Τυχερέ Μπούσια…

lyras peristeri

Αν υπάρχει έστω ένας που πιστεύει ότι ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ΔΕΝ (προσέξτε ΔΕΝ) ασχολείται με τη διαιτησία -όπως δήλωσε στην πρόσφατη συνέντευξή του- εγώ τάσσομαι δεύτερος και συνυπογράφω. Αφού, λοιπόν, συμφωνήσαμε (εμείς οι δύο, εσύ φίλε που τον πίστεψες κι εγώ) ότι ο πρόεδρος ΔΕΝ ασχολείται με τη διαιτησία, είναι προφανές ότι όργανα όπως η ΟΔΚΕ είναι ανεξάρτητα και δρουν με δική τους βούληση.

Αλήθεια, όταν ένας πρόεδρος ομοσπονδίας, όπως ο κ. Κωνσταντίνος Μπούσιας, παραβιάζει συνειδητά τους κανονισμούς, πρέπει να παραμείνει στη θέση του; Στην ερώτηση μπορεί καθένας να απαντήσει, δική μας δουλειά είναι να αναδείξουμε αν και πού παραβιάζονται οι κανονισμοί.

Γράψαμε πριν τρεις ημέρες (δείτε εδώ) ότι ο Γιάννης Φούφης ήταν στη λίστα των διεθνών διαιτητών. Παραθέσαμε, μάλιστα και τη σχετική λίστα. Σε χρόνο dt το όνομα του κ. Φούφη διαγράφηκε και, δεδομένου ότι ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ΔΕΝ ασχολείται με τη διαιτησία, αυτό έγινε με πρωτοβουλία (φαντάζομαι) του προέδρου της ΟΔΚΕ. Θα κατάλαβε ο άνθρωπος ότι η λίστα των διαιτητών δεν ανταποκρίνονταν στην… πραγματικότητα.

Ως εδώ όλα καλά. Από τη στιγμή που είδε ότι κακώς (αστειεύομαι) ήταν ο Γιάννης Φούφης στη λίστα των διεθνών, η λογική λέει ότι πρέπει να έλεγξε και τα υπόλοιπα ονόματα, ώστε να μην υπάρχουν άλλα… λάθη. Μόνο που σήμερα στη λίστα των διαιτητών της Α1 συμπεριλαμβάνεται -όπως καθαρά βλέπετε- το όνομα του Γιάννη Λυρά.

diaithtes a1

Ένας διαιτητής που πέρυσι ανέβηκε στη «μεγάλη» κατηγορία, αλλά φέτος αναβαθμίστηκε, αναλαμβάνοντας χρέη εμπορικού διευθυντή στην ΚΑΕ Περιστέρι. Αμάν! Μπορεί να είναι ταυτόχρονα διαιτητής και εμπορικός διευθυντής;

«Κανονισμός διαιτησίας, άρθρο 3 ΣΤ’: Ασυμβίβαστα – Κωλύματα διαιτητή: Είναι ασυμβίβαστη η ιδιότητα του εν ενεργεία διαιτητή με την ιδιότητα τοιυ μέλους, ή του προπονητή, ή γυμναστή σωματείου ΤΑΚ ή ΚΑΕ, ή η σύνδεσή του με οποιαδήποτε άλλη σχέση με αυτά».

Τώρα εσείς τι λέτε, μπορεί; Κι άντε εσείς κι εγώ δεν γνωρίζουμε (εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να γνωρίζουμε) τον κανονισμό. Ο κ. Μπούσιας δεν γνωρίζει; Πρόδηλα αυτός κι αν είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει ότι υπάρχει ασυμβίβαστο κι όμως διατηρεί (παρά τον πρόσφατο έλεγχο) στη λίστα των διαιτητών Α1 τον κ. Λυρά. Συνεπώς παρανομεί. Παραβιάζει τον κανονισμό και καθένας κρίνει.

Από τη μια έσπευσε να αποσύρει (δίχως να έχει δικαιοδοσία, αλλά αυτό είναι θέμα της επόμενης μέρας) το όνομα του κ. Φούφη, από την άλλη κρατά παρανόμως τον κ. Λυρά ως διαιτητή Α1 κατηγορίας. Για επίλογο θα γράψω ότι ΕΥΤΥΧΩΣ που ΔΕΝ ασχολείται με τη διαιτησία ο κ. Βασιλακόπουλος, διαφορετικά θα έπρεπε να διώξει με τις κλοτσιές αυτούς που παραβιάζουν τους κανονισμούς. Α, ρε τυχερέ Μπούσια

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…