Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ: Ψηφίστηκε η επιτροπή αδειοδότησης – Οι αρμοδιότητες της

ΕΣΑΚΕ: Ψηφίστηκε η επιτροπή αδειοδότησης – Οι αρμοδιότητες της

ΕΣΑΚΕ

Είχε αποφασιστεί από πέρσι, ωστόσο ο κορωνοϊός οδήγησε στην καθυστέρηση της ολοκλήρωσής της σύστασης της και την συγκρότησης της σε σώμα. Ο λόγος για την επιτροπή αδειοδότησης της Basket League, η οποία ορίστηκε στην σημερινή γενική συνέλευση του ΕΣΑΚΕ και θα έχει στόχο την εξυγίανση της Basket League, μέσω του ελέγχου των ομάδων που πριν περάσουν από την ΕΕΑ.

Η επιτροπή αποτελείται από τον ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλη Γαλατσόπουλο, τον Μιχάλη Μελή (αντιπρόεδρος Κολοσσού), τον Γιώργο Πανταζόπουλο (τεχνικός διευθυντής Περιστερίου), τον Σταύρο Κατσίκη (οικονομικός διευθυντής ΕΣΑΚΕ) και την Σουζάνα Δόγα (νομική σύμβουλος ΕΣΑΚΕ).

Η παραπάνω επιτροπή θα ελέγχει τα οικονομικά των ομάδων πριν περάσουν από την ΕΕΑ, με βασική προϋπόθεση για την συμμετοχή τους στο επόμενο πρωτάθλημα να είναι είτε η εξόφληση των χρεών της φετινής, είτε η παρουσίαση συγκεκριμένου πλάνου διακανονισμού τους. Στην περίπτωση που δεν τηρούνται οι διακανονισμοί θα αφαιρείται ένας βαθμός στα τέλη Δεκέμβρη, και ακόμα ένας τον Μάρτη.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η μείωση της εγγυητικής επιταγής επιταγής από τις 140.000 ευρώ στις 80.000 λόγω του κορωνοϊού, ενώ θα πρέπει να έχει κατατεθεί στο διάστημα από 30/6 ως και 31/10.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…