Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Εδώ ο Φούφης, εκεί ο Φούφης, να ο Σχινάς

Εδώ ο Φούφης, εκεί ο Φούφης, να ο Σχινάς

VASILAKOPOULOS GALATSOPOULOS FOUFIS

Ποιο είναι το πιο σύντομο… πορτοκαλί ανέκδοτο; Διαιτησία μπάσκετ! Μιλάμε για ό,τι πιο τραγικό υπάρχει, με ευθύνη -φυσικά- του Γιώργου Βασιλακόπουλου, ο οποίος ως το τέλος προσπαθεί να διαλύσει τον χώρο. Ο Γιάννης Φούφης ενημερώθηκε ότι θα σφυρίξει ξανά στο ελληνικό πρωτάθλημα, ορίστηκε σε αγώνα, αλλά στο τέλος ο… Φούφης έγινε Σχινάς.

Πάμε να πιάσουμε το νήμα από την αρχή. Ο Γιάννης Φούφης είναι ο μοναδικός διαιτητής (από τη στιγμή που ο Σπύρος Γκόντας έχει περάσει το όριο ηλικίας), ο οποίος έχει «κοπεί» από το ελληνικό πρωτάθλημα, λόγω του ότι διευθύνει αγώνες της Ευρωλίγκας. Αντιθέτως, τόσο ο Ηλίας Κορομηλάς, όσο κι ο Πέτρος Παπαπέτρου με τη Βάσω Τσαρούχα, συμμετέχουν τόσο στο εσωτερικό, όσο και στην Ευρωλίγκα.

Ο Φούφης πληρώνει το ότι στράφηκε κατά του Γιώργου Βασιλακόπουλου, διεκδικώντας το δίκιο του. Έπραξε το αυτονόητο, δηλαδή, αλλά από τη στιγμή που αψήφησε την εξουσία του προέδρου, έπρεπε να τιμωρηθεί. Βεβαίως, υπάρχουν (ακόμα) σε αυτή τη χώρα νόμοι και διατάξεις κι ο κ. Φούφης κινείται δια της νομικής οδού, προκειμένου να δικαιωθεί, διεκδικώντας τα χρήματα που έχει στερηθεί η οικογένειά του, αλλά και τη βλάβη, που έχει υποστεί ως επαγγελματίας διαιτητής.

Η ΚΕΔ/ΕΟΚ, με τη νέα της σύνθεση, επιχείρησε να γεφυρώσει το χάσμα. Ο Νίκος Ζαβλανός πήρε την πρωτοβουλία κι αρχικά έπεισε τον πρόεδρο της ΕΟΚ να επιτρέψει την επιστροφή του Φούφη, ώστε να θαφτεί το… τσεκούρι του πολέμου. Δεν το κάνουν μόνο για την… τιμή των όπλων και για την υπεράσπιση του δικαίου, αλλά κι επειδή δεν θέλουν να στραφεί (κάτι που θα συμβεί) εναντίον τους ο κ. Φούφης και να διεκδικεί και από αυτούς χρήματα.

Ο Φούφης ειδοποιήθηκε ότι επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα, επρόκειτο να οριστεί την προηγούμενη αγωνιστική, αλλά φευ… Έγιναν ζυμώσεις κι εντέλει ενημερώθηκε ότι θα διευθύνει τον αγώνα ανάμεσα στον Κολοσσό και τον Ηρακλή. Κάπου εκεί υπήρξε παρέμβαση (δεν γνωρίζουμε, αλλά το όνομα του Κυριάκου Ταβουλαρέα ακούγεται πολύ έντονα), ο Βασιλακόπουλος άλλαξε γνώμη και παρότι είχε ειδοποιηθεί ο Φούφης, τον αγώνα στη Ρόδο θα διευθύνει ο Τόμι Σχινάς.

Αυτά κι άλλα πολλά ευτράπελα συμβαίνουν στον χώρο της ελληνικής διαιτησίας και της ελληνικής ομοσπονδίας. Οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, αναρωτιέται αν υπάρχει ΟΔΚΕ και τι θέση παίρνει, αν ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος ενοχλείται που κάνουν άνω κάτω το πρωτάθλημά του. Μην σας απασχολεί.

Μπορεί ο Βασιλακόπουλος να… πακετάρει, αλλά για κάποιους παραμένει «ισχυρός άνδρας» κι έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο για ό,τι συμβαίνει στον χώρο. Αυτό είναι και το κυρίαρχο θέμα των εκλογών. Να πάψει να υπάρχει ο λόγος του ενός και να διοικηθεί συλλογικά (αλλά και με λογική) το εθνικό μας σπορ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…