Κεντρική Ελλάδα ΟΣΕΚΑ Κυπελλούχος ο Παναθηναϊκός

Κυπελλούχος ο Παναθηναϊκός

ΟΣΕΚΑ

Με τον πιο όμορφο τρόπο έπεσε η αυλαία της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Στο κλειστό της Νεάπολης αρκετός κόσμος βρέθηκε για να παρακολουθήσει τον τελικό του 22ου Κυπέλλου Ελλάδας και να χειροκροτήσουν τον Παναθηναϊκό, που επιβλήθηκε της Δωδεκανήσου με 74-53 και κατέκτησε -μετά το πρωτάθλημα- το τρόπαιο, φτάνοντας στο πρώτο νταμπλ της ιστορίας του.

Χειροκρότημα, βεβαίως, άξιζαν κι οι παίκτες της Δωδεκανήσου, που πάλεψαν για τη νίκη, αλλά είχαν απέναντί τους το φοβερό δίδυμο Μπλερ – Νέλσον, που ήταν ανίκητο. Οι δύο παίκτες πέτυχαν από κοινού 55 από τους 74 πόντους της ομάδας τους.

Διαιτητές: Αγγελίδης – Παπαφωτίου – Κώτσου.
Τα δεκάλεπτα: 11-18, 24-36, 35-58, 53-74.
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ (Μποσγανάς): Λουκάς, Χαρτερός, Μιχαήλου 6, Χαμάντιν 8, Γιέρεμιτς 13, Χατζηκαντής 2, Γκιουρκάν 18, Χατζηδημητρίου 6, Λυκοπαντής, Παπαναστασίου, Μαλώνας.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χρόνης): Κοντογιάννης 6, Μαρτσάκης 9 (1), Χρονοπούλου 2, Τριανταφύλλου 2, Νέλσον 27, Μπλερ 28, Σπαθής , Χριστόφορος, Μιχαλοπούλου, Φύτρος, Τουμαράς, Κατωπόδης.

Οι απονομές
Η ΟΣΕΚΑ, όπως κι ο Σύνδεσμος των διαιτητών, αλλά κι η ΕΟΔ τίμησαν τον Παντελή Αγγελίδη, ο οποίος «κρέμασε τη σφυρίχτρα του», μετά 25 χρόνια διαρκούς παρουσίας. Τον κ. Αγγελίδη τίμησαν με πλακέτες ο πρόεδρος του ΣΔΕΚΑ, Σπύρος Τσούντσουρας, ο Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος κι εκ μέρους της ΕΟΔ και της ΟΣΕΚΑ ο Βασίλης Αποστολίδης.

Ο Χρήστος Καλούδης τίμησε τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Νίκο Λιούπα. Ο Χάρης Περδίκης τίμησε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κωνσταντίνο Αγοραστό.

Ο Ζήσης Προκοπίου (εκ μέρους της ΕΟΔ/ΟΣΕΚΑ και ΣΔΕΚΑ) τίμησε τους Εθελοντές Διασώστες. Ο Χρήστος Κηπουρίδης τους ανθρώπους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Ο αντιδήμαρχος Λάρισας, Μιχάλης Αναστασίου, τίμησε αρχικά τις μικρές cheerleaders και στη συνέχεια τους Διαιτητές και Κριτές του τελικού.

Ο Νίκος Λιούπας έδωσε τα μετάλλια στους ηττημένους, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης, Βασίλης Πινακάς, κι ο Θανάσης Δριστέλας (εκ μέρους του ΕΑΚ Νεάπολης) έδωσαν στον πρώτο σκόρερ κι MVP του αγώνα, Ζακ Μπλερ τις τιμητικές διακρίσεις. Ο Κωνσταντίνος Αγοραστός κι ο Χάρης Περδίκης έδωσαν τα μετάλλια και το Κύπελλο στους νικητές.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΟΣΕΚΑ

Δειτε επισης

Επιστρέφει στα παρκέ ο Μπάνε Πρέλεβιτς

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς φορά ξανά τα… αθλητικά του. Απίστευτο αλλά πέρα για πέρα αληθινό. Άλλωστ…