Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ερυθρός Αστέρας 87-72: Έβγαλε την υποχρέωση!

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ερυθρός Αστέρας 87-72: Έβγαλε την υποχρέωση!

mike james cska moscow eb20 1 scaled

Τις 20 νίκες στην φετινή Ευρωλίγκα έφτασε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, καθώς επικράτησε με 87-72 του Ερυθρού Αστέρα στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής. Με αυτή την νίκη η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη διατηρεί τον πρώτο λόγο για μια θέση στην πρώτη τετράδα της κανονικής περιόδου, καθώς παραμένει δεύτερη και με αγώνα λιγότερο (με τον Παναθηναϊκό).

Ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στο ξεκίνημα του με την ρωσική ομάδα να έχει μεν το προβάδισμα αλλά να μην μπορεί να ξεφύγει. Ένα ξέσπασμα και επιμέρους 9-2 μετά το 6ο λεπτό έδωσε αέρα 9 πόντων στην ΤΣΣΚΑ (20-11). Η διαφορά μεγάλωσε και άλλο στην συνέχεια (28-16), με τον Βόιτμαν να διαμορφώνει το 31-19 του δεκαλέπτου με έμμεσο τρίποντο.

Η ΤΣΣΚΑ κατάφερε να εκτοξεύσει την διαφορά της στους 16 πόντους με τρίποντο του Βόιτμαν δυόμισι λεπτά μετά την έναρξη της δεύτερης περιόδου (40-24), με τους Σέρβους να βρίσκουν λύσεις με τους Λόιντ και Γουόλντεν (47-35). Η διψήφια διαφορά διατηρήθηκε μέχρι την ανάπαυλα για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, που πήγε στα αποδυτήρια με αέρα πόντων (50-39).

Το σκηνικό δεν άλλαξε στην τρίτη περίοδο, με τους Ρώσους να διατηρούν την διαφορά τους στα ίδια επίπεδα στο μεγαλύτερο μέρος της. Οι Σέρχοι κατάφεραν να μειώσουν στους 8 πόντους με τρίποντο του Νταβίντοβατς (50-42), με την ομάδα του Ιτούδη να πηγαίνει και πάλι στο +14 με καλάθι του Χάκετ (59-45). Το μόνο που κατάφερε ο Ερυθρός Αστέρας ήταν να μειώσει στους 12 πόντους στην εκπνοή της περιόδου με τρίποντο του Σιμόνοβιτς (71-59). Ούτε στο τέταρτο δεκάλεπτο κατάφερε να πλησιάσει και να απειλήσει την ΤΣΣΚΑ ο Ερυθρός Αστέρας, με την ομάδα του Ιτούδη να παίρνει την νίκη με το τελικό .

Τα δεκάλεπτα: 31-19, 50-39, 71-59, 87-72

τ ω

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…