Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Γιατί δεν θα κάνει άλλη μεταγραφή ο Ολυμπιακός

Γιατί δεν θα κάνει άλλη μεταγραφή ο Ολυμπιακός

bartzokas 768x470 1

Οι φίλοι του συλλόγου ονειρεύονται παίκτες πρώτης διαλογής, «στήνουν» τη μία μεταγραφή μετά την άλλη, θεωρώντας πως κάθε (αποδεδειγμένα) καλός παίκτης θα κάνει καλύτερη την ομάδα τους. Ενίοτε χάνουν το μέτρημα, δεν αντιλαμβάνονται ότι στη 12άδα χωρούν μέχρι 12 παίκτες, γι’ αυτό κι ο Ολυμπιακός έχει… γεμίσει το ρόστερ του.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ανακοινώσει δύο από τις πέντε μεταγραφές, που έχουν κάνει. Κοντά στους Ουόκαπ και Φαλ, αναμένεται σύντομα να ανακοινωθούν οι Λούντζης, Κάρτερ και Λάιτι. Στην 5άδα, μετά την απόφαση του Σπανούλη, χωρά κι έκτος. Ο Κώστας Αντετοκούνμπο θα είναι -λογικά- η τελευταία μεταγραφή, χωρίς να σημαίνει ότι ο Έλληνας σέντερ έχει κλείσει.

Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει περίπτωση για άλλη ενίσχυση. Είναι ήδη… πολλοί. Μετρήστε μαζί μου, υπολογίζοντας ότι σε μια 12άδα χωρούν 7 παίκτες από το «1» έως το «3» και 5 παίκτες στις θέσεις των «ψηλών», παρότι στο σύγχρονο μπάσκετ οι θέσεις έχουν καταργηθεί. Μετράμε, λοιπόν:

Σλούκας, Ουόκαπ και Λούντζης επωμίζονται να γεμίσουν τη θέση του πόιντ γκαρντ. Στις άλλες δύο θέσεις παίζουν οι: ΜακΚίσικ, Λαρεντζάκης, Λάιτι, Παπανικολάου και κάπως έτσι φτάσαμε τους επτά και μένουν άλλοι πέντε ψηλοί, οι οποίοι θα είναι: Βεζένκοφ, Πρίντεζης, Ζαν-Σαρλ, Φαλ και Μάρτιν.

Με τις μεταγραφές που προαναφέραμε… περισσεύουν και δύο παίκτες, καθώς πουθενά δεν αναφέραμε τους Κάρτερ και Αντετοκούνμπο. Προδήλως, αν ο Ολυμπιακός δεν αγωνιστεί στην Α1, ο Μπαρτζώκας πρέπει να κάνει ροτέισον, να βάζει και να βγάζει παίκτες στη 12άδα, αν δεν υπάρχει κάποιο απευκταίο πρόβλημα τραυματισμού. Αφήστε που, αν ο Ολυμπιακός δεν αγωνιστεί στην Α1, υπάρχει σκέψη για δανεισμό του Κάρτερ.

Οι «κόκκινοι» δεν θα κινηθούν για άλλον παίκτη, γιατί απλά δεν χωράει. Αν τον Σεπτέμβριο, είτε ο Ντόρσεϊ, είτε κάποιος άλλος παίκτης πρώτης γραμμής, δεν βρει ομάδα στο ΝΒΑ κι οι απαιτήσεις του είναι λογικές, ενδέχεται να γίνει κουβέντα, όμως αυτή τη στιγμή που μιλάμε ο Ολυμπιακός δεν ψάχνει παίκτη, γιατί απλά δεν έχει χώρο να του δώσει.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Μπάνκι: «Είναι επάξια στην δεύτερη θέση ο Παναθηναϊκός

Στην ποιότητα του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε ο Λούκα Μπάνκι. Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει …