Κεντρική Ελλάδα ΕΣΚΑ Δάφνη: Το τρένο της Δέδε είναι πλέον… «χρυσό» [pic]

Δάφνη: Το τρένο της Δέδε είναι πλέον… «χρυσό» [pic]

Δάφνη

Είναι πια πρωταθλήτριες… έρχονται άλλες εποχές! Η Δάφνη υπέστη την πιο γλυκιά ήττα της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν, παίρνοντας το χρυσό μετάλλιο. Η ομάδα της εξαιρετικής κόουτς Ντορίτας Δέδε ηττήθηκε από τον Ανταίο με 48-38. Έτσι και σε συνδυασμό με το +20 του πρώτου αγώνα, οι «κίτρινες» παίρνουν το χρυσό και το πρωτάθλημα των play off στη Γ’ ΕΣΚΑ γυναικών.

Από ΑΥΤΌ εδώ το κείμενο είχαμε ρωτήσει τη Δάφνη αν μπορεί να πάρει αυτό το πρωτάθλημα. Απάντησαν όλες τους στο γήπεδο. Η ικανότατη κόουτς Δέδε άναψε τις μηχανές του τρένου, όλες οι ρόδες δούλεψαν ρολόι και το τρένο έγινε… «χρυσό». Δάφνη – Ανταίος 53-33 στο πρώτο ματς και Ανταίος – Δάφνη 48-38 στο δεύτερο ματς. Όπερ σημαίνει ότι οι «κίτρινες» είναι χρυσές πρωταθλήτριες.

Ο Ανταίος είναι μια ομάδα τρομερή με αθλητικά προσόντα. Ακόμα, έχει πολύ σημαντικό ιστορικό υπόβαθρο, που δίνει την ευκαιρία σε κορίτσια μεταναστών να παίζουν μπάσκετ αντί να μπλέκουν με κακές παρέες…. Ήθελε λοιπόν να κάνει την ανατροπή. Αλλά πώς να εκτροχιάσεις το τρένο της Δέδε; Πως να εκτροχιάσεις αυτά τα κορίτσια που άντεξαν τα πάντα; Τραυματισμούς, απουσίες, covid, τα πάντα όλα!

Η Δάφνη πέτυχε γιατί είχε κίνητρο!

Μιλάμε για μια μεγάλη πορεία που χτίστηκε από την αρχή μέχρι το τέλος. Αρχικά ήταν η πρώτη θέση μαζί με τον Ανταίο στον Όμιλο. Στη συνέχεια ήταν το εμπόδιο του Αμαρουσίου που ξεπεράστηκε παρά τις μεγάλες δυσκολίες. Τέλος  τα ματς πάλι με τον Ανταίο. Συναρπαστικά όπως πάντα, καθήλωσαν το κοινό που βρέθηκε στις κερκίδες. Φοβούνται όμως οι Δαφνιώτισσες; ΌΧΙ! Με τίποτα και τίποτα!

Η κόουτς Δέδε πάντα κάτι κάνει και τα κορίτσια της βγαίνουν στο παρκέ έτοιμα. Προφανώς συγκεντρώνει το ενδιαφέρον στο πνευματικό κομμάτι και την ενέργεια που πρέπει να έχει η Δάφνη. Από τα αποτελέσματα προκύπτει ότι την ιστορία τη γράφουν οι παρούσες. Και την έγραψαν! Η Δάφνη το πήγε μέχρι το τέλος της διαδρομής. Ξεπέρασε την πρώτη ήττα από το Μαρούσι (όπου έχασε 2 παίκτριες), πέρασε το εμπόδιο και μετά πήγε στα ντέρμπι με τον Ανταίο.

Το κίνητρο κινεί τα πάντα στον άνθρωπο. Είναι μια τρομερή δύναμη. Τα κορίτσια αυτά που είναι στο μεροκάματο σε άσχετες δουλειές μας δίδαξαν ότι μπάσκετ γυναικών δεν υπάρχει μόνο στις επαγγελματικές κατηγορίες. Ξεπέρασαν λοιπόν όλη την κούραση και είδαν το μπάσκετ σαν μια ευκαιρία να χαλαρώσουν από  αυτά που τους θέτει η ζωή. Και τί καλύτερο από ένα πρωτάθλημα; Από έναν τίτλο… από ένα μετάλλιο!

Η ωραία ιστορία που έγραψε η Δάφνη στα παρκέ, είναι από εκείνες που το μπάσκετ και το μπάσκετ γυναικών έχουν ανάγκη. Θα δείτε ότι αν αυτή η ομάδα διατηρήσει την οργάνωσή της και ότι χρειάζεται από τη σεζόν που μόλις τελείωσε, θα πετύχει και στη Β’ ΕΣΚΑ. Το ίδιο και ο Ανταίος που με τον κόουτς Διαμαντή στο τιμόνι συγκεκριμένο στυλ και χαρακτηριστικά καλείται να επιβιώσει τώρα που… άλλαξε πίστα.

dafni koupa 4 1dafni odigies dede

dafni panigyri 1dafniantaios e1649075591989

Τι χρειάζεται η Δάφνη και η… «κάθε Δάφνη»

Η Δάφνη «έκανε τη δουλειά της». Πρωταγωνίστησε και έγραψε ένα κεφάλαιο στην ιστορία της. Αυτές τις ομάδες όμως ποιος θα τις στηρίξει; Μπορεί μια διοίκηση να «ματώνει» για όλα; Αρκεί μια ικανότατη κόουτς όπως η Ντορίτα Δέδε και κάποιες καλές παίκτριες να ευχαριστηθούν το μπάσκετ όταν οι συνθήκες είναι αντίξοες; Δε θα έπρεπε η ΕΟΚ να μεριμνήσει για κάποια πράγματα και επαγγελματικό και στο ερασιτεχνικό μπάσκετ γυναικών; Υποδομές, ρουχισμός και ακαδημίες ας πούμε…

Όχι μόνο η παλιά ΕΟΚ που ήταν σε αδράνεια και ουσιαστικά «σκότωσε» κάθε ελπίδα εδώ και χρόνια, αλλά και η νέα διοίκηση πρέπει να καταστρώσει ένα σχέδιο. Να βοηθηθούν οι ομάδες να παρέχουν στις αθλήτριες τις συνθήκες που πρέπει προκειμένου να απολαμβάνουν πάντα αυτό που κάνουν. Επειδή η ζωή της γυναίκας είναι διπλά δύσκολη ας τις βοηθήσουμε τουλάχιστον να μας χαρίζουν ωραίο μπάσκετ…

dafni koupa 1dafni prin tin aponomi

Σημείωση:

Ολόκληρο το στόρι και την εξέλιξη του αγώνα, καθώς και άλλες πληροφορίες, μπορείτε να βρείτε από την ομάδα «Μπει δεν μπει» του Facebook και τον Κώστα Μιχαήλ, πατώντας ΕΔΩ

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε ΕΣΚΑ

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (25/4)

Τα φώτα στο ΟΑΚΑ και τον Παναθηναϊκό Δύο παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό πρό…