Κεντρική Λάρισα Τζέιμς Ουέμπ: Το «λαβράκι» της Λάρισας

Τζέιμς Ουέμπ: Το «λαβράκι» της Λάρισας

james webb larisa

Η Λάρισα το καλοκαίρι προχώρησε σε αρκετές αλλαγές στο ρόστερ της και άλλαξε σχεδόν όλους τους ξένους της. Ένας από τους παίκτες, που ήρθαν στην Ελλάδα για λογαριασμό της ομάδας, ήταν ο Τζέιμς Ουέμπ. Η μεταγραφή του Αμερικανού καλαθοσφαιριστή πέρασε στα «ψιλά», αλλά φρόντισε με το καλημέρα να στρέψει τα βλέμματα πάνω του και ήδη έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον του μπασκετικού κόσμου και ομάδων των εξωτερικού.

Ο Τζέιμς Ουέμπ αγωνίστηκε στη θέση «4» και διαθέτει μεγάλη αλτικότητα, ενώ είναι και εξαιρετικός σουτέρ. Ο Αμερικανός μπορεί να απειλήσει τόσο εντός του ζωγραφιστού, όσο και εκτός της γραμμής του τριπόντου. Σε συνδυασμό με τα μεγάλα αθλητικά του προσόντα, τον κάνουν έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο και σε όλα τα ματς φροντίζει να βάζει δύσκολα στους αμυντικούς, που καλούνται να τον περιορίσουν.

Η Λάρισα και συγκεκριμένα ο Λίνος Γαβριήλ εντόπισαν το καλοκαίρι αυτά τα στοιχεία και φρόντισαν να τον εντάξουν στο ρόστερ τους. Ο Αμερικανός αγωνιζόταν στη θυγατρική ομάδα των Τίμπεργουλβς και για δεύτερη φορά αποφάσισε να έρθει να αγωνιστεί στην Ευρώπη (είχε προηγηθεί ένα πέρασμα του από την Τουρκία και συγκεκριμένα από την Τουρκ Τέλεκομ τη σεζόν 2018-2019).

Ο παίκτης της θεσσαλικής ομάδας φέτος δείχνει πιο ώριμος στο παιχνίδι του και έχει δικαιώσει τους ιθύνοντες της Λάρισας, που τον εμπιστεύτηκαν. Ο Ουέμπ μέχρι στιγμής είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας, καθώς μετράει κατά μέσο όρο 13.1 πόντους έχοντας 51% στο τρίποντο!

Εκτός από τις επιθετικές του αρετές έχει δείξει ότι είναι και εξαιρετικός αμυντικός. Ο Ουέμπ παλεύει σε κάθε φάση και διεκδικεί όλα τα ριμπάουντ. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε 10 ματς έχει μαζέψει 100 «σκουπίδια», που σημαίνει ότι έχει 10 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Ελάχιστοι παίκτες στη χώρα μας συνδυάζουν και τα δύο και είναι σπάνιο ένας παίκτης να έχει κατά μέσο όρο double double με πόντους και ριμπάουντ!

Ο Ουέμπ μέχρι στιγμής είναι στο πρωτάθλημα: 5ος σκόρερ, 1ος ριμπάουντερ, 1ος σε αξιολόγηση, 1ος σε εύστοχα τρίποντα και έχει το 5ο καλύτερο ποσοστό στα τρίποντα! Οι επιδόσεις του Αμερικανού «τρομάζουν» και ήδη η περίπτωση του απασχολεί πολλές ομάδες.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Λάρισα

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…