Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Φενέρμπαχτσε – Ζαλγκίρις 84-61: Ξέσπασε και «καθάρισε» νωρίς!

Φενέρμπαχτσε – Ζαλγκίρις 84-61: Ξέσπασε και «καθάρισε» νωρίς!

marko guduric fenerbahce beko istanbul eb20 scaled

Πολύ άνετη νίκη πήρε η Φενέρμπαχτσε στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας, επικρατώντας με το επιβλητικό 84-61 της πάντα αξιόμαχης Ζαλγκίρις Κάουνας. Με αυτή την νίκη η ομάδα του Κοκόσκοφ έφτασε τις 18 στην διοργάνωση και έκανε ένα ακόμα βήμα πρόκρισης στα πλέι οφ, ενώ οι Λιθουανοί έμειναν στις 15 και χάνουν αρκετό έδαφος. Η τουρκική ομάδα ήταν ανώτερη από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα και με δύο ξεσπάσματα ένα στο τέλος της πρώτης περιόδου και ένα 13-0 σερί στο φινάλε της δεύτερης καθάρισε από νωρίς το παιχνίδι.

Ντέρμπι ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά του, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν αέρα πέντε πόντων (2-7) με τον Χέιζ, και την ομάδα του Κοκόσκοφ να επαναφέρει την ισορροπία με την συμπλήρωση του πενταλέπτου (9-9). Το σκηνικό άλλαξε άρδην στα τελευταία λεπτά με τους Τούρκους να καταφέρνουν να ξεφύγουν με δέκα πόντους με αιχμή του δόρατος στην επίθεση τους Γκούντουριτς και Ντε Κολό (28-18).

Η Ζαλγκίρις μπήκε καλύτερα στην πολύ κλειστή από άποψη σκορ στο ξεκίνημα δεύτερη περίοδο και κατάφερε να πλησιάσει στους 6 πόντους (32-26). Η ομάδα  του Κοκόσκοφ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της στο δεύτερο μισό της περιόδου και με ένα εντυπωσιακό σερί 13-0 κατάφερε να εκτοξεύσει την διαφορά στους 18 (45-26), το οποίο ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στην τρίτη περίοδο με την Φενέρμπαχτσε να συνεχίζει να κυριαρχεί πλήρως στο παρκέ και να ανεβάζει και άλλο την διαφορά. Συγκεκριμένα, το τουρκικό προβάδισμα έφτασε μέχρι και τους 15 πόντους με καλάθι του Ντε Κολό (66-41), με τους Λιθουανούς να μειώνουν στην συνέχεια με ένα μικρό 5-0 σερί για το 66-46 του δεκαλέπτου. Η Ζαλγκίρις δεν κατάφερε να αντιδράσει στην τέταρτη περίοδο με την ομάδα του Κοκόσκοφ να μεγαλώνει και άλλο την διαφορά και να φτάνει σε μια πολύ άνετη νίκη με το τελικό 84-61.

Τα δεκάλεπτα: 28-18, 45-26, 66-46, 84-61

f z

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…