Ο Μπούσιας… λείπει

PAPATHEODOROU BOUSIAS

Όταν επιχειρήσετε να φτιάξετε ένα παζλ, δεν σκέφτεστε πάντα ότι κάποιο κομμάτι λείπει; Ε, από το δικό μας μπασκετικό παζλ, απουσιάζει ο Κωνσταντίνος Μπούσιας, ο οποίος (για όσους δεν τον γνωρίζουν) τυγχάνει πρόεδρος της ΟΔΚΕ, κάτι που μάλλον κι ο ίδιος δεν γνωρίζει. Εκτός κι αν επιχειρεί το remake του πετυχημένου (αν και πρόσφατου) βιβλίου του Νίκου Παπαδογιάννη, μ’ εναλλακτικό τίτλο «ο Μπούσιας λείπει».

Τι συνέβη στις 25 Νοεμβρίου; Μεταξύ άλλων, το 1915 ο Άλμπερτ Αϊνστάιν παρουσίασε τις εξισώσεις πεδίου της γενικής σχετικότητας στην Πρωσική Ακαδημία Επιστημών. Το 1975 το Σουρινάμ απέκτησε την ανεξαρτησία του από την Ολλανδία. Πέρυσι, το 2020, Ντιέγκο Μαραντόνα έφυγε από κοντά μας. Α, κι η ΟΔΚΕ έβγαλε ανακοίνωση (δείτε εδώ) με την οποία καταδικάζει απερίφραστα τις δηλώσεις του Δημήτρη Καρβέλα κατά της διαιτησίας.

Από τότε, ο Μπούσιας λείπει. Γιατί, ο καημένος ο Καρβέλας, είπε κάποια πράγματα, αλλά δεν είπε και σκατόψυχους τους γκρίζους, όπως έκανε ο κ. Παπαθεοδώρου (δείτε εδώ). Δεν τους επιτέθηκε, αναφέροντάς τους ως… μικρόψυχα ανθρωπάκια. Ούτε βγήκε ο ιδιοκτήτης του Κολοσσού, όπως έκανε ο Μάκης Αγγελόπουλος, να εξαπολύσει μύδρους κατά των διαιτητών.

Αλήθεια, η ΟΔΚΕ αντιστέκεται μόνο όταν απέναντι βρίσκεται ένας παράγοντας μικρομεσαίας δυναμικής σωματείου κι όταν οι «μεγάλοι» τσαλακώνουν / ξεσκίζουν τους διαιτητές κάνει την πάπια; Αυτή είναι η ασπίδα προστασίας, που προσφέρει στα μέλη της η Ομοσπονδία των διαιτητών.

Κύριε Μπούσια, αυτές οι περιβόητες φανφάρες, που αναγράφονται στο site της ΟΔΚΕ, στην αντεπίθεση στον Καρβέλα, του τύπου «… είναι ταυτόχρονα και θεσμικά συμπαραστάτης τους, σε όποια προσπάθεια άσκησης πίεσης ή στρατηγικών, για να καταστήσουν τον Διαιτητή έρμαιο συμφερόντων, ή επιδιώξεων σωματειακών ή ατομικών» αντιλαμβανόμαστε, όπως το αντιλαμβάνονται οι διαιτητές και (ΔΥΣΤΥΧΩΣ) το αντιλαμβάνονται κι οι παράγοντες των συλλόγων, πως είναι να ‘χαμε, να λέγαμε.

Όταν απέναντι σε αυτή τη συμπεριφορά του κ. Παπαθεοδώρου, ο πρόεδρος της ΟΔΚΕ σιωπά, δύο πράγματα μπορεί να συμπεράνει κανείς: Ή ότι συναινεί, άρα οι διαιτητές είναι μικρόψυχα και σκατόψυχα ανθρωπάκια, ή δεν έχει το ανάστημα να αντιμετωπίσει τον κόουτς μιας «μεγάλης» ομάδας. Και στις δύο περιπτώσεις, ο κ. Μπούσιας είναι ακατάλληλος για τη θέση του προέδρου της ΟΔΚΕ.

Αντί επιλόγου: Καθυστερήσαμε να αναρτήσουμε το κείμενο, περιμένοντας ότι θα υπάρξει αντίδραση από την πλευρά της Ομοσπονδίας Διαιτητών, αλλά φευ…

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
  • Μάκης Αγγελόπουλος

    Έδωσε λύση ο Αγγελόπουλος στην ΑΕΚ

    Ο Μάκης Αγγελόπουλος ήταν ενήμερος για την κατάσταση των τελευταίων ημερών στην ΑΕΚ, με το…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (26/4)

Τα φώτα σε Ολυμπιακό και Περιστέρι Τέσσερα παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό π…