Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Ελληνικό μπάσκετ: Η χαρά των δικαστηρίων

Ελληνικό μπάσκετ: Η χαρά των δικαστηρίων

vasilakopoulos eok basket

Ανήκετε σε αυτούς που -με τον έναν ή άλλο τρόπο- έχουν σχέση με το ελληνικό μπάσκετ; Νιώθατε άβολα, που όλες οι ομοσπονδίες είχαν διοίκηση κι η ΕΟΚ δεν είχε; Ορίστε, πάρτε δύο διοικήσεις για να ισιώσετε. Γιατί ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ΠΡΕΠΕΙ να μείνει στην εξουσία, θα το κάνει εκμεταλλευόμενος όλα τα όπλα, επιχειρώντας χτυπήματα πάνω και κάτω από τη ζώνη. Ενδεχομένως όχι εκείνος προσωπικά, αλλά όσοι τον στηρίζουν.

Η ουσία του θέματος, επειδή πολύς κόσμος έχει μπερδευτεί: Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο διοικήσεις, στο αδιοίκητο ελληνικό μπάσκετ. Η διοίκηση Πρωτοδικείου, με πρόεδρο τον Φάνη Χριστοδούλου και η διοίκηση Πρωτοδικείου, με πρόεδρο τον Γιώργο Βασιλακόπουλο. Το δικαστήριο (Πρωτοδικείο) θα κληθεί να λύσει τη διαφορά, με τις δύο πλευρές να εκφράζουν την άποψη ότι έχουν το δίκιο με το μέρος τους.

Υπάρχουν ζητήματα που κάνουν… τζιζ και που οι πρόθυμοι να στηρίξουν τον κ. Βασιλακόπουλο δεν θα τα συζητήσουν (για απάντηση ούτε λόγος) ποτέ. Για παράδειγμα, γιατί ενώ ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΟΚ είχε ορίσει ως ημερομηνία διενέργειας των εκλογών την 23η Μαΐου, τώρα κάνει λόγο για την 30η του ίδιου μήνα;

Σαν να λέμε ο πρόεδρος της ΕΟΚ όρισε εκλογές στις 23 κι ο πρόεδρος της διοίκησης Πρωτοδικείου (δεν είναι, θαρρεί ότι είναι) στις 30. Το ίδιο πρόσωπο έδωσε χωρίς προφανή λόγο μια εβδομάδα παράταση στη «δική του» (πιστεύει) διοίκηση.

Έχει επίσης ενδιαφέρον να μάθουμε γιατί ενώ χθες η πλευρά Βασιλακόπουλου αποχώρησε επειδή διαφώνησε στο να ψηφίσει ο Ιωάννης Καλαϊτζάκης, ο οποίος αντικατέστησε τον Νίκο Φιλίππου (υποστήριξαν ότι δεν είχε δικαίωμα), σήμερα δέχθηκαν να ψηφίσει ο Δημήτρης Ρόζης, ο οποίος αντικατέστησε τον Γιάννη Αλεξόπουλο. Αν ήταν παράνομη η ψήφος του Καλαϊτζάκη είναι και του Ρόζη, ή αν ήταν νόμιμη η χθεσινή γιατί αποχώρησε η πλευρά Βασιλακόπουλου;

Μπορούμε να γράφουμε ώρες, για τα ατοπήματα (εδώ είπε ο κ. Παπανικολάου ότι η ψήφος του προέδρου μετρά για δύο και δεν είχε γίνει ψηφοφορία για να αναδειχθεί πρόεδρος, απίστευτα πράγματα) του κ. Βασιλακόπουλου, αλλά σεβόμαστε πρώτα τα νεύρα σας και μετά τον χρόνο σας. Η ουσία της υπόθεσης;

Ο κ. Βασιλακόπουλος έτσι διοικούσε τόσα χρόνια. Δίχως να λογαριάζει την άποψη των άλλων, φτιάχνοντας τους κανόνες του παιχνιδιού έτσι όπως τον βόλευαν. Για παράδειγμα όταν ζήτησε ο Ολυμπιακός αλλαγή της ΚΕΔ/ΕΟΚ απάντησε ότι η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας δεν αλλάζει μεσούσης της περιόδου, κάτι που στη συνέχεια έκανε ο ίδιος, όταν θεώρησε ότι ήθελε να αλλάξουν κάποια πρόσωπα.

Η διαφορά είναι πως πλέον υπάρχει αντίπαλος/οι, ότι δεν είναι μόνος του απέναντι σε βουβό ακροατήριο και πως είναι αναγκασμένος να δίνει λόγο. Γι’ αυτό κι αναγκάζεται να κάνει πιο χοντροκομμένες κινήσεις, καθώς είδε ότι χάνει το παιχνίδι.

Αντί επιλόγου: Η εκτίμησή μου είναι πως το Πρωτοδικείο θα δεχθεί τη διοίκηση Χριστοδούλου. Διαφορετικά, προκαλώ τον κ. Βασιλακόπουλο να βάλουμε ένα στοίχημα (ένα ευρώ, όχι περισσότερα) ότι στις 30 Μαΐου ΔΕΝ θα γίνουν εκλογές. Γιατί αυτός είναι ο πραγματικός του σκοπός (και καημός).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

BCL: Ράγκλαντ και Ετσενίκε στην καλύτερη πεντάδα

Με «ελληνικό αέρα» το Top5 του BCL. Διπλή ελληνική εκπροσώπηση υπήρξε στην καλύτερη πεντάδ…