Κεντρική Γ' Εθνική Αντιπρόεδρος του Μίλωνα Κ. Ασημακόπουλος: “Η διακοπή να γίνει ευκαιρία για restart του μπάσκετ με διάλογο με τους συλλόγους”

Αντιπρόεδρος του Μίλωνα Κ. Ασημακόπουλος: “Η διακοπή να γίνει ευκαιρία για restart του μπάσκετ με διάλογο με τους συλλόγους”

konstaninos asimakopoulos milonas

EOK αποφάσισε την οριστική διακοπή των Εθνικών Πρωταθλημάτων, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο ΑΟΝΣ “Ο Μίλων” θεωρεί ότι αυτή η εξέλιξη είναι μία ευκαιρία για να γίνει ένα restart στις “χαμηλές” κατηγορίες. Ο Αντιπρόεδρος του Μίλωνας, Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος, με ανάρτηση του στα social media έκανε γνωστό ότι η ομάδα της Νέας Σμύρνης θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις προς την Ομοσπονδία με κύριο μέλημα το όφελος του πολύπαθου ελληνικού μπάσκετ.

Αναλυτικά:

“H διακοπή των πρωταθλημάτων ήταν επιβεβλημένη. Για πολλά σωματεία η αγωνιστική δραστηριότητα αποτελεί πλέον πολυτέλεια. Με κλειστά γήπεδα, μηδενικά έσοδα από ακαδημίες και χορηγούς το πρόταγμα είναι η επιβίωση των σωματείων και η επόμενη δύσκολη ημέρα. Ακριβώς γι αυτό, η ΕΟΚ πρέπει να αξιοποιήσει αυτή τη μοναδική ευκαιρία για ένα ολικό restart στο ελληνικό μπάσκετ και δη στο πιο ζωναντό κύτταρο του, τις “χαμηλές” κατηγορίες, Α2, Β και Γ που είναι ο πνεύμονας του ελληνικού μπάσκετ. Να μιλήσουμε για την οργάνωση των πρωταθλημάτων, των σωματείων, την ενίσχυση των αθλητών στην πράξη και τη στήριξη των ακαδημιών. Με ουσιαστική διαβούλευση με τα σωματεία, τα οποία πρέπει να αντιληφθούν την ιστορική συγκυρία και να συμμετέχουν άπαντες στο διάλογο. Τις επόμενες ημέρες ο ΑΟΝΣ “Ο Μίλων” θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις προς την Ομοσποδνία με κύριο μέλημα το όφελος του πολύπαθου ελληνικού μπάσκετ.

Φυσικά αναμένουμε και την τυπική επικύρωση των βαθμολογιών από το ΔΣ της ΕΟΚ που το δίκαιο είναι να ανέβουν όσες ομάδες βρίσκονται σε τροχιά ανόδου και να μην υπάρξουν υποβιβασμοί”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Γ' Εθνική

Δειτε επισης

Νίκη Αμαρουσίου: Παραμένει στον πάγκο ο Κατσούνης (pic)

Νίκη Αμαρουσίου και Σάββας Κατσούνης συνεχίζουν μαζί Με τον Σάββα Κατσούνη θα πορευτεί στο…