Κεντρική Γυναίκες Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 62-61

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 62-61

pao olu

Εκπληκτική Λύμουρα, με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί του Ολυμπιακού στο κλειστό Παύλος Γιαννακόπουλος και να σπάει το… μυθικό αήττητο σερί των Ερυθρόλευκων. Οι Πράσινες επικράτησαν με 62-61 και έτσι τελείωσαν το σερί της ομάδας του Παντελάκη που πριν από αυτό το ματς είχαν 118 σερί νικηφόρα ματς στο πρωτάθλημα και 137 σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις.

Οι Πράσινες πέρασαν με τσαγανό στο πρώτο δεκάλεπτο, αιφνιδίασαν τις πρωταθλήτριες Ελλάδας, οι οποίες βρήκαν στη συνέχεια στο πρόσωπο της Κόστοβιτς τον κινητήριο μοχλό αντίδρασης. Προηγήθηκαν στο τέλος του ημιχρόνου, την ώρα που η Λύμουρα είχε αναλάβει… μόνη της τις επιθέσεις των γηπεδούχων στην τρίτη περίοδο. Εκεί ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να ξεφύγει, η Ριντ προσέφερε λύσεις στο συγκρότημα της Καπογιάννη και στο τέλος είχαμε ένα τεράστιο θρίλερ.

Η Αμερικανίδα φόργουρντ ήταν η αιτία για να γυρίσει το ματς, οι Ερυθρόλευκες δεν κατάφεραν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα και ο Παναθηναϊκός τους έσπασε το αήττητο σερί! Κορυφαία η Λύμουρα με 20 πόντους, 8 ριμπάουντ και 7 ασίστ. Πολύ καλή η Ριντ με 22 πόντους, ενώ για τον Ολυμπιακό η Κόστοβιτς είχε 16 πόντους με ισάριθμα ριμπάουντ, χωρίς να μπορεί όμως να αποτρέψει την ήττα.

Το ματς

O Παναθηναϊκός μπήκε… φορτσάτος στο ματς. Χτυπώντας στο ζωγραφιστό και με την Ριντ ως πρώτο πόλο στην επίθεσή του και για αυτό οι γηπεδούχες προηγήθηκαν με 19-10 προς το τέλος της πρώτης περιόδου. Η Αμερικανίδα σέντερ έφθειρε τις Ερυθρόλευκες, με την Καλαμπάκου να κλείνει την περίοδο στο 21-12 για τις γηπεδούχες.

Ο Ολυμπιακός ανέβασε ρυθμό. Πάτησε καλύτερα στο παρκέ με την Αλεξανδρή να του δίνει ενέργεια στην άμυνα και στην επίθεση. Από τρίποντό της και στη συνέχεια βολές, οι Ερυθρόλευκες πλησίασαν στο σκορ, η Ριντ με την Λύμουρα έστειλαν το ματς στο 34-29, με το συγκρότημα του Γιώργου Παντελάκη να αντιδράει άμεσα.

Πρωταγωνίστρια η Κόστοβιτς που με σερί πόντους έγραψε το 34-35, η Ριντ έστειλε το ματς στα ίσα, με την Σταμολάμπρου να διαμορφώνει το 35-37 που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Η Λύμουρα από την μεριά της βλέποντας πως ο Ολυμπιακός προσπέρασε με τέσσερις πόντους επιστρέφοντα από τα αποδυτήρια και γρήγορα με πέντε προσωπικούς πόντους έκανε το 40-39.

Με το 16ο πόντο της η Ελληνίδα γκαρντ πραγματοποίησε και το 42-41, ο Ολυμπιακός ορθά εμπιστεύτηκε την Κόστοβιτς και για αυτό προηγήθηκε με 5 πόντους. Αργότερα η Νικολοπούλου έκανε το 48-53, σκορ που ήταν και αυτό με το οποίο οδηγήθηκαν οι δύο ομάδες στην τελευταία περίοδο.

Η Ριντ πήρε την σκυτάλη από τη Λύμουρα και έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό (54-53), η Κόστοβιτς σε μία ανεπανάληπτη εμφάνιση έκανε το 54-55 και η Ρέιμερ το 54-57. Η Χιούστον έφερε το ματς στον πόντο με πέντε λεπτά για το τέλος, η Ντέιβις σκόραρε για τον Ολυμπιακό με τη Δίελα να ισοφαρίζει και πάλι! Ο Παναθηναϊκός είχε κολλήσει τις Ερυθρόλευκες με τη ζώνη του, η Καλαμπάκου από τις βολές πέτυχε το 60-59 και η Ριντ έδωσε διαφορά τριών πόντων στην ομάδα της, με 44 δευτερόλεπτα για το τέλος.

Στο τέλος η Σταμολάμπρου δεν μπόρεσε να σκοράρει, η μπάλα έμεινε στα χέρια της Κόστοβιτς και ο Παναθηναϊκός πήρε μία τεράστια νίκη! Ο Ολυμπιακός πριν από το παιχνίδι στο κλειστό Παύλος Γιαννακόπουλος είχε 118 σερί νικηφόρα ματς στο πρωτάθλημα και 137 σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις.

Τα δεκάλεπτα: 21-12, 35-37, 48-53, 62-61
Διαιτητές: Τσαρούχα-Κάρδαρης-Γιακείμη
Παναθηναϊκός (Καπογιάννη): Ριντ 22(1), Τζόνσον , Χελιώτη , Μούλη 2, Λύμουρα 20(3), Καλαμπάκου 3, Κωτούλα 2, Δίελα 5(1), Χιούστον 8.
Ολυμπιακός (Παντελάκης): Σταμολάμπρου 4, Σταμάτη 5(1), Αλεξανδρή 4(1), Σπυριδοπούλου 13(2), Γρίσπου,  Νικολοπούλου 9(3), Κούκη ,  Ρέιμερ 4,  Κόστοβιτς 16, Παντέλη , Ντέιβις 6

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Στην Κροατία για θεραπεία ο Μπάλντγουιν

Προσπάθεια να προλάβει το game 3 κάνει ο Ουέιντ Μπάλντγουιν. Εξαιρετικά αμφίβολη θεωρείται…