Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Ολυμπιακός: Η άνοδος, το «μέχρι τέλους» και τα τρία σενάρια για την Basket League

Ολυμπιακός: Η άνοδος, το «μέχρι τέλους» και τα τρία σενάρια για την Basket League

aggelopouloi

Η αναπτυξιακή ομάδα του Ολυμπιακού κατάφερε τον στόχο της, πήρε την άνοδο στην Basket League και πλέον άπαντες στο λιμάνι εργάζονται για το μέλλον… Γράφει ο Νίκος Καλαμπάκας.

Δεν είναι εύκολο αυτό που έκαναν οι πιτσιρικάδες του Τσαλδάρη. Η αναπτυξιακή ομάδα του Ολυμπιακού έφερε εις πέρας μια πολύ δύσκολη αποστολή και μάλιστα σε αντίξοες συνθήκες, αφού ο Ολυμπιακός έχει «στοχοποιηθεί» ανοιχτά από την Ομοσπονδία.

Η Α2 δεν είναι εύκολη κατηγορία. Όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο απλά δεν ξέρει τι λέει! Οι παίκτες λοιπόν του Τσαλδάρη χρειάστηκε τη σεζόν που πέρασε να κάνουν κατάθεση ψυχής στο παρκέ και να κερδίσουν την άνοδο της ομάδας κόντρα σε Θεούς και Δαίμονες.

Πέρα από το αγωνιστικό, υπήρχε και η «στάμπα» των προπαγανδιστών οι οποίοι ισχυρίζονταν ότι υποβίβασαν τον Ολυμπιακό. Η αλήθεια είναι όμως μια και ξεκάθαρη: Κανένας δεν υποβίβασε την ομάδα του Πειραιά. Μόνη της έφυγε από το πρωτάθλημα, ως αντίδραση στα όσα τραγικά συμβαίνουν στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Όταν αποφάσισαν λοιπόν να «σπάσουν το απόστημα», οι υπόλοιπες ομάδες του γύρισαν την πλάτη. Ο λόγος ήταν απλός: Ήταν η ευκαιρία όλων των υπόλοιπων να αναρριχηθούν και να γράψουν μια συμμετοχή σε τελικούς πρωταθλήματος. Τότε, στο περίφημο 13-1 όλοι σκέφτηκαν πονηρά, άρπαξαν την ευκαιρία όμως φτάνοντας στο σήμερα κατάλαβαν όλοι τι σημαίνει το brand Ολυμπιακός για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Πέρυσι η Basket League «ζητιάνευε» χορηγίες ώστε να μπορέσει να έχει πρωτάθλημα! Ομάδες έμειναν χαριστικά στην κατηγορία, ο Παναθηναϊκός πήρε μέχρι και πρωτάθλημα στα χαρτιά πέρυσι και γενικά η εικόνα του πρωταθλήματος ήταν αστεία…

Μέσα όλη αυτή την παρακμή, ο Ολυμπιακός επένδυσε στο ταλέντο. Πήρε πιτσιρικάδες, έφτιαξε την αναπτυξιακή του ομάδα και πλέον μπορεί να υπερηφανεύεται ότι πέτυχε τον στόχο του. Πλέον η διοίκηση εξετάζει τρία σενάρια:

Να ανέβει η κανονική ομάδα στην Basket League
Να μην αγωνιστεί καθόλου στο πρωτάθλημα και ο Ολυμπιακός Β’ να παραμείνει στην Α2
Να ανέβει η αναπτυξιακή ομάδα στην Basket League

Και τα τρία σενάρια, τη δεδομένη χρονική στιγμή «παίζουν δυνατά», όμως η προσωπική μου άποψη είναι ότι τελικά το τρίτο θα αποκλειστεί. Και αυτό επειδή ναι μεν οι δύο ομάδες έχουν το ίδιο ΑΦΜ, άρα όλοι οι παίκτες του συλλόγου έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες. Ωστόσο οι παίκτες που θα δηλωθούν έχουν ταβάνι, είναι συγκεκριμένος ο αριθμός και οι πρόεδροι δε θα ρισκάρουν να χάσουν το ιστορικό ρεκόρ του 73-38 απέναντι στον Παναθηναϊκό. Οπότε, οι παίκτες του Τσαλδάρη μάλλον δεν θα ανέβουν κατηγορία…

Από εκεί και πέρα υπάρχει το ενδεχόμενο από τη στιγμή που θα γίνουν εκλογές στις 12 Σεπτεμβρίου, ο Ολυμπιακός να κάνει μια νέα αρχή. Το εγχείρημα του «μέχρι τέλους» ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Αρκεί κανείς να δει πόσο κάτω έχει πέσει η Ομοσπονδία προκειμένου να κρατηθεί ο πρόεδρος στην καρέκλα του και θα καταλάβει εύκολα το πόση επιτυχία είχε ο αγώνας του Ολυμπιακού. Η άνοδος της πρώτης ομάδας λοιπόν είναι το πιθανότερο σενάριο και το δεύτερο πιθανότερο είναι να αρνηθούν ξανά οι «ερυθρόλευκοι» να παίξουν στην Basket League.

Όπως και να έχει, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια οριστική απόφαση. Αυτή ανήκει στους προέδρους οι οποίοι εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα και θα πάρουν την τελική τους απόφαση με γνώμονα το καλό του συλλόγου.

Υπομονή λοιπόν λίγες μέρες, αφού σε δύο εβδομάδες ο Ολυμπιακός θα πρέπει να δηλώσει αν θα αγωνιστεί ή όχι στην Basket league…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…