Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Πουκλ: “Δεν είμαστε ρομπότ, κάνουμε λάθη”

Πουκλ: “Δεν είμαστε ρομπότ, κάνουμε λάθη”

sasa pukl

Ο Σάκα Πουκλ είναι από τους γνωστούς διαιτητές της Ευρωλίγκα. Ο Σλοβένος διαιτητής παραχώρησε συνέντευξη, στην οποία ανέφερε ότι σε κάθε ματς κάνουν λάθος καθώς δεν είναι ρομπότ.

Αναλυτικά:

“Δεν υπάρχει παιχνίδι, στο οποίο οι διαιτητές δεν έχουν κάνει λάθη. Δεν είμαστε ρομπότ. Ακόμα κι αν ήμασταν, πάλι μπορεί να κάναμε λάθη, γιατί μερικά πράγματα είναι… γκρι. Ούτε άσπρα, ούτε μαλυρα. Ύστερα από κάθε αγώνα λαμβάνω δύο reports. Το ένα είναι από τον παρατηρητή, που καταγράφει όλες τις σωστές και λάθος αποφάσεις μας. Το άλλο είναι δικό μου, η ανάλυση που κάνω μέσω βίντεο για τις αποφάσεις που θεώρησα λανθασμένες.

Δεν υπάρχουν ακριβή στατιστικά για τις σωστές και τις λάθος αποφάσεις στην Euroleague. Μπορώ να πω από την εμπειρία μου πως στα καλά ματς γίνονται δύο ή και πέντε – έξι λάθη. Φυσικά, είναι σημαντικό πότε γίνεται το λάθος. Αν στην τελευταία φάση δεν είδες ότι ο παίκτης ήταν μέσα από τη γραμμή και μέτρησες το σουτ για τρίποντο, αντί για δίποντο, είναι ένα μεγάλο λάθος. Αν κάνεις το ίδιο λάθος στο πρώτο δεκάλεπτο είναι μικρότερο. Και πάλι, όμως, είναι λάθος”.

Για το όριο ηλικίας των διαιτητών σε διάφορες διοργανώσεις: «Παλαιότερα έπρεπε να ήσουν 25-50 ετών για να πάρεις μέρος στις διεθνείς διοργανώσεις της FIBA. Τώρα η ίδια η Euroleague “στρατολογεί” τους διαιτητές και τους προσκαλεί. Πριν από κάποια χρόνια οι διαιτητές του ΝΒΑ γελούσαν με το όριο αυτό. Ήταν όλοι άνω των 50 ετών και μου έλεγαν πως βρίσκονται στην καλύτερη φάση της καριέρας τους. Έμπαιναν στα πλέι οφ»

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κάτας: «Για να κερδίσεις στο ΟΑΚΑ πρέπει να είσαι 40 λεπτά συγκεντρωμένος»

Στην έλλειψη συγκέντρωσης της Μακάμπι αναφέρθηκε ο Οντέντ Κάτας. Ο τεχνικός της Μακάμπι Τε…