Κεντρική Basket League Προμηθέας: Στο «Basketball without borders» οι Βασιλείου και Φασάσι

Προμηθέας: Στο «Basketball without borders» οι Βασιλείου και Φασάσι

NBA

Δύο αθλητές από την ακαδημία του Προμηθέα, οι Νίκος Βασιλείου και Τούντε Φασάσι θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση του ΝΒΑ, «Basketball Without Borders» που θα γίνει στο Μιλάνο.

Η ομάδα της Πάτρας, υπερήφανη για την παρουσία των παικτών του εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας πως:

«Στο ευρωπαϊκό «Basketball Without Borders» που θα διεξαχθεί στο Μιλάνο και συγκεκριμένα στο «Sport Village Assago» και την «Bocconi Sport Center» από την Τετάρτη 1 Ιουνίου, έως το Σάββατο 4 Ιουνίου, θα παρευρεθούν οι Νίκος Βασιλείου και Tunde Fasasi, εκπροσωπώντας επάξια τις ακαδημίες του Προμηθέα και το πρόγραμμα «ΝΟΥΣ», σε ένα μπασκετικό camp πολύ υψηλού επιπέδου.

Το BWB Εurope 2022 θα καλωσορίσει 62 από τους κορυφαίους αθλητές της Ευρώπης, ηλικίας 14-17 ετών, από 24 διαφορετικές χώρες της «Γηραιάς Ηπείρου». Σε μια πραγματική…παρέλαση ταλέντων, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με παλαίμαχους, αλλά και εν ενεργεία αθλητές και προπονητές του NBA, του WNBA και της FIBA, να λάβουν πολύτιμες συμβουλές από τα ινδάλματά τους και παράλληλα να συναγωνιστούν μερικούς από τους πιο ταλαντούχους αθλητές της γενιάς τους. Οι συμμετέχοντες και οι προπονητές θα λάβουν επίσης μέρος σε σεμινάρια ηγεσίας, life skills και κοινωνικής προσφοράς.

Οι νεαροί αθλητές θα προπονηθούν υπό την επίβλεψη «αστέρων» του ΝΒΑ, όπως ο Danilo Galinari (ο οποίος είχε περάσει από το BWB Europe 2003 ως ανερχόμενος παίκτης τότε), ο Kemba Walker και ο Terance Mann, ενώ την ομάδα των προπονητών συμπληρώνουν ο Head Coach των Memphis Grizzlies, Taylor Jenkins, καθώς και πολλοί ακόμα Assistant Coaches, από ομάδες του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο.

Ο Οργανισμός του Προμηθέα νιώθει ιδιαίτερη τιμή και ικανοποίηση βλέποντας δύο παιδιά του προγράμματος «ΝΟΥΣ» να επιλέγονται, μαζί με μερικά από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ευρώπη, για να συμμετάσχουν σε ένα διεθνούς κύρους camp. Το γεγονός αυτό αποτελεί τεράστια δικαίωση, πρωτίστως για τα ίδια τα παιδιά που ανταμείβονται για τον κόπο τους και την σκληρή δουλειά στις προπονήσεις, αλλά και για τους προπονητές και τους υπευθύνους του προγράμματος «ΝΟΥΣ», που καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια, ώστε οι ακαδημίες του Προμηθέα να λειτουργούν αντάξια με τα διεθνή πρότυπα.

Ευχόμαστε οι Βασιλείου και Fasasi να απολαύσουν κάθε δευτερόλεπτο από αυτή την «περιπέτεια» και να πάρουν όσες περισσότερες εμπειρίες μπορούν, δίπλα σε «θρύλους» του παγκοσμίου μπάσκετ».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Ανακοίνωσε Μαρκίς Τιγκ ο Κολοσσός

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων, ο Κολοσσός Ρόδου, προχώ…