ακόμη…

*Το +46 κατατάσσει το σημερινό παιχνίδι στη 12άδα των μεγαλύτερων σε έκταση νικών του Παναθηναϊκού στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Μεγαλύτερη όλων ήταν εκείνη της περιόδου 2010-11 επί του Πανελληνίου που σημειώθηκε με διαφορά 70 πόντων (112-42).

*Από την άλλη πλευρά το -46 καθιστά τη σημερινή ήττα την πιο «βαριά» στην ιστορία της Λάρισας στη Stoiximan Basket League αφού η προηγούμενη μεγαλύτερη σε έκταση ήταν εκείνη των 43 πόντων στην οποία υποχρεώθηκε στο ίδιο γήπεδο και πάλι από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στη σεζόν 2019-20 (121-78). Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή ήταν η τρίτη ήττα με 40+ πόντους της Λάρισας στην κατηγορία και όλες ήρθαν σε ματς με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ αφού είχε νικήσει και στο μας της θεσσαλικής πόλης στη σεζόν 2019-20 με 110-68.

*Οι 43 πόντοι που σημείωσε η Λάρισα –ή που δέχτηκε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ αν το «διαβάσουμε» αντίστροφα- είναι οι λιγότεροι όχι μόνο του φετινού Πρωταθλήματος –είχε 48 ο Απόλλων Oscar στο ματς της 12ης αγωνιστικής κόντρα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ- αλλά και των τελευταίων τεσσάρων σεζόν. Για να βρούμε επίδοση μικρότερη της σημερινής, θα πρέπει να γυρίσουμε στη σεζόν 2017-18 όταν ο Άρης σημείωσε 40 πόντους στο ματς της 7ης αγωνιστικής με τον Προμηθέα στην Πάτρα.

*Η Λάρισα έγινε η πρώτη ομάδα που έμεινε κάτω από τους 50 σε ματς πλέι οφ μετά τις 13 Μαίου 2014 όταν ο Πανιώνιος σημείωσε επίσης 43 εκτός έδρας ματς τον Ολυμπιακό.

*Το παιχνίδι είχε λιγοστές βολές με τις δύο ομάδες να έχουν από 3/5 και να ισοφαρίζουν τη μικρότερη επίδοση εύστοχων σουτ από τη γραμμή του φάουλ αφού αυτή σημειώθηκε άλλες τέσσερις φορές στην κανονική περίοδο.

*Ένας από τους τομείς στους οποίους κυριάρχησε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ήταν τα ριμπάουντ. Ειδικά στα αμυντικά όπου σημείωσε νέο ρεκόρ περιόδου με το +20 που κατέγραψε σε σχέση με τη Λάρισα, έχοντας 35 έναντι 15 της αντιπάλου τους. Το προηγούμενο ήταν το +18 του Ολυμπιακού έναντι του Ιωνικού για τη 12η αγωνιστική (33-15).

Ρεκόρ περιόδου συνιστά και το +24 των συνολικών ριμπάουντ αφού ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ τελείωσε το παιχνίδι με 49 και η Λάρισα με 25. Το προηγούμενο ήταν το +23 του Ολυμπιακού με τον Ιωνικό (45-22).

*Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ προηγήθηκε ακόμη και με 51 πόντους (87-36 στο 34:29) που είναι η μεγαλύτερη διαφορά που «χτίστηκε» σε οποιοδήποτε σημείο ενός αγώνα του φετινού Πρωταθλήματος. Το προηγούμενο ήταν το +45 που είχε ο Ολυμπιακός στο 28:48 του πρώτου ημιτελικού με τον Προμηθέα.

*Ρεκόρ περιόδου είναι και το +46 της τελικής διαφοράς αφού το προηγούμενο ήταν το +44 του Ολυμπιακού επί του Ιωνικού για τη 12η αγωνιστική (109-65).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
  • Καρδίτσα - ΑΕΚ

    Καρδίτσα – ΑΕΚ 81-79

    Φινάλε με χαμόγελο για την Καρδίτσα Ντέρμπι ως το τέλος στην Καρδίτσα, με την ομάδα του Νί…
  • castaneda blondin

    Απόλλων Πάτρας – Λαύριο 66-104

    Αποχαιρέτησε την Α1 με βαριά ήττα ο Απόλλωνας. Το Λαύριο επικράτησε με 104-66 του Απόλλωνα…
  • Μαρούσι - Απόλλων Πάτρας

    Basket League: Αυλαία στα play out

    Ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Μαρούσι για τη Stoiximan Basket League Η τελευταία αγωνιστική …
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Ναν: «Yπήρξαν κάποια αμφισβητούμενα σφυρίγματα»

Στα αμφισβητούμενα σφυρίγματα στάθηκε ο Κέντρικ Ναν. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τη Μακάμπ…