Κεντρική Basket League Ο Ολυμπιακός στη Basket League – Οι λόγοι της απόφασης και ο σκοπός της επιστροφής

Ο Ολυμπιακός στη Basket League – Οι λόγοι της απόφασης και ο σκοπός της επιστροφής

shaquielle mckissic olympiacos piraeus eb20

Από τη στιγμή που η αναπτυξιακή ομάδα κέρδισε την άνοδο μέσα στα παρκέ, η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ αποφάσισε να αξιοποιήσει τον άθλο που έκαναν οι πιτσιρικάδες της και να δηλώσει συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα.

Με τον απερχόμενο πρόεδρο της ΕΟΚ να μετράει… μέρες στη διοίκηση της Ομοσπονδίας, ο Ολυμπιακός δεν είχε λόγο να μην το κάνει. Βλέπετε, όταν ξεκίνησε το περίφημο «μέχρι τέλους», τα βασικά ζητήματα του Ολυμπιακού ήταν τρία: Να έρθουν ξένοι διαιτητές να σφυρίζουν, να πέσει η διοίκηση Βασιλακόπουλου και να απαξιωθεί το πρωτάθλημα που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, κατέληγε στον Παναθηναϊκό.

Σε μια τόσο τοξική αντιπαλότητα όπως αυτή των δύο «αιωνίων αντιπάλων», ειδικά στο μπάσκετ, οι πληγές που ανοίγουν είναι πολλές και δύσκολο να κλείσουν. Ο Ολυμπιακός όλα αυτά τα χρόνια είχε να αντιμετωπίσει ένα εχθρικό περιβάλλον στις εγχώριες διοργανώσεις, γεγονός που έφερε εκτός εαυτού τους διοικούντες της ομάδας.

Δεν είναι εύκολο να ξέρεις ότι θα μπεις στο παρκέ και θα έχεις να αντιμετωπίσεις εκτός από τον αντίπαλο και τη διαιτησία. Σε εκείνο το περίφημο ματς που ο Ολυμπιακός αποχώρησε από το ΟΑΚΑ, η διαιτησία είχε δείξει τους σκοπούς της από την αρχή. Ξεκίνησε ο αγώνας με τρία φάουλ του Ολυμπιακού σε 20’’! Οκ, ρεκόρ δεν είναι, θα έχει ξανασυμβεί σε παιχνίδι, όμως ο τρόπος που συνέβη εκείνο το βράδυ στο ΟΑΚΑ ήταν τουλάχιστον προκλητικός. Ήταν αυτό που λέμε «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» και οι διοικούντες πήραν τη μεγάλη απόφαση να αποχωρήσουν, όταν είδαν ότι δεν υπάρχει διάθεσή ούτε καν από τις υπόλοιπες ομάδες να συστρατευθούν και να ζητήσουν αλλαγές στο άθλημα.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν αποχώρησε, το ελληνικό μπάσκετ ξεγυμνώθηκε και πλέον ήρθε η ώρα της επιστροφής. Πολλοί λένε ότι η ομάδα του Πειραιά έκανε μια τρύπα στο νερό και τώρα αναγκάζεται σε… κυβίστηση. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος μετράει μέρες ως πρόεδρος της ΕΟΚ. Αυτό είναι γεγονός και δεν αλλάζει. Για την ακρίβεια, δεν είναι εκλεγμένος πρόεδρος. Είναι διορισμένος από το Πρωτοδικείο, με τη μοναδική ευθύνη που έχει, να είναι οι εκλογές για την ανάδειξη του αντικαταστάτη του. Όποιοι λοιπόν γράφουν ότι ο Ολυμπιακός επιστρέφει με τον Βασιλακόπουλο, απλά μοιράζουν fake News…

Το ελληνικό πρωτάθλημα απαξιώθηκε όσο δεν πάει. Δείτε τι συμβαίνει στην Basket League: Πέρυσι ο ΠΑΟΚ και ο Άρης υποβοβάστηκαν, όμως δεν έπεσαν! Έμειναν στην κατηγορία στα χαρτιά που λένε… Η ΑΕΚ που ονειρευόταν να γίνει δεύτερη δύναμη στην Ελλάδα μετά την αποχώρηση των «ερυθρόλευκων», μετράει 12 ban από τη FIBA, αριθμός που πάει για ρεκόρ!

Οι φετινοί τελικοί ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Λαύριο, σε τηλεθέαση έπιασαν τρελά νούμερα. Συγγενείς και φίλοι των παικτών και των παραγόντων της ομάδας στήθηκαν μπροστά στις τηλεοράσεις τους για να παρακολουθήσουν τους πράσινους να σηκώνουν το πρωτάθλημα…

Θέλετε να το πάμε και παρακάτω; Θυμηθείτε τι έγινε πέρυσι με τους χορηγούς. Μέχρι να ψήσουν πέρυσι την Stoiximan να βάλει χρήματα, είχαν ιδρώσει άπαντες αφού έβλεπαν ότι το πρωτάθλημα πάει να τιναχτεί στον αέρα. Ακόμα και στα τηλεοπτικά υπήρξαν όροι ότι φέτος θα πρέπει να επιστρέψει ο Ολυμπιακός!

Είναι δεδομένο ότι και ο Ολυμπιακός πληγώθηκε από την απόφασή του αυτή. Ειδικά αγωνιστικά, η έλλειψη ρυθμού στην ομάδα ήταν εμφανής. Πέραν τούτου, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε κάτι σημαντικό: Ο Ολυμπιακός δεν είναι ένας σύλλογος που έχει όνομα στο μπάσκετ και το ποδόσφαιρο. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους πολυαθλητικούς συλλόγους σε παγκόσμιο επίπεδο και χρέος των ομάδων του είναι οι κατακτήσεις των τίτλων. Το να μην μπορεί λοιπόν να διεκδικήσει τίτλο στο μπάσκετ, όπως και να το κάνουμε είναι πλήγμα!

Πλέον, όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Στο μεγάλο λιμάνι της χώρας οι αποφάσεις έχουν παρθεί. Ο Ολυμπιακός από τη νέα σεζόν επιστρέφει στο πρωτάθλημα. Επιχειρεί να γίνει ρυθμιστής των εξελίξεων, έχει σκοπό να τελειώσει τη δουλειά που ξεκίνησε πριν τρία περίπου χρόνια και να δώσει ξανά αίγλη σε ένα πρωτάθλημα παρηκμασμένο, που ζούσε με τεχνική υποστήριξη.

Για να συμβεί αυτό όμως, θα πρέπει άπαντες να αποδείξουν ότι στόχος τους είναι το καλό του αθλήματος και ότι το προσωπικό τους συμφέρον…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…