Κεντρική Basket League Άρης “Πάει” στο ΑΣΕΑΔ ο Άρης! “Έκανε λάθος η γραμματεία, απαράδεκτο να γίνεται αλλοίωση αποτελέσματος σε παιδιά”

“Πάει” στο ΑΣΕΑΔ ο Άρης! “Έκανε λάθος η γραμματεία, απαράδεκτο να γίνεται αλλοίωση αποτελέσματος σε παιδιά”

Στην αντεπίθεση περνάει ο Άρης σχετικά με τον μηδενισμό της ομάδας του παιδικού τμήματος των “κιτρίνων”, εξαιτίας συμμετοχής νεαρού αθλητή απέναντι στον Αστέρα Πλαγιαρίου. Η πλευρά του Άρη, που πήρε δύο εύκολες νίκες κόντρα στον συγκεκριμένο σύλλογο, ξεκαθαρίζει πως έγινε λάθος της γραμματείας, υπογραμμίζει ότι “θεωρούμε απαράδεκτο, λόγω ενός λάθους, να επιχειρείται αλλοίωση αποτελέσματος ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ” και όσον αφορά την πρόκριση στα… χαρτιά του αντιπάλου, επισημαίνει ότι “ο Α.Σ. ΑΡΗΣ θα προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ Θεσσαλονίκης για να ανατραπεί αυτή η απόφαση” αλλά και πως “για να αλλάξει η στάση της ΕΚΑΣΘ, υπήρξε παρέμβαση ομάδων της Θεσσαλονίκης“.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Με έκπληξη και πάνω απ’ όλα απογοήτευση, πληροφορηθήκαμε ότι η ομάδα Παίδων Μπάσκετ του ΑΡΗ μηδενίστηκε στον επαναληπτικό αγώνα της β’ φάσης του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΘ με τον Αστέρα Πλαγιαρίου.

Από λάθος της γραμματείας, δε δηλώθηκε στο φύλλο αγώνα αθλητής μας (το δελτίο του ήταν στη γραμματεία μαζί με τα υπόλοιπα), με αποτέλεσμα ο αντίπαλος να καταθέσει ένσταση, όταν αυτός χρησιμοποιήθηκε, προς το τέλος της αναμέτρησης και ενώ όλα είχαν κριθεί. Δε θα σταθούμε καν στο γεγονός ότι η συνολική διαφορά στα δύο παιχνίδια ήταν πολύ μεγάλη. Άλλωστε, ο ΑΡΗΣ πρεσβεύει πως σ’ αυτά τα πρωταθλήματα και σ’ αυτές τις ηλικίες, το σημαντικό είναι να γαλουχούνται και να διδάσκονται σωστά οι αθλητές, εντός κι εκτός γηπέδου. Όχι το αποτέλεσμα καθ’ αυτό. Πόσο μάλλον μία πρόκριση… στα χαρτιά.

Θεωρούμε απαράδεκτο, λόγω ενός λάθους, να επιχειρείται αλλοίωση αποτελέσματος ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ. Όπως απαράδεκτη θεωρούμε την αλλαγή πλεύσης, μέσα σε μία μέρα, από τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, την ΕΚΑΣΘ. Τη μία μέρα, τα στελέχη της διαβεβαίωναν ότι πρόκειται για λάθος, λέγοντας μάλιστα πως θα τιμωρηθεί η γραμματεία του αγώνα. Και την επομένη, μηδένισαν τον ΑΡΗ. Χωρίς, μάλιστα, να στείλουν στον Α.Σ. το σκεπτικό της απόφασης, αλλά και δικαιώνοντας μία ελλιπή ένσταση, στην οποία δεν αναφερόταν καν το όνομα του αθλητή μας.

Επειδή έχουν γνώση οι φύλακες, γνωρίζουμε πολύ καλά πως για να αλλάξει η στάση της ΕΚΑΣΘ, υπήρξε παρέμβαση ομάδων της Θεσσαλονίκης. Αυτό είναι μη αποδεκτό και επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την ηγεσία μίας Ένωσης που έχει την ευθύνη νέων παιδιών.

Ξεκαθαρίζουμε, λοιπόν, ότι ο ΑΡΗΣ δε επιτρέψει σε κανέναν να παίζει παιχνίδια στην πλάτη του. Και πολύ περισσότερο στην πλάτη των παιδιών, τα οποία προσπαθούμε να μυήσουμε στα αθλητικά ιδεώδη ώστε να γίνουν ολοκληρωμένοι αθλητές και πάνω απ’ όλα άνθρωποι, και σήμερα αδυνατούμε να τους εξηγήσουμε πώς ο ιδρώτας τους πήγε χαμένος.

Επειδή το θέμα είναι πλέον ηθικό, ο Α.Σ. ΑΡΗΣ θα προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ Θεσσαλονίκης για να ανατραπεί αυτή η απόφαση και εύλογα, μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, ζητά να μη διεξαχθούν οι αγώνες των αντίπαλων ομάδων. Στο κομμάτι που αναλογεί στην ομάδα μας, θα αποδοθούν οι ευθύνες εσωτερικά. Όμως δε θα δεχτούμε σε καμία περίπτωση από κανέναν, από οποιαδήποτε ομάδα μέχρι την ΕΚΑΣΘ, να κάνει «παιχνίδι» εις βάρος μας και των παιδιών μας και μάλιστα με οπαδική «χροιά». Ελπίζουμε οι εμπλεκόμενοι και οι «εμπλεκόμενοι» να πήραν το μήνυμα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Αναβολή στην κατάπτωση της εγγυητικής με λεκτική αντιπαράθεση Γρόλλιου-Πετράτου!

Τελικώς, η υπόθεση εκδίκασης της κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής της ΚΑΕ Άρης πήρε ανα…