Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Ελλάδα – Ουγγαρία 83-59

Ελλάδα – Ουγγαρία 83-59

kostas papanikolaou giannis antetokounmpo ethniki ellada andres ouggaria

Νικηφόρο ήταν το πρώτο επίσημο φιλικό παιχνίδι της Εθνικής Ανδρών, καθώς επικράτησε εύκολα της Ουγγαρίας με 83-59 στην πρεμιέρα του τουρνουά Aegean. Οι διεθνείς από την αρχή είχαν το πάνω χέρι στην αναμέτρηση και δεν δυσκολεύτηκαν να πάρουν τη νίκη και με εμφατικό τρόπο. Πολύ καλή παρουσία από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, που ήταν και πρώτος σκόρερ, ενώ πολύ καλοί ήταν και οι Νικ Καλάθης, Γιάννης Μπουρούσης και Γιώργος Πρίντεζης.

Η Ελλάδα ξεκίνησε εξαιρετικά το ματς και με αιχμή του δόρατος τους Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μπουρούση προηγήθηκε με 10-2. Οι παίκτες της Ουγγαρίας έκαναν αρκετά φάουλ και οι διεθνείς μας πήγαιναν στις βολές, όπου στο ξεκίνημα είχαν καλό ποσοστό (8/10) και έστειλαν τη διαφορά στους 10 πόντους (16-6). Η Ελλάδα συνέχισε να είναι εξαιρετική σε άμυνα και επίθεση και έκλεισε το δεκάλεπτο μπροστά με 16 πόντους (22-6).

Eθνική μας συνέχισε να έχει τον πλήρη έλεγχο στο ματς και με πρωταγωνιστή τον Πρίντεζη ανέβασε ακόμη περισσότερο τη διαφορά (32-15). Η Ουγγαρία έδειξε σημάδια ζωής και κατάφερε να ρίξει τη διαφορά από τους 19 τρέχοντας σερί 7-0 (34-22). Η Ελλάδα απάντησε με δικό της σερί και με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να παίρνει το όπλο του προηγήθηκε με 41-24. Οι παίκτες του Σκουρτόπουλου διατήρησαν εύκολα τα ηνία του σκορ και πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 43-28.

Οι γηπεδούχοι δεν έβγαλαν το πόδι από το γκάζι, ούτε στο δεύτερο ημίχρονο. Οι διεθνείς μας ήταν εξαιρετικοί και με σερί 7-0 έστειλαν τη διαφορά πάνω από τους 20 (50-28). H Eθνική συνέχισε στον ίδιο ρυθμό μέχρι το τέλος της περιόδου και κράταγε εύκολα τα ηνία του σκορ και τη μεγάλη διαφορά (66-44).

To τελευταίο δεκάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς τίποτα δεν θα μπορούσε να αλλάξει το τελικό αποτέλεσμα. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους διεθνείς και τελικά η Ελλάδα πήρε τη νίκη με 83-59.

Τα δεκάλεπτα: 22-6, 43-28, 66-44, 83-59
Ελλάδα (Σκουρτόπουλος): Λαρεντζάκης 8, Καλάθης 6, Μπουρούσης 10, Σλούκας 5, Παπαγιάννης 6, Πρίντεζης 8, Παπανικολάου 4, Μάντζαρης 3, Παπαπέτρου 7, Αντετοκούνμπο Γ. 19, Σαλούστρος 5, Αντετοκούνμπο Κ. 2

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…