Κεντρική Γυναίκες Ολυμπιακός: Εκδικάζεται η πρώτη προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ

Ολυμπιακός: Εκδικάζεται η πρώτη προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ

kostovic olympiakos panathinaikos scaled e1621157515667 820x490 1 jpg

Ολυμπιακός μπάσκετ Γυναικών: Σε αντίθεση με τα αρμόδια όργανα της ΕΟΚ που έχει «ξεχάσει» πώς οι «ερυθρόλευκες» έχουν καταθέσει πολλές ενστάσεις για τη σειρά των τελικών.

Το Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών είναι μια ανεξάρτητη αρχή. Υπάγεται μεν στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, όμως είναι ανεξάρτητη αρχή. Αποτελούμενο από τακτικούς δικαστικούς λειτουργούς. Οι οποίοι επιτελούν το έργο τους. Όταν κάποιος προσφεύγει εκεί, σε εύλογο χρονικό διάστημα η υπόθεση εκδικάζεται. Δηλαδή δεν έχει καμμιά απολύτως σχέση με την ΕΟΚ και τα πειθαρχικά της όργανα.

Ο Ολυμπιακός έχει κάνει, στο μπάσκετ Γυναικών, πολλές ενστάσεις για τη σειρά των τελικών. Η ΕΟΚ και τα πειθαρχικά της όργανα είναι λες και τις έχουν ξεχάσει! Οι ημέρες περνούν, αλλά δεν υπάρχει καμμιά απάντηση ή ενημέρωση προς την πλευρά των «ερυθρολεύκων» αναφορικά με τις ημερομηνίες εκδίκασης. Αντίθετα, το ΑΣΕΑΔ λειτουργεί εντελώς διαφορετικά. Και το βασικότερο όλων. Εκδικάζει!

Την Πέμπτη 3 Ιουνίου, στην προσεχή συνεδρίαση του, θα εκδικαστεί η προσφυγή του Ολυμπιακού κατά της απόφασης της επιτροπής διαιτησίας που δικαίωσε την ένσταση του Παναθηναϊκού για τον πρώτο τελικό, της 13ης Μαΐου, ο οποίος τελικά δεν μέτρησε. Θυμίζουμε πώς οι «ερυθρόλευκες» είχαν νικήσει 72-70 τις «πράσινες». Με την Ριντ να σκοράρει σε «νεκρό» χρόνο. Οι διαιτητές είχαν αναφέρει πώς το καλάθι ήταν εκπρόθεσμο. Αυτό αποφάσισαν, αυτό ανέφεραν στο φύλλο αγώνα και στη συμπληρωματική έκθεση που απέστειλαν στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας.

Ο Παναθηναϊκός έκανε ένσταση. Για το γεγονός ότι οι διαιτητές πήγαν να τσεκάρουν το βίντεο, αν και η μετάδοση γίνονταν από το επίσημο κανάλι του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού στο Youtube. Διότι η ΕΡΤ δεν είχε φροντίσει να μεταδώσει το ματς. Η ένσταση που κατέθεσαν οι «πράσινοι» εκδικάστηκε άμεσα από την ΚΕΔ και η απόφαση βγήκε το ίδιο γρήγορα.

Εκεί υπήρξε σωστή στάση από τα αρμόδια όργανα της ΕΟΚ. Με τις ενστάσεις του Ολυμπιακού έχει παρατηρηθεί κωλυσιεργία! Κάτι που δίνει το δικαίωμα στην πλευρά των «ερυθρολεύκων» να εκφράζουν έντονα τα παράπονά τους για τη στάση της Ομοσπονδίας του Γ. Βασιλακόπουλου. Δύο μέτρα και δύο σταθμά…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…