Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Παναθηναϊκός – Βαλένθια 91-80

Παναθηναϊκός – Βαλένθια 91-80

nick calathes panathinaikos valencia

Τη δεύτερη του συνεχόμενη νίκη πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός, καθώς επικράτησε εντός έδρας της Βαλένθιας με 91-80. Οι “πράσινοι” για ένα ημίχρονο ήταν εξαιρετικοί, αλλά στην τρίτη περίοδο οι “νυχτερίδες” έκαναν την αντεπίθεση τους και επέστρεψαν στο ματς. Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη, όμως, άντεξαν και πήραν τελικά τη νίκη υπό το βλέμμα του Ρικ Πιτίνο, που βρέθηκε στο “Νίκος Γκάλης”.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε εξαιρετικά την αναμέτρηση και με πρωταγωνιστές του Φριντέτ και Τόμας κατάφερε να προηγηθεί με 9-2. Οι “πράσινοι” στη συνέχεια κόλλησαν και οι “νυχτερίδες” το εκμεταλλεύτηκαν. Η Βαλένθια απάντησε με δικό της επί μέρους 11-2 έκανε την ανατροπή και πέρασε μπροστά στο σκορ (11-13).

Ο ΝτεΣόν Τόμας συνέχισε να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής στην επίθεση του Παναθηναϊκού και με 8 πόντους συνολικά έδωσε και πάλι το προβάδισμα στους γηπεδούχους (23-16). Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν προσωρινά, αλλά ο Ράις στο φινάλε κέρδισε τρεις βολές και με 3/3 διαμόρφωσε το 26-18, που ήταν και σκορ δεκαλέπτου.

Η Βαλένθια κατάφερε να μειώσει στους πέντε πόντους, αλλά ο Νίκος Παππάς στην επιστροφή του στην Ευρωλίγκα μετά από 10 μήνες ευστόχησε στο πρώτο του σουτ για τρεις πόντους και έκανε το 33-25. Ο Έλληνας γκαρντ ήταν ζεστός και με το δεύτερο του τρίποντο σε ισάριθμες προσπάθειες εκτόξευσε τη διαφορά στους 13 (38-25).

Στην αντίπερα όχθη, πολλά προβλήματα δημιουργούσε ο Κολόμ, ο οποίος με 8 πόντους έβαλε δύσκολα στην άμυνα των πρασίνων (38-30). O Παναθηναϊκός είχε τον απόλυτο έλεγχο στο ματς και δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στο πρώτο μέρος. Οι “πράσινοι” κράτησαν τα ηνία του σκορ και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ 45-35 υπέρ τους.

Παναθηναϊκός σ΄ακόμη ένα ματς δεν μπήκε καλά στο δεύτερο ημίχρονο και δέχτηκε επί μέρους σκορ 13-4 η Βαλένθια πλησίασε στον ένα πόντο (49-48). Οι “πράσινοι” πήραν μικρή ανάσα, αλλά ο Λόιντ που ήταν σε εξαιρετική ημέρα έφερε το ματς στα ίσια με τρίποντο (59-59). Ο Λόιντ συνέχισε τον βομβαρδισμό και με το τρίτο του τρίποντο σε ισάριθμες προσπάθειες έφερε τούμπα το ματς (61-62). Οι “πράσινοι” στο φινάλε πήραν πολύτιμες ανάσες και κατάφεραν να κλείσουν το δεκάλεπτο μπροστά με 68-64.

Παναθηναϊκός βρήκε ξανά τα πατήματα του στο τέταρτο δεκάλεπτο και κατάφερε να ανεβάσει τη διαφορά ξανά στους 10 πόντους με τρίποντο του Ράις (79-69). O Λόιντ έκανε μεγάλη ζημιά στους πράσινους και με τους 25 πόντους του έκανε σμπαράλια την άμυνα των γηπεδούχων (82-75). Ο Τζόνσον πέτυχε ένα μεγάλο τρίποντο (τρίτο προσωπικό στο ματς) και έκανε το 85-76 1,22′ πριν το φινάλε και ουσιαστικά κλείδωσε τη νίκη για τον Παναθηναϊκό.

Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι και ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με 91-80.

Τα δεκάλεπτα: 26-18, 45-35, 65-61, 91-80

Screenshot 4 Screenshot 5

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 77-69 (vid)

Η Μπαρτσελόνα το 1-1, ο Ολυμπιακός το πάνω χέρι. Ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό. Ο Ολ…