Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Ο Φούφης και το παραμύθι περί ανεξάρτητης διαιτησίας

Ο Φούφης και το παραμύθι περί ανεξάρτητης διαιτησίας

vasilakopoulos foufis

Σε κάθε συνέντευξή του, σε κάθε εμφάνισή του, με κάθε ευκαιρία, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με τη διαιτησία. Έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να χαρακτηρίσει ως χειρότερο κομμάτι της μπασκετικής του διαδρομής την ενασχόλησή του με τον διαιτητικό χώρο, παρότι είναι επίτιμος πρόεδρος της ΟΔΚΕ. Θα ήταν πολύ όμορφα κι ενδιαφέροντα όλα αυτά, μόνο που το παραμύθι έχει δράκο.

Από χθες κυκλοφορεί έντονα στα δημοσιογραφικά γραφεία ότι ο Γιάννης Φούφης, ο οποίος έχει κοπεί από τους αγώνες των εσωτερικών διοργανώσεων, επειδή δεν… φίλησε χεράκι, έτρεξε στα προστάζ (όχι για να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής) και ζήτησε να πάρει το βίντεο, για να το στείλει στον Στόουκς στην Ευρωλίγκα. Η απάντηση που πήρε, σύμφωνα με τις… διαρροές, είναι πως δεν μπορούσαν να του το δώσουν, ότι δεν ήταν θέμα της ΟΔΚΕ ή της ΚΕΔ, αλλά του Γιώργου Βασιλακόπουλου!

Ας ξεκινήσουμε από το ότι εμείς πιστεύουμε πως όλα αυτά είναι ψέματα και δη κακόβουλα. Κάποιοι που έχουν στοχοποιήσει τον πρόεδρο της ΕΟΚ θέλουν να τον κάνουν να φαίνεται «κακός». Γι’ αυτό και πρέπει να βγουν τόσο ο κ. Βασιλακόπουλος, όσο κι ο πρόεδρος της ΟΔΚΕ, Κωνσταντίνος Μπούσιας, να διαψεύσουν τις… φήμες. Εμείς το γράφουμε, για να τους δώσουμε τη δυνατότητα να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους.

Αν ίσχυαν όλα αυτά, που εμείς δεν θέλουμε ούτε κατά διάνοια να πιστέψουμε ότι ισχύουν, όλα αυτά που κατά καιρούς λέει ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, ότι δεν ασχολείται με τη διαιτησία, ότι η διαιτησία και ειδικά η ΟΔΚΕ είναι ανεξάρτητη ομοσπονδία, θα πετάγονταν στον κάλαθο των αχρήστων. Όπως επίσης θα ήταν κατάπτυστη η διοίκηση της Ομοσπονδίας των Διαιτητών, που επιτρέπει παρέμβαση στα εσωτερικά της. Αλλά -είπαμε- δεν πιστεύουμε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβαίνει.

Αλήθεια, γιατί είναι κακό να δώσει η ΟΔΚΕ το βίντεο στον κ. Φούφη; Εκτός κι αν πεποίθηση των ανθρώπων της διαιτητικής ομοσπονδίας είναι ότι πρέπει να βγάζουν τα νύχια των διαιτητών που δεν συμμορφώνονται προς τας υποδείξεις της μητέρας ΕΟΚ, οπότε θα αντιληφθούμε κι άλλα πράγματα, όπως γιατί έχουν τη στήριξη, την αγάπη (ενίοτε και τον μηχανισμό) του προέδρου στη διάθεσή τους.

Από κάποια απλά πραγματάκια προκύπτουν μια σειρά από απαντήσεις, σε ερωτήματα χρόνων. Βεβαίως, σήμερα – αύριο είμαστε βέβαιοι ότι θα απαντήσουν και θα βάλουν τα πράγματα στη θέση τους οι παράγοντες των δύο ομοσπονδιών, για να σταματήσουν οι ψεύτες να διαδίδουν τέτοιες ειδήσεις, τις οποίες -είπαμε- εμείς δεν υιοθετούμε.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…