Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Τελειώνει ο χρόνος του Βασιλακόπουλου

Τελειώνει ο χρόνος του Βασιλακόπουλου

Το Πρωτοδικείο κράτησε στη θέση τους στην προσωρινή διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης τους Γιώργο Βασιλακόπουλο και Αριστείδη ΓολέμηΑπό ότι φαίνεται ο Γιώργος Βασιλακόπουλος θα μείνει στην προεδρία της ΕΟΚ με τις… ευλογίες των Φασούλα και Λιόλιου, όπως ανέφερε στον αέρα του OverFm 104.9 ο Γιώργος Κογκαλίδης.

Ας πάρουμε τα πράγματα, όμως, από την αρχή. Το Πρωτοδικείο εν μέρει δικαίωσε την προσφυγή της παράταξης Λιόλιου, καθώς μπήκαν αναπληρωματικά μέλη όσους πρότεινε. Παρ΄όλα αυτά, όμως, αποφάσισε να διατηρήσει στη θέση τους τους Βασιλακόπουλο και Γολέμη. Η παράταξη Φασούλα πήρε την απόφαση να μην συνεχίσει προς το παρόν τη δικαστική διαμάχη, ενώ το ίδιο αναμένεται να κάνει και η παράταξη Λιόλιου.

Οι δύο άνδρες πήραν την απόφαση τους αυτή, γιατί φυσικά γνωρίζουν ότι ο χρόνος του Γιώργου Βασιλακόπουλου στην προεδρία τελειώνει! Ο νυν πρόεδρος της ΕΟΚ μπορεί να μείνει στην προεδρία για πέντε μέρες ακόμη, καθώς στις 15 Απριλίου είναι υποχρεωμένος να προκηρύξει εκλογές, καθώς πρέπει να το κάνει 45 μέρες πριν από την ημερομηνία που έχει δηλώσει ότι θα κάνει τις εκλογές (30 Μαΐου). Αυτή είναι και η καταλυτική ημερομηνία και από το υφυπουργείο Αθλητισμού.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, λοιπόν, είναι υποχρεωμένος να προκηρύξει εκλογές και μάλιστα με τη λίστα σωματείων, που υπάρχει αυτήν τη στιγμή (τα σωματεία αυτά εγράφησαν επιτυχώς στο μητρώο σωματείων του υφυπουργείου). Ο πρόεδρος της ΕΟΚ δεν έχει δικαίωμα να αλλάξει αυτή τη λίστα και δεν μπορεί να αναβάλει την προκήρυξη εκλογών.

Αλλά επειδή όλα τα έχουμε δει από τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, κανείς δεν ξέρει πως θα ενεργήσει. Γι αυτό τον λόγο οι Λιόλιος και Φασούλας είναι έτοιμοι να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες, για να ρίξουν τον Βασιλακόπουλο! Συγκεκριμένα, αν ο κ. Βασιλακόπουλος δεν προκηρύξει εκλογές και δεν χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη λίστα των σωματείων, τότε θα γίνουν ασφαλιστικά μέτρα κατά του κι έτσι θα οδηγηθεί στην… πτώση.

Οι Λιόλιος και Φασούλας έχουν… σύμμαχο το γεγονός ότι από το υφυπουργείο έχουν δώσει καταλυτική ημερομηνία εκλογών τις 30 Μαΐου. Έτσι, ο Βασιλακόπουλος είναι «δεμένος» και αν δεν πράξει τα δέοντα, τότε θα είναι παράνομος. Σ΄αυτήν την περίπτωση τη λύση θα δώσει η δικαιοσύνη.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Άρης: Περιμένει τρεις αφίξεις για αύριο

Τρεις παίκτες περιμένει αύριο στην Θεσσαλονίκη ο Άρης και συγκεκριμένα τους Τζος Χάγκινς, …