Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Κερεχέτα:”Κάποια στιγμή θα αγωνιζόμαστε μόνο στην Ευρωλίγκα”

Κερεχέτα:”Κάποια στιγμή θα αγωνιζόμαστε μόνο στην Ευρωλίγκα”

josean querejeta

Την πεποίθηση του ότι κάποια στιγμή οι ισπανικές ομάδες θα κληθούν να επιλέξουν αν θα συμμετέχουν στην Ευρωλίγκα η την λίγκα ACB, εξέφρασε ο ισχυρός άνδρας της ΜπασκόνιαΧοσεάν Κερεχέτα.

Παράλληλα ο πρόεδρος της ομάδας των βάσκων έκανε το σχόλιο του για το financial fairplay, καθώς και την προοπτική αύξησης των ομάδων της Ευρωλίγκας.

Διαβάστε αναλυτικά:

Για το Financial Fair Play: «Έχει λογική. Αν βρισκόμαστε σε καταστάσεις στις οποίες οι ομάδες δημιουργούν σημαντικά χρέη και στη συνέχεια καλύπτονται από ένα πρόσωπο, δήμους ή ποδοσφαιρικές ομάδες, είναι προφανές ότι οδηγεί στο να χάνουν οι ομάδες την αξία τους. Βρισκόμαστε στην διοργάνωση για σχεδόν 20 χρόνια, οπότε πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι ομάδες μας θα έχουν μεγαλύτερη αξία. Υπάρχουν εγκεκριμένοι κανόνες που υποχρεώνουν τις ομάδες αυτές να μειώσουν βραχυπρόθεσμα τα δομικά ελλείμματα. Ο ανταγωνισμός θα είναι καλύτερος και οι σύλλογοι θα είναι πιο πολύτιμοι»

Για τα περισσότερα από 80 παιχνίδια την σεζόν: «Μας επιτρέπει να δημιουργούμε έσοδα και επιτρέπει στους παίκτες να έχουν πολύ υψηλότερα επίπεδα μισθών από ό, τι συνέβαινε παλιότερα. Στο ΝΒΑ παίζουν τον ίδιο αριθμό αγώνων και δεν παραπονιούνται. Με τον πρόωρο αποκλεισμό που είχαμε, οι παίκτες μας πέρασαν διακοπές για σχεδόν δυόμισι μήνες. Αν και η σεζόν είναι δύσκολη, υπάρχει αρκετός χρόνος για να ανακάμψει κάποιος παίκτης. Ο ανταγωνισμός είναι έτσι και αν θέλεος να συμμετέχεις στην ελίτ, η ελίτ απαιτεί αυτό το ρυθμό. Πρέπει να έχεις καλά προπονημένα ρόστερ που μπορούν να ανταγωνιστούν σε αυτό το επίπεδο»

Για την πιθανότητα αύξησης ομάδων: «Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία πολύ καλή καλή διοργάνωση στην Ευρώπη, η οποία είναι η Ευρωλίγκα. Υπάρχει επίσης ένα καλό τουρνουά, το οποίο είναι η ACB. Η ACB, προκειμένου να σημειώσει πρόοδο, πρέπει να αναλάβει μια σειρά ενεργειών, ιδίως στον οικονομικό τομέα. Σημαντικές ενέργειες, όπως αυτές που λήφθηκαν στο ποδόσφαιρο (LaLiga). Εάν όχι, θα έρθει η στιγμή που, αν η Ευρωλίγκα μεγαλώσει και η ACB όχι, θα αναγκαστούμε να παίξουμε σε μία μόνο διοργνάωση: την καλύτερη στην Ευρώπη. Νομίζω ότι θα συμβεί αργά ή γρήγορα, το έχω πει εδώ και πολύ καιρό και θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτή την κατάσταση».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κάτας: «Για να κερδίσεις στο ΟΑΚΑ πρέπει να είσαι 40 λεπτά συγκεντρωμένος»

Στην έλλειψη συγκέντρωσης της Μακάμπι αναφέρθηκε ο Οντέντ Κάτας. Ο τεχνικός της Μακάμπι Τε…