Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Η ΟΔΚΕ είναι εδώ! Καλώς τα παιδιά…

Η ΟΔΚΕ είναι εδώ! Καλώς τα παιδιά…

odke

Είχαμε γράψει ότι «ο πρόεδρος Μπούσιας απουσιάζει», θέλοντας να αναδείξουμε τη… μουγκαμάρα της ΟΔΚΕ, απέναντι στην προκλητική (υβριστική) ανάρτηση του Ηλία Παπαθεοδώρου (δείτε εδώ) προς τους διαιτητές του αγώνα με το Λαύριο. Η Ομοσπονδία των Διαιτητών, με καθυστέρηση αλλά με… ατράνταχτα επιχειρήματα, θέλησε να απαντήσει και την ευχαριστούμε γι’ αυτό.

«Προς κοντόφθαλμους, που αναζητούν τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Κωνσταντίνο Μπούσια, απάντηση έχει δοθεί εδώ και καιρό μέσα από την άρτια συνεργασία με το σύνολο των μελών του Δ.Σ., που με σεβασμό στις επιλογές των διαιτητών, παρέχει σε πρώτο χρόνο την υποστήριξη και συνδρομή (μέσω και του νομικού συμβούλου της ΟΔΚΕ) του. Πρέπει να έχει τεράστιο πρόβλημα όρασης (και γενικά αισθήσεων) όποιος δήθεν δεν έχει εντοπίσει και αξιολογήσει την δράση του Προέδρου μας» αναφέρει σε ό,τι αφορά εμάς (η πλήρης ανακοίνωση εδώ) η Ομοσπονδία των διαιτητών.

Χαιρόμαστε πραγματικά, που ο κ. Μπούσιας έχει… άρτια συνεργασία με τα μέλη του Δ.Σ. και μπράβο του. Προσωπικά θα βγω στις 9 το βράδυ στο μπαλκόνι να χειροκροτήσω, αλλά μήπως γι’ αυτό τον ψέξαμε; Αναρωτηθήκαμε κι απάντηση δεν πήραμε, γιατί τη σπουδή που έδειξε η ΟΔΚΕ να απαντήσει στον κ. Καρβέλα, δεν την έδειξε κι απέναντι στον κ. Παπαθεοδώρου. Προδήλως πρόσφερε και τότε τον νομικό της σύμβουλο στους θιγόμενους διαιτητές, αλλά έβγαλε κι ανακοίνωση. Αυτή τη φορά, αντί να μπουν στον κόπο να γράφουν περισπούδαστες ανακοινώσεις, προτίμησαν να δουν σ’ επανάληψη την εξαιρετική ταινία «η σιωπή των αμνών».

Αλλά πάμε και στη συνέχεια της ανακοίνωσης, που έχει πλάκα. Κάνουν (δίχως να ονοματίζουν) αναφορά στον κ. Θεόφιλο Παπαδόπουλο, ο οποίος εκτός από εξαίρετος νομικός είναι και… παλικάρι. Τον θυμάμαι από την ομιλία του στη Γ.Σ. της ΟΔΚΕ, που δεν δίστασε να πει την αλήθεια για τον Ηλία Καφφέ.

Τότε που είπε ότι κανένας διαιτητής δεν είχε κόντρα με τον Καφφέ και μάλιστα ότι ο ίδιος ο τότε πρόεδρος της ΟΔΚΕ τους έλεγε να συνταχτούν με την ΕΟΚ και τις επιθυμίες της, αν θέλουν να ξαναπαίξουν διαιτητές. Και πράγματι αυτό έγινε. Όσοι ακολούθησαν μέχρι τέλους τον κ. Καφφέ, στον αγώνα του κόντρα στη διαφθορά, δεν ξανάπαιξαν.

Ξεχάσατε μήπως κ. Μπούσια τις καταγγελίες του κ. Καφφέ στον Αθλητικό Εισαγγελέα για τα SMS μελών της ΚΕΔ στους διαιτητές συγκεκριμένου αγώνα. Αλλά ήταν πολύ μόνος τότε στη Γ.Σ. ο κ. Παπαδόπουλος, τη σφραγίδα του οποίου πιστεύω ότι έχει η ανακοίνωσή σας.

Αναφέρεται στην ανακοίνωση πως «… οι συνάδελφοι Ηλίας Καφφές, Παναγιώτης Αρβανιτίδης, Νίκος Ιωάννου, Μιχάλης Μαχαιριανάκης, Χρήστος Ασλανίδης, Λευτέρης Ντίνος, δεν αποτέλεσαν ξένο σώμα για την ΟΔΚΕ ούτε για τους συνδέσμους τους. Παραμένουν μέλη των Συνδέσμων τους και τμήμα της ιστορίας της ΟΔΚΕ. Η αντίθεση δεν κατέλυσε φιλίες και σχέσεις που γαλουχήθηκαν στο παρελθόν και μέσα από κοινούς αγώνες. Εμείς ξέρουμε να αξιολογούμε τις πορείες, τις διαδρομές και την ιστορία καθενός και δεν ξεχνούμε κανέναν. Προς στενοχώρια τινών, είμαστε μια οικογένεια με αντιθέσεις, αντιπαραθέσεις αλλά όχι λυκοφιλίες».

Θα μου επιτρέψετε να έχω αντίθετη άποψη. Αν πιστεύετε αυτά που γράφετε κι είστε ακόμα… φίλοι και οικογένεια, γιατί οι συνεργάτες του κ. Καφφέ δεν αξιοποιήθηκαν καθόλου μέχρι σήμερα; Δεν σας κάνουν εσάς και στην ΚΕΔ ούτε για παρατηρητές, ούτε για κομισάριοι; Τον κ. Ιωάννου δεν τον παρέπεμψαν για διαγραφή, μέλη της… οικογένειας;

Μήπως άλλα γεγονότα έχετε υπ’ όψιν σας κι αναδιπλώνεστε; Μήπως κ. Μπούσια ο Ηλίας Καφφές έχει στα χέρια του όλες τις καταθέσεις των Προέδρων στον Εισαγγελέα, που τον δικαιώνουν σε όσα αληθή έλεγε τότε κι αποδεικνύουν ότι εσείς καταθέσατε ενόρκως «ψευδώς» (μήπως λέω), κάτι που δεν αποτελεί μόνο ηθικό ολίσθημα, αλλά έχει και συνέπειες; Ελπίζω όχι.

Βλέπετε, τώρα που το… κουκούλι της ΕΟΚ σπάει, αρχίζει ο μοναχικός δρόμος καθενός. Νομίζω κ. Μπούσια μια αληθινή ΣΥΓΓΝΩΜΗ, εσείς τουλάχιστον δημόσια πρέπει να ζητήσετε, από την… οικογένεια και τους φίλους σας. Σήμερα, γιατί αύριο, μετά τις αλλαγές στην ΕΟΚ, δεν ξέρω αν θα γίνει αποδεκτή.

Θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμα, αλλά θα μπερδέψουμε τον κόσμο, οπότε αφήνουμε το άρθρο… ημιτελές, για να επανέρθουμε αύριο, με άλλες επισημάνσεις, με άλλες ανορθογραφίες, με αναδιπλώσεις και ψεύτικα μεγάλα λόγια, με… μνημόσυνα τελούμενα από αγράμματους και παράφωνους εκ δεξιών ψάλτες με ξένα κόλλυβα, αλλά και όσα έγιναν στην Πάτρα, που είναι περασμένα, όχι ξεχασμένα.

Δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα γραφτούν, υπάρχει άλλωστε και το βίντεο της ομιλίας του κ. Παπαδόπουλου και η τοποθέτηση του πρώην διεθνή Διαιτητή κι επίτιμου Προέδρου της ΟΔΚΕ, Κώστα Δήμου, και του πρώην Διαιτητή στην Α1 και Προέδρου των Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Νομού Λάρισας, Απόστολου Νικολούλη. Η επανάληψη είναι μητέρα της μάθησης…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Λήξη συναγερμού για Πετρούσεφ

Καθαρή η μαγνητική του Φιλίπ Πετρούσεφ. Ο Φιλίπ Πετρούσεφ υποβλήθηκε το πρωί σε μαγνητική …