Κεντρική Β' Εθνική Πένθος στον Πανελευσινιακό (pic)

Πένθος στον Πανελευσινιακό (pic)

nikos adam paneulisiniakos e1589307188823

Στη θλίψη βυθίστηκε η οικογένεια του Πανελευσινιακού, καθώς έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Αδάμ. Ο Νίκος Αδάμ είναι από τις ιστορικές μορφές του συλλόγου, καθώς τον υπηρέτησε ως παίκτης, προπονητής και πρόεδρος.

Αναλυτικά:

“Ο Πανελευσινιακός Αθλητικός Όμιλος Καλαθοσφαίρισης πενθεί την απώλεια μιας εμβληματικής προσωπικότητας του Συλλόγου.

Ο Νίκος Αδάμ είναι ίσως, ο μοναδικός Ελευσίνιος που υπηρέτησε τον σύλλογο ως Αθλητής, Προπονητής και τέλος ως Πρόεδρος του. Το αγωνιστικό βιογραφικό του πλούσιο και εμφατικό. Συνέδεσε ανεξίτηλα το όνομά του με τις μεγάλες επιτυχίες του συλλόγου το 1960-1961 και το 1966-1967 και την συμμετοχή της ομάδας στο Πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής.

Μετά το τέλος της αθλητικής του σταδιοδρομίας ασχολήθηκε με την προπονητική, ξεκινώντας ως Βοηθός πρώτα και τα επόμενα χρόνια Προπονητής της Α’ ομάδας την δεκαετία του 1980.
Υπήρξε πρωτεργάτης της ίδρυσης της ΠΑΕ ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ το 1991 και διετέλεσε Πρόεδρος του Πανελευσινιακού Α.Ο. το 2003-2005 μια περίοδο που Διοικητικά ο Σύλλογος περνούσε δύσκολες στιγμές…

Σήμερα η ομάδα μπορεί να διδάσκει τις νέες γενιές Ελευσινίων την Αθλητική Ιστορία, μιας και με το μεράκι του Νίκου Αδάμ μπορεί και διατηρεί ένα πλούσιο σε φωτογραφίες και κείμενα αρχείο.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος μέχρι πριν λίγο καιρό του Συλλόγου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Πανελευσινιακού.
Πέρα από τις περγαμηνές του όμως, αυτά που χαρακτήριζαν το Νίκο Αδάμ και θα μείνουν για πάντα στις μνήμες μας, ήταν το ήθος, η ευγενής και ισορροπημένη προσωπικότητά του και η θετική του αύρα.

Πενθούμε εμείς και οι οικείοι του. Όμως η παρακαταθήκη που αφήνει και η οποία είναι ευδιάκριτη σε οποιονδήποτε εντρυφήσει στην ιστορία του είναι ανεκτίμητη και αυτό μας παρηγορεί και κρατάει τη μνήμη του ζωντανή για πάντα.

Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή σου Πρόεδρε.

Ελαφρύ το χώμα της Ελευσίνας που αγάπησες να σε σκεπάζει…”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Β' Εθνική

Δειτε επισης

Δάφνη: Παράπονα για τη διαιτησία με το Αιγάλεω (pic)

Η Δάφνη εξέφρασε τα παράπονα της για τη διαιτησία στον αγώνα με το Αιγάλεω Η Δάφνη δεν τα …