Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Τι ισχύει για τους μπασκετμπολίστες και τα 800 ευρώ

Τι ισχύει για τους μπασκετμπολίστες και τα 800 ευρώ

basket player mystery

Από τη στιγμή που τα πρωταθλήματα έχουν σταματήσει, οι ομάδες έχουν πάψει να λειτουργούν κι αυτό έγινε με κρατική απόφαση, οι μπασκετμπολίστες έχουν πρόβλημα. Θα πληρωθούν οι μισθοί τους από τις ΚΑΕ (μιλάμε για τους επαγγελματίες αθλητές), ή όχι; Ήδη, άλλωστε, στον ΕΣΑΚΕ έχει γίνει λόγος για διακοπή του πρωταθλήματος, με τις ομάδες να επιθυμούν να καταβάλλουν τους μισθούς μέχρι τα μέσα Μαρτίου. Γράψαμε για τους προπονητές και τους διαιτητές, ήρθε η ώρα να γράψουμε και για τους παίκτες.

Η αναστολή λειτουργίας, βάσει της κείμενης κυβερνητικής απόφασης, είναι λόγος για να πάρουν οι παίκτες το έκτακτο επίδομα. Για να συμβεί αυτό πρέπει, στα χρονικά περιθώρια που έχουν προκαθοριστεί, να πάει ο λογιστής του σωματείου και να δηλώσει ότι υπάρχει αναστολή λειτουργίας και ταυτόχρονα τη λίστα των εργαζομένων, ώστε οι αθλητές να μπορούν να πάρουν το έκτακτο βοήθημα.

Μην βιαστείτε να πείτε ότι σιγά μην έχει ανάγκη ο Σπανούλης κι ο Καλάθης από τα 800 ευρώ, γιατί δεν είναι όλα τα συμβόλαια στην Α1 αυτού του μεγέθους. Υπάρχουν μπασκετμπολίστες, οι οποίοι ζουν με αυτά τα χρήματα, αν κι όταν τα παίρνουν. Αλλά ας μην ανοίξουμε αυτό το κεφάλαιο. Υπάρχουν πολλά παιδιά, που θα αξιοποιήσουν τα 800 ευρώ για να καλύψουν βιωτικές τους ανάγκες, οπότε πρέπει οι ΚΑΕ να σπεύσουν και να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να υπαχθούν στην κατηγορία εκείνων, που δικαιούνται να πάρουν το επίδομα.

Να σημειώσουμε εδώ ότι οι ποδοσφαιριστές ήδη έχουν κάνει κίνηση και πρέπει να λειτουργήσει και ο ΠΣΑΚ, ώστε να φτάσουν τα χρήματα στους δικαιούχους.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

BCL: Ράγκλαντ και Ετσενίκε στην καλύτερη πεντάδα

Με «ελληνικό αέρα» το Top5 του BCL. Διπλή ελληνική εκπροσώπηση υπήρξε στην καλύτερη πεντάδ…