Κεντρική Διεθνή Η Αλ Σάαντ του Βασίλη Μπρατσιάκου

Η Αλ Σάαντ του Βασίλη Μπρατσιάκου

vassilis bra jpg

Είναι αξιοθαύμαστο όταν ένας προπονητής μπορεί να φτάσει μία ομάδα που βρισκόταν στο μηδέν στα ύψη, και αυτό το έχει καταφέρει όχι μία, αλλά δύο φορές ο Βασίλης Μπρατσιάκος.

Τον Δεκέμβριο του 2019 ο Έλληνας προπονητής πήρε την απόφαση να αφήσει πίσω του την Ελλάδα και να εγκατασταθεί στο Κατάρ αφού δέχτηκε την πρόταση της  Αλ Σαντ.

Όταν ο ίδιος πήγε στο Κατάρ αντίκρυσε μία κατάσταση που δεν ήταν καθόλου καλή. Η ομάδα βρισκόταν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και εξαιτίας του μπαν από την FIBA δεν μπορούσε να αποκτήσει ξένους παίκτες.

Με την ηγεσία του κόουτς Μπρατσιάκου όλα άλλαξαν

Στον δεύτερο γύρο ο Βασίλης Μπρατσιάκος κατάφερε να το αλλάξει αυτό και χωρίς να υπάρχουν προβλήματα ενέταξε τρεις ξένους παίκτες με αποτέλεσμα στα πέντε παιχνίδια να κάνει τέσσερις νίκες και να ανεβάζει την ομάδα στα 8η θέση.

Θαυμασμός και σεβασμός για τον Έλληνα τεχνικό στο Κατάρ

Η δουλειά του Έλληνα προπονητή ενθουσίασε του ιθύνοντες της ομάδας και περιμέναν πως και πως την φετινή σεζόν..

Η Αλ Σαντ, η ομάδα του Πολυνίκη τεχνικού, Βασίλη Μπρατσιάκου είναι πλέον ασταμάτητη, αφού στο τέλος του πρώτου γύρου φιγουράρει στην 1η θέση της βαθμολογίας έχοντας μια από τις πιο νεανικές ομάδες του πρωταθλήματος.

Πλέον βρίσκεται στον 3ο χρόνο του, στον πάγκο της ομάδας του Κατάρ! Ο Βασίλης Μπρατσιάκος έχει καταφέρει μια ομάδα που ήταν στις τελευταίες θέσεις πριν τρία χρόνια, να την κάνει ομάδα πρωταθλητισμού.

Την περσινή σεζόν κατάφερε σε πέντε διοργανώσεις, να οδηγήσει την ομάδα του σε έναν τελικό και τέσσερις ημιτελικούς, κερδίζοντας παράλληλα την αποθέωση και τον σεβασμό από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του Κατάρ καθώς και από την ολότητα του μπασκετικού κοινού της χώρας..

Τη Φετινή σεζόν

Την νέα σεζόν, κερδίζοντας όλα τα φαβορί για τον φετινό τίτλο έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον όλων στην χώρα, για το που μπορεί να φτάσει αυτή η ομάδα, μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

Ο Υπεύθυνος του Θαύματος

Ο Βασίλης Μπρατσιάκος είναι από τους λίγους Έλληνες τεχνικούς – ίσως και ο μοναδικός που σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο εμπιστεύεται ακόμη μια φορά, Έλληνες παίκτες…

Πέρυσι με του με τους Κώστα Βασιλειάδη και Φώτη Λαμπρόπουλο, παραλίγο να τα πάρει όλα και φέτος έχει εμπιστευτεί την θέση 5, στον Ζήση Σαρικόπουλο, ο οποίος αναγεννήθηκε υπό της οδηγίες του Έλληνα τεχνικού, χαρίζοντας στην ομάδα του, το ένα double double, μετά το άλλο… Ο υπεύθυνος του θαύματος με την ομάδα της Κύμης, είναι έτοιμος για ένα θαύμα ακόμη…

Λίγα λόγια για τον Βασίλη Μπρατσιάκο:

Ο Έλληνας προπονητής ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το ο 1987 δημιουργώντας τα τμήματα υποδομής της Α.Γ.Ε. Χαλκίδας, έχοντας ταυτόχρονα και την ευθύνη και του παιδικού της τμήματος. Με τους παίδες της Χαλκίδας κατακτά δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα ΕΣΚΑΣΕ,1987-88 και 1988-89, αήττητος. 

Σε ηλικία  19 ετών (1989) η Ε.Ο.Κ. (Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης) τον καλεί ως προπονητή στο πρώτο τουρνουά Πάσχα που διοργάνωσε με σκοπό την επιλογή των αθλητών που θα απάρτιζαν την, τότε, εθνική Παίδων. Είχε αναλάβει τους παίκτες οι οποίοι έχουν αφήσει το στίγμα τους στο Ελληνικό μπάσκετ.

Το 1989 ο ίδιος ανέλαβε πρώτη φορά ανδρική ομάδα, αυτή του Φιλαθλητικού Χαλκίδας στην Β’ ΕΣΚΑΣΕ και την επόμενη χρονιά τον Γ.Α.Σ. Στενής στην Α’ ΕΣΚΑΣΕ.

Σημαντικός σταθμός στο ξεκίνημά του ως προπονητής ανδρικών ομάδων είναι ο Γ.Σ. Ερμής Σχηματαρίου που τον ανεβάζει για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας το 1993-94 από την Β΄στη Α’ ΕΣΚΑΣΕ με 22 νίκες και μόλις 2 ήττες. Μένει στον Ερμή Σχηματαρίου και την επόμενη χρονιά 1994-95 που τον βρίσκει στην Α’ ΕΣΚΑΣΕ. Ταυτόχρονα κερδίζει με τους παίδες της Α.Γ.Ε. Χαλκίδας άλλο ένα πρωτάθλημα αήττητος.
Το 2013-14 παραμένει στο τιμόνι του Γ.Σ.Κύμης και κατακτά μαζί του το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής με 19 νίκες και μόλις 1 ήττα.

Το 2014-15 για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο τιμόνι του Γ.Σ. Κύμης κατακτά το πρωτάθλημα της Β’ εθνικής με 24 νίκες και μόλις 2 ήττες.

Το 2015-16 στην τέταρτη πλέον θητεία του στον Γ.Σ. Κύμης στέφεται για μία ακόμη φορά πρωταθλητής περνώντας από την Α2 με 23 νίκες και 5 ήττες.

Το έτος 2016-17 ηγείται και πάλι της προσπάθειας της Κ.Α.Ε. Γ.Σ. ΚΥΜΗΣ στην Basket League και καταφέρνει να κρατήσει την ομάδα στην κατηγορία. Μετά την λήξη της περιόδου ολοκληρώνεται η συνεργασία του με την Κ.Α.Ε. Γ.Σ. ΚΥΜΗΣ.

Απο το 2019 μέχρι σήμερα ο Έλληνας τεχνικός έχει το τιμόνι της Αλ Σαντ στο Καταρ.

 

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…