Κεντρική Διεθνή Μπρατσιάκος στο ebasket: «Εμπιστεύομαι τον Έλληνα παίκτη – Ώρα για πρωτάθλημα»

Μπρατσιάκος στο ebasket: «Εμπιστεύομαι τον Έλληνα παίκτη – Ώρα για πρωτάθλημα»

Μπρατσιάκος

Ο Βασίλης Μπρατσιάκος είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους Έλληνες προπονητές. Αυτή τη στιγμή εργάζεται στο εξωτερικό. Πριν λίγες ημέρες η ομάδα του η Αλ Σαντ έκανε το 2-0 στις νίκες και υπερκέρασε το εμπόδιο της Αλ Ουακρά και πλέον βρίσκεται στους τελικούς πρωταθλήματος μπάσκετ του Κατάρ. Μάλιστα η επιτυχία της Αλ Σαντ μεγαλώνει αν συνυπολογίσουμε ότι με ρεκόρ 11 νικών και 5 ηττών τερμάτισε στην 3η θέση στην κανονική περίοδο, ενώ η αντίπαλός της ήταν πρώτη με ρεκόρ 12-4.

Συνταξιδιώτης του σε αυτήν την πορεία είναι ο Ζήσης Σαρικόπουλος και όπως ο ίδιος ο κόουτς Μπρατσιάκος λέει, εμπιστεύεται τον Έλληνα παίκτη όπου κι αν πάει. Αν θέλετε να δείτε αναλυτικά ποια είναι η Αλ Σαντ, η συνάδελφος Άνθεα Κούρου σας διαφωτίζει πλήρως σε ΑΥΤΌ το αφιέρωμα.

Ενόψει των τελικών πρωταθλήματος, ο Βασίλης Μπρατσιάκος μίλησε στο ebasket τόσο για τα παιχνίδια που προηγήθηκαν, όσο και για την επερχόμενη σειρά που θα κρίνει τον τροπαιούχο στη λίγκα του Κατάρ

Αρχικά η κουβέντα ξεκίνησε από το μπάσκετ που απέδωσε η ομάδα του την κανονική περίοδο. Όπως τονίζει η κόουτς Μπρατσιάκος η Αλ Σαντ απέδωσε ως επί το πλείστον καλό μπάσκετ με διαρκές τρέξιμο και ένταση στην άμυνα.

Όσο για το τί έκρινε τη σειρά ημιτελικών με την Αλ Ουακρά, υπογραμμίζει ότι αν και η Αλ Σαντ δεν είχε τον αρχηγό της, ήξερε τι θέλει να πάρει από τα παιχνίδια και το πήρε.

Θα θέλαμε να μας κάνετε ένα σχόλιο καταρχάς για το μπάσκετ που απέδωσε η Αλ Σαντ στην κανονική περίοδο.

«Από την αρχή της σεζόν, παίξαμε καλό μπάσκετ. Πολύ τρέξιμο επί 40 λεπτά, μεγάλη προσπάθεια στην άμυνα, ομάδα οικογένεια με όλη την σημασία της λέξης… Ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε ατομικά και ομαδικά.

Έτσι, προσπαθούμε σε κάθε ματς να πάρουμε το 100% από τον κάθε παίκτη μας και να αρνηθούμε σε κάθε ματς την ήττα».

Τι πιστεύατε ότι είναι εκείνο που έκρινε τους ημιτελικούς κόντρα στην πρώτη της βαθμολογίας Αλ Ουακρά;

«Ήμασταν πολύ καλά προετοιμασμένοι… Είχαμε νικήσει άλλες δύο φορές την Ουακρά στην κανονική περίοδο. Ξέραμε τι θέλαμε και πως θα το παίρναμε.

Παίζαμε μάλιστα και χωρίς τον αρχηγό μας. Είχε έναν τραυματισμό,που τον κρατάει ακόμα μακριά μας».

«Θρύλος του μπάσκετ της Μέσης Ανατολής ο Κουσάι»

Όταν η συζήτηση πήγε στην διαφορά μεταξύ κανονικής περιόδου και πλέι οφς ο κόουτς Μπρατσιάκος ήταν πολύ συγκεκριμένος. Κάθε παιχνίδι ήταν ξεχωριστό, είναι ξεχωριστό και στόχος πάντα θα είναι η νίκη ανεξαρτήτως του αν αποδίδεται καλό μπάσκετ η όχι.

Ακόμα, στην ερώτησή μας για τη συνύπαρξη με τον Ζήση Σαρικόπουλο, ο κόουτς Μπρατσιάκος υπογραμμίζει ότι εμπιστεύεται τον Έλληνα παίκτη γενικά, ωστόσο δεν παραλείπει να πει τα καλύτερα για τον συμπατριώτη μας και παίκτη του στην Αλ Σαντ.

Είναι όντως ξεχωριστά παιχνίδια εκείνα της κανονικής περιόδου και εκείνα των play offs;

«Κάθε ματς είναι ξεχωριστό. Είτε είναι ματς κανονικής περιόδου είτε είναι ματς play offs. Σε κάθε παιχνίδι στόχος είναι η νίκη. Είτε παίζουμε καλά είτε όχι και με οποιοδήποτε αντίπαλο».

Πως είναι η συνύπαρξη με τον Ζήση Σαρικόπουλο στην Αλ Σάαντ; Γιατί τον εμπιστευτήκατε;

«Ζήσης είναι ένα καταπληκτικό παιδί και πολύ καλός επαγγελματίας. Περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μαζί οπότε ξέρω πολύ καλά τι σας λέω. Πέρυσι με Βασιλειάδη, Λαμπρόπουλο και φέτος με τον Ζήση.

Επιτυχίες με όλα τα παιδιά,πέρυσι και φέτος. Εμπιστεύομαι απλά, όπου κι αν πηγαίνω, τον Έλληνα παίκτη».

Μπρατσιάκος
Ο προπονητής της Αλ Σαντ Βασίλης Μπρατσιάκος

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τους τελικούς κόντρα στην Αλ Γκαραφά, ο κόουτς Μπρατσιάκος τονίζει ότι πρόκειται για ομάδα με εμπειρία που καθοδηγείται από έναν κόουτς – θρύλο.

Ένα σχόλιο για τους επερχόμενους τελικούς πρωταθλήματος με την Αλ Γκαραφά

«Παίζουμε εναντίον ίσως της καλύτερης ομάδας τα τελευταία χρόνια, στην χώρα. Πέρυσι τα κέρδισαν όλα. Πολλοί έμπειροι παίκτες καθοδηγούμενοι από έναν κόουτς – θρύλο για το μπάσκετ της Μέσης Ανατολής, τον κόουτς Κουσάϊ. Ίσως ο πιο δύσκολος αντίπαλος που θα μπορούσε να μας τύχει. Είμαστε όμως έτοιμοι…

Θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε τις 2 νίκες και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Είναι πολύ δύσκολο, αλλά, πολύ δύσκολο ήταν και να κερδίσουμε όλες αυτές τις ομάδες φέτος και να φτάσουμε να κάνουμε αυτή την υπέρβαση, με την πιο νεανική ομάδα στην χώρα.

Εύχομαι να γίνουν σπουδαία ματς, να το ευχαριστηθεί ο κόσμος και ο καλύτερος- Αλ Σαντ – ας κερδίσει.!!!»

Η ανάρτηση που έκανε ο κόουτς Μπρατσιάκος ενόψει του 1ου τελικού:

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπασκόνια 90-74 (vid)

Η Ρεάλ έκανε εύκολα το 1-0 Η Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς να δυσκολευτεί διατήρησε το πλεονέκτημα έ…