Κεντρική Γ' Εθνική Σπουδαία κίνηση της Σταυρούπολης: Yπεύθυνος Ακαδημιών ο Γιώργος Κυριαζής

Σπουδαία κίνηση της Σταυρούπολης: Yπεύθυνος Ακαδημιών ο Γιώργος Κυριαζής

kiriazis pic

Μετά την πετυχημένη θητεία του στην ΔΕΚΑ, ο Γιώργος Κυριαζής αναλαμβάνει υπεύθυνος Ακαδημιών της Σταυρούπολης, η οποία προχωρά στην προσθήκη ενός ικανότατου κόουτς, με εμπειρία τόσο στα τμήματα υποδομής, όσο και στις ατομικές προπονήσεις με αθλητές υψηλού επιπέδου. Στο πλευρό του Γιώργου Κυριαζή, θα είναι ο άμεσος συνεργάτης του, Γιώργος Κοντός.

Η σχετική ανακοίνωση:

“Ήταν στην δεκαετία του ΄90 όταν ο Γιώργος Κυριαζής, καλαθοσφαιριστής της ανδρικής ομάδας του ΑΣ Τυφώνα, αναλάμβανε προπονητής στα τμήματα ακαδημιών του συλλόγου. Ένας εξαιρετικός χαρακτήρας και ταλαντούχος αθλητής (5 φορές Πρωταθλητής ΕΚΑΣΘ και 2 φορές Πρωταθλητής Ελλάδας με τον Άρη Θεσσαλονίκης και Δευτεραθλητής Ελλάδας στην Α1 Εθνική Ανδρών με τον  Άρη Θεσσαλονίκης, 1991 & 1992) κάνει τα πρώτα του βήματα στην προπονητική, προπονώντας μικρά παιδιά κάτι που όπως αποδείχθηκε από την μετέπειτα πορεία του στον χώρο ήταν αυτό που ήθελε, του άρεσε και το ακολούθησε με πολύ μεγάλη επιτυχία.

ed1d7e c76e69b12e3c47dab8fd1479f74063ac mv2

Στην φωτογραφία ο Γιώργος Κυριαζής με ένα από τα τμήματα Ακαδημίας του ΑΣ Τυφώνα που προπονούσε το 1998. Μαζί του ο Λίνος Γαβριήλ (ομοσπονδιακός προπονητής Κύπρου σήμερα) που εκείνη την εποχή σπούδαζε στην Θεσσαλονίκη ήταν συμπαίκτης του Γιώργου και παράλληλα συνεργάτης του στις Ακαδημίες.

Τα χρόνια πέρασαν, ο Γιώργος συνεχίζει να προπονεί ομάδες με μεγάλη επιτυχία και ξανασυνεργαζόμαστε το 2004 αναλαμβάνοντας προπονητής στην Ανδρική ομάδα της Α.Κ.Ε.Τ.Σ. (συγχώνευση ΑΟ Σταυρούπολης και ΑΣ Τυφώνα).

Στη συνέχεια για μία 15ετία βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο προπονητικής αναλαμβάνοντας υπεύθυνος ακαδημιών και Αναπτυξιακών τμημάτων φτάνοντας σε αξιοθαύμαστα αποτελέσματα και κατακτήσεις Πανελληνίων πρωταθλημάτων με ομάδες όπως ο Άρης (Πρωταθλητής Εφήβων Ελλάδος και ΕΚΑΣΘ 2010 & 2011), η Ελληνική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης (GBA) και ΔΕΚΑ (Άνοδος στην Α΄ ΕΚΑΣΘ ανδρών 2017, Πρωταθλητής Παμπαίδων ΕΚΑΣΘ 2019)στην οποία παρέμεινε μέχρι και φέτος.

ed1d7e e569dfb76d6244fbaa79f03db49ee8d2 mv2

Παράλληλα, θεωρείται ένας από τους κορυφαίους κόουτς ατομικής βελτίωσης έχει προπονήσει και προπονεί ατομικά και σήμερα πολλούς αθλητές υψηλού επιπέδου, Α1 και Ευρωλίγκα , όπως ο Νίκος Ζήσης, ο Χρήστος Ταπούτος, ο Ντίνος Μήτογλου, ο Σάσσα Βεζένκοφ, ο Λευτέρης Μποχωρίδης,ο Βλάντο Γιάνκοβιτς, ο Γιώργος Τσιάρας, οι αδελφοί Πέτρος και Δημήτρης Γερομιχαλός, ο Βασίλης Χρηστίδης, ο Γιάννης Κουζέλογλου, ο Διαμαντής Σλαφτσάκης, ο Νίκος Στυλιανού (από τους καλύτερους Κύπριους καλαθοσφαιριστές) και πολλούς άλλους που αγωνίζονται στο υψηλότερο επίπεδο της Ελλάδος και της Ευρώπης.

Συνεργάτης του θα είναι ο Γιώργος Κοντός, (εικονίζεται στην φωτογραφία επάνω αριστερά δίπλα του, μαζί με τους Ντίνο Μήτογλου, Νίκο Ζήση, Βλάντο Γιάνκοβιτς και Γιώργο Τσιάρα), σπουδαίος προπονητής με πολλές περγαμηνές. Γεννήθηκε το 1980. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Σερρών με ειδικότητα στην Καλαθοσφαίριση και στην Ειδική Αγωγή. Αγωνίστηκε σε Ικάρους Σερρών, Κεραυνό Ωραιοκάστρου, Αία Ευόσμου, Ιωνικό Ιωνίας, ΣΑΑΚ Ανατόλια, Μακαμπή και στην ΔΕΚΑ. Ξεκίνησε την προπονητική του στους Ικάρους Σερρών και συνέχισε σε Άρη, Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, Κεραυνό Αγίου Παύλου, Ακαδημία Δέκα. Διετέλεσε υπεύθυνος Ακαδημιών στο ΣΑΑΚ Ανατόλια και head coach στη Μακαμπή Θεσσαλονίκης στη Γ´ εθνική. Τώρα είναι head Coach στην ομάδα Wheelchair basketball του Άρη Θεσσαλονίκης.

Καλοσωρίσατε στην Σταυρούπολη ΄Ενωση Καλαθοσφαίρισης (συγχώνευση ΑΚΕΤΣ και Αρίωνα Σταυρούπολης), ευχόμαστε να είστε γεροί, να σας έχουμε κοντά μας πολλά χρόνια για να μεταδώσετε στους νεαρούς αθλητές τις αξίες του αθλητισμού, να τους βοηθάτε, όπως εσείς πολύ καλά γνωρίζετε, να γίνονται χρήσιμοι άνθρωποι στην κοινωνία και να τους μαθαίνετε μπάσκετ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Γ' Εθνική

Δειτε επισης

Πανναξιακός – Ηλυσιακός 74-62

Το 1-1 έκανε ο Πανναξιακός. Ο Πανναξιακός κέρδισε για πρώτη φορά την τρέχουσα αγωνιστική π…