Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Παναθηναϊκός-Φενέρμπαχτσε 84-74

Παναθηναϊκός-Φενέρμπαχτσε 84-74

fredette 1 e1569171284195

Ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με το χθεσινό παιχνίδι με την Μακάμπι παρουσίασε ο Παναθηναϊκός στον μικρό τελικό του τουρνουά “Παύλος Γιαννακόπουλος” κόντρα στην Φενέρμπαχτσε, φτάνοντας σε άνετη νίκη με σκορ 84-74.

Οι παίκτες του τριφυλλιού ήταν εξαιρετικά εύστοχοι πίσω από τα 6,75 , και σε συνδυασμό με την δημιουργία από την ρακέτα που του έδωσε ο Ίαν Βουγιούκας, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το πολύ ανοιχτό ροτέισον του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έφτασε στην νίκη και την τρίτη θέση στο τουρνουά.

Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και με αιχμή του δόρατος ένα εκπληκτικό ξεκίνημα του Τζίμερ Φριντέτ, ο οποίος είχε 4/4 τρίποντα στα πρώτα 6 λεπτά της πρώτης περιόδου. Παράλληλα, οι Τούρκοι ακολουθούσαν τους πράσινους στο σκορ με την λήξη του δεκαλέπτου να βρίσκει το τριφύλλι μπροστά με 3 (24-21).

Στην δεύτερη περίοδο η είσοδος του Ίαν Βουγιούκα βοήθησε πολύ επιθετικά το τριφύλλι, που σε συνδυασμό με την πολύ καλή άμυνα του και τα αρκετά υψηλά ποσοστά του, εκτόξευσε την διαφορά στους 15 με την λήξη του ημιχρόνου (48-33).

Στην τρίτη περίοδο οι δύο ομάδες σκόραραν διαδοχικά, με τους πράσινους αρχικά να εκτοξεύουν την διαφορά στους 19 πόντους και τους Τούρκους να μειώνουν στους 14 (63-49). 

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην προσπάθεια του να διεκδικήσει το παιχνίδι επανέφερε τους Μπόμπι Ντίξον και Νίκολα Κάλινιτς, καταφέρνοντας να μειώσει στους 10 (68-58) μέσα σε τρία λεπτά.

Οι Τούρκοι προσπάθησαν να ρίξουν και άλλο την διαφορά με την είσοδο του Σλούκα στο παιχνίδι, ωστόσο ο Παναθηναϊκός, είχε σε πολύ καλή μέρα τον Ντεσόν Τόμας αλλά και Ράις , διατήρησαν την διαφορά για το τελικό 84-74.

Κορυφαίος για τους πράσινους και πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης ήταν ο Ντεσόν Τόμας με 21 πόντους με τον Τζίμερ Φριντέτ να ακολουθούν με 17 έχοντας 5 στα 5 τρίποντα. Από πλευράς Φενέρμπαχτσε ξεχώρισε ο Ντουβερίογλου με 14 πόντους με τον Τσαντάν να έχει 13.

 

Τα δεκάλεπτα: 24-21, 48-33, 63-49, 84-74

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…