Κεντρική Διεθνή Πρίφτης για Παναθηναϊκό: “Όποτε αλλάζει προπονητής, κάποιος θυμάται το όνομα μου”

Πρίφτης για Παναθηναϊκό: “Όποτε αλλάζει προπονητής, κάποιος θυμάται το όνομα μου”

Πρίφτης

Στις φημολογούμενες συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό αναφέρθηκε ο Δημήτρης Πρίφτης σε συνέντευξη που έδωσε στο rsport.ria.ru, τονίζοντας ότι όποτε οι πράσινοι αλλάζουν προπονητή τον θυμούνται, δηλώντας παράλληλα χαρούμενος στην Ούνικς. Διαβάστε ακόμα τι είπε για την πιθανότητα επανέναρξης του Γιούροκαπ, τον Μάικλ Τζόρνταν αλλά και τον Ντένις Ρόντμαν. 

Αναλυτικά:

Για το ενδεχόμενο επανέναρξης του Γιούροκαπ: “Θα σεβαστούμε οποιαδήποτε απόφαση πάρει η Ευρωλίγκα και πραγματικά θα ήθελα να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τη σεζόν, αλλά δεν είναι ρεαλιστικό. Θα είναι δύσκολο να διασφαλιστεί η υγεία των παικτών. Το ίδιο ισχύει και για τα σχολεία, καθώς στην Ελλάδα γίνεται συζήτηση για το αν πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία ή όχι. Το καλύτερο για όλους θα ήταν να επικεντρωθούμε στην επόμενη σεζόν, αντί να διακινδυνεύσουμε την υγεία των παικτών, και όχι μόνο, φέτος. Πιστεύω πως οι παίκτες θα ήθελαν να επιστρέψουν στις ομάδες τους, αλλά δεν νιώθουν και ασφαλείς. Κάποιοι θα φοβηθούν το αεροπλάνο, το ταξίδι. Ο κίνδυνος παραμένει υψηλός. Είδαμε όλοι τι συνέβη στην Ιαπωνία. Το πρωτάθλημα ξανάρχισε για να σταματήσει μέσα σε λίγες μέρες”.

Για τον Μάικλ Τζόρνταν: “Όταν άρχιζα με την προπονητική, ήθελα πολύ να μελετήσω την τριγωνική επίθεση. Έτσι άρχισα να παρακολουθώ τους αγώνες τους, αν και δεν υπήρχε η πρόσβαση που υπάρχει τώρα. Παραγγέλναμε οι προπονητές κασέτες VHS από τις ΗΠΑ και τις μοιραζόμασταν. Είχα δει πάνω από 100 αγώνες τους. Είχα γίνει οπαδός όλη της ομάδας. Πιστεύω πως ο Τζόρνταν είναι ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία γιατί συνδύασε το ταλέντο που του έδωσε ο Θεός με την εργατικότητα και έτσι κατάφερε να γίνει αυτό που έγινε. Πολλές φορές ένας ταλαντούχος παίκτης είναι τεμπέλης. Ή να είναι εργατικός, αλλά να μην έχει πολύ ταλέντο. Ο Τζόρνταν είχε τον συνδυασμό. Ανάμεσα στα άλλα μεγάλα ονόματα όπως τον Τζούλιους Έρβινγκ, τον Μάτζικ Τζόνσον, τον Ουίλτ Τσάμπερλεν, τον Κόμπε Μπράιαντ, θα έλεγα ότι ο κορυφαίος είναι ο Τζόρνταν. Ας ελπίσουμε πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κάποια μέρα θα τον ξεπεράσει. Η αγαπημένη μου φάση του Τζόρνταν είναι μάλλον το fade away σουτ στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα Σικάγο – Γιούτα το 1998 που έδωσε το πρωτάθλημα στους Μπουλς το 1998”.

Για το αν θα ήθελε τον Ρόντμαν ή κάποιον σαν τον Ρόντμαν σε ομάδα του: “Ειλικρινά, θα ήθελα έναν τόσο καλό παίκτη, αλλά ξέρω πως δεν θα μπορούσα να διαχειριστώ έναν παίκτη σαν τον Ρόντμαν. Όχι γιατί τον θεωρώ προβληματικό άτομο, αλλά γιατί εγώ δεν θα είχα την απαιτούμενη εμπειρία να διαχειριστώ έναν τέτοιον παίκτη”.

Για το αν μίλησε με τον Παναθηναϊκό: “Πάντα είχα καλή σχέση με τον Παναθηναϊκό. Όποτε αλλάζει ένας προπονητής, κάποιος θυμάται το όνομά μου. Δεν μίλησε όμως με κανέναν. Είναι μόνο φήμες. Έχω συμβόλαιο με την Ούνικς. Είμαι χαρούμενος και απόλυτα συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις που έχω με την ομάδα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…