Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Ελλάδα – Καναδάς 91-97: Πάλεψε όσο είχε δυνάμεις

Ελλάδα – Καναδάς 91-97: Πάλεψε όσο είχε δυνάμεις

ntinos mitoglou ellada ethniki kanadas jpg

Το πρώτο ματς της Ελλάδας στο Προολυμπιακό τουρνουά, στη Βικτόρια του Καναδά, δεν συνοδεύτηκε από θετικό αποτέλεσμα. Η Εθνική ηττήθηκε 97-91 από τους «οικοδεσπότες» τουρνουά. Αλλά το σημαντικό είναι πώς έδειξε για σχεδόν δυόμιση δεκάλεπτα ένα πολύ καλό και άκρως ανταγωνιστικό πρόσωπο. Σίγουρα μια ήττα είναι μια ήττα, αλλά η σημερινή ενδεχομένως και να μην «κοστίσει», αν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είναι όπως πρέπει όταν θα φτάσει η ώρα των νοκ άουτ αγώνων που θα καθορίσουν την ομάδα που θα πάρει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Με το… αριστερό εκκίνησε η «γαλανόλευκη» την παρουσία της στο Προολυμπιακό τουρνουά του Καναδά. Ήττα 97-91 από τους διοργανωτές. Σε ένα ματς που η μεγάλη αστοχία στο τρίποντο κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου, η έλλειψη δυνάμεων και το μεγάλο ταλέντο των Καναδών, καθόρισαν εν πολλοίς το τελικό αποτέλεσμα.

Και παρότι μια ήττα είναι πάντα ήττα, το ματς αφήνει ελπίδες για το μέλλον και τη συνέχεια. Όλα θα κριθούν στα ματς της δεύτερης φάσης. Πρωτίστως, όμως, πρέπει η ελληνική ομάδα να νικήσει τα ξημερώματα της Παρασκευής την Κίνα και μετά να περιμένει τον πρώτο της αντίπαλο στη φάση των νοκ άουτ αγώνων. Ένα-ένα τα ματς και όταν φτάσει η κρίσιμη ώρα, να έχει καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο για περισσότερα λεπτά, ώστε να είναι ανταγωνιστική ως το φινάλε του ματς.

Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο ξεκίνησε καλά το ματς και παρότι οι Καναδοί πήραν προβάδισμα τεσσάρων πόντων νωρίς (11-7), βρήκε λύσεις στην επίθεση. Ειδικά το ξεκίνημα σε ό,τι αφορά τα σουτ από την περιφέρεια ήταν ιδανικό. Αποτέλεσμα να πάρει το προβάδισμα και να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με το τρίποντο του Σλούκα (23-19). Χρυσικόπουλος και Κασελάκης έδωσαν λύσεις με τη διαφορά να φτάνει στο +7 (33-26). Οι γηπεδούχοι επέστρεψαν στο ματς με τον Ουόκερ (35-35), αλλά η Εθνική ξαναπέρασε με +6 (41-35) και +8 (48-40) με τον Καλάθη. Ο Μήτογλου διαμόρφωσε το 50-46, που ήταν και το τελικό σκορ του ημιχρόνου και την Ελλάδα να έχει 8 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο.

Ως τα μισά της τρίτης περιόδου η Εθνική διατήρησε το προβάδισμα και έδειχνε να βγάζει αντίδραση στο παιχνίδι του Καναδά. Η ομάδα του Νερς βασίστηκε πολύ στο ατομικό ταλέντο των παικτών της. Οι ενέργειες των Καναδών έκαναν τη διαφορά και το σκορ έγινε 68-65 υπέρ των διοργανωτών του Προολυμπιακού. Το σκορ έφτασε και στο +5 (74-69) για να διαμορφώσει ο Λαρεντζάκης το 74-71 με το οποίο ολοκληρώθηκε το δεκάλεπτο.

Στην τελευταία περίοδο ο Μπάρετ το πήρε πάνω του, με αποτέλεσμα 8 λεπτά πριν το φινάλε ο Καναδάς να αποκτήσει διψήφιο προβάδισμα (81-71). Το μεγαλύτερο προβάδισμά του ήταν 12 πόντοι (83-71) στο 33ο λεπτό. Εκεί η Ελλάδα έκανε την τελική της προσπάθεια. Ο Μήτογλου έδωσε λύσεις στην επίθεση, η εθνική ομάδα πλησίασε στους 7 αρχικά (83-76), ξαναβρέθηκε στο -12 (91-79) στο 36′. Οι προσωπικοί πόντοι του Καλάθη, οι καλές άμυνες και ένα μεγάλο τρίποντο από τον Γιαννόπουλο έφεραν τη διαφορά στο -4 (91-95). Όμως εκεί χάθηκε ένα καθοριστικό αμυντικό ριμπάουντ, ο Μπάρετ ευστόχησε σε δύο βολές και έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 97-91.

Τα δεκάλεπτα: 23-19, 50-46, 71-74, 91-97.

hellas canada statistiko hellas

hellas canada statistiko canada

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Στην Κροατία για θεραπεία ο Μπάλντγουιν

Προσπάθεια να προλάβει το game 3 κάνει ο Ουέιντ Μπάλντγουιν. Εξαιρετικά αμφίβολη θεωρείται…