Κεντρική Γυναίκες Νίκλας: “Άσχημο που μας θεωρούν ερασιτέχνες, η καθημερινότητά μας είναι επαγγελματική”

Νίκλας: “Άσχημο που μας θεωρούν ερασιτέχνες, η καθημερινότητά μας είναι επαγγελματική”

Ο βοηθός προπονητή στην γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού αλλά και της εθνικής Ελλάδας, Θάνος Νίκλας, μίλησε στην εκπομπή Pull Over για την εθνική ομάδα γυναικών αλλά και την κατάσταση στο γυναικείο μπάσκετ.

Για τα συναισθήματα που του προκαλεί η κατάσταση με τον κορωνοϊό δήλωσε “Στο δικό μας πρωτάθλημα υπήρχε μια συγκυρία ας πούμε, καθώς όταν διακόπηκε το πρωτάθλημα άρχισε η εθνική Ελλάδας. Το ότι δεν μπορούμε να προπονηθούμε φέρνει μνήμες Μαρτίου. Είναι δύσκολο να προσαρμόζεσαι σε τέτοιες καταστάσεις. Ελπίζω να το ξεπεράσουμε όλο αυτό, αλλά δεν ξέρω τι θα μας αφήσει στην ψυχική μας υγεία και στην καθημερινότητα μας”.

Για την εθνική ομάδα γυναικών και τις παίκτριες που την αποτελούν ανέφερε “Καθ όλη τη διάρκεια που ήμασταν στο Ηράκλειο υπήρχε το άγχος και η αναταραχή για το πως θα συνεχίσουμε. Τα κορίτσια έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια προσωπική για να είναι καλά. Υπάρχει μεγάλο άγχος για το τι θα γίνει στη συνεχεία. Μιλάμε για αθλήτριες που δεν έχουν πρωτάθλημα και τον Φεβρουάριο θα πρέπει να ξανασυναντηθούμε για την εθνική και δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση θα είμαστε”.

Για την αναβολή του πρωταθλήματος σχολίασε “Δυστυχώς μας δημιουργεί μια απορία και ένα ερωτηματικό καθώς όλες οι ομάδες είναι διατεθειμένες να ακολουθήσουν το πρωτόκολλο της Basket league. Το να μας αποκαλούν ερασιτέχνες είναι άσχημο. Η καθημερινότητα μας είναι τελείως επαγγελματική και ζούμε από αυτό. Δεν ξέρουμε αν όντως όλο αυτό θα κρατήσει ένα μήνα και δεν ξέρω γιατί επικρατεί αυτός ο διαχωρισμός. Οι αθλήτριες προπονούνται ατομικά με όλες τις δυσκολίες που υπάρχουν. Δυστυχώς κάπως πρέπει να κρατήσουν την σωματική τους υγεία, όμως μπάσκετ ουσιαστικά δεν παίζουν. Είναι και το ψυχολογικό κομμάτι που σε καταβάλει. Τα κορίτσια όμως είναι επαγγελματίες το παλεύουν και κάνουν ότι μπορούν”.

Όσον αφορά τις ξένες και το πως το αντιμετωπίζουν δήλωσε “Στις ξένες είναι πάρα πολύ δύσκολο να εξηγήσεις τι συμβαίνει, καθώς εκείνες έχουν και φίλες από ξένα πρωταθλήματα οι οποίες δεν έχουν σταματήσει. Για παράδειγμα στην Ισπανία έχουν τόσα κρούσματα όμως συνεχίζουν κανονικά. Ευελπιστούν ότι στον ένα μήνα θα σταματήσει αυτή η κατάσταση. Πολλές ομάδες αναγκάζονται να διώξουν τις ξένες και δεν ξέρουμε σε τι πρωτάθλημα θα είμαστε μετά τη διακοπή”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Πανελλήνιο Κορασίδων: Νίκες για Παναθηναϊκό, ΟΦΗ και Παναθλητικό

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε την πρώτη του νίκη στο τουρνουά, καθώς επικράτησε με 52-45 του Κρόνο…