Κεντρική Ελλάδα ΣΕΠΚ Ομπράντοβιτς: “Ο Γιαννάκης είναι από τους σπουδαιότερους στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ”

Ομπράντοβιτς: “Ο Γιαννάκης είναι από τους σπουδαιότερους στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ”

giannakis obradovic

Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς επέστρεψε στην Αθήνα για να δώσει το “παρών” στο Διεθνές Σεμινάριο του Συνδέσμου. Ο προπονητής της Φενέρμπαχτσε παρουσίασε το θέμα της ομιλίας του, για τα plays μετά από τάιμ άουτ, παρουσία περίπου τριακοσίων προπονητών. Πριν ξεκινήσει να αναλύει τους τρόπους σκέψης και τη φιλοσοφία του, ευχαρίστησε προσωπικά τον Παναγιώτη Γιαννάκη για την πρόσκληση, ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον Δημήτρη Ιτούδη (καθόταν δίπλα στον πρόεδρο του ΣΕΠΚ) για την κατάκτηση της EuroLeague στη Βιτόρια.

“Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην Αθήνα για το Σεμινάριο και μου δίνεται η ευκαιρία να έρθω σε επαφή με τόσους προπονητές για να μοιραστώ τις ιδέες μου. Είναι ιδιαίτερα μεγάλη η χαρά, που είμαι ομιλητής μετά τον Δημήτρη Ιτούδη, που φέτος κατέκτησε την EuroLeague στη Βιτόρια”, είπε αρχικά ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Πριν εμβαθύνει στο περιεχόμενο της ομιλίας του, έκανε μάλιστα ειδική μνεία στον Παναγιώτη Γιαννάκη, αναφέροντας μια άγνωστη ιστορία για την πρώτη γνωριμία τους.

“Θέλω να πω κάτι ακόμη για τον Παναγιώτη Γιαννάκη, αυτή τη σπουδαία προσωπικότητα. Τον παρακολουθώ πάρα πολλά χρόνια. Τον είδα για πρώτη φορά από κοντά το 1976, ήμουν τότε 16 ετών. Στην πόλη που γεννήθηκα, το Τσάτσακ έγιναν οι Βαλκανικοί Αγώνες εκείνη τη χρονιά. Ο κόουτς έπαιζε τότε στην Ελλάδα. Εντυπωσιάστηκα από τον τρόπο που έπαιζε, έκανε μια κίνηση που δεν είχα ξαναδεί ποτέ, κάτι που τότε δεν ήταν τόσο διαδεδομένο. Ήταν μια τεράστια εμπειρία για εμένα αυτή η διοργάνωση, να βλέπω από κοντά τόσο σπουδαίους παίκτες”, ανέφερε πριν σημειώσει προς τους προπονητές που βρίσκονταν στις εξέδρες του κλειστού των Μελισσίων:

“Θα πρέπει να θυμάστε κάτι: ο Παναγιώτης Γιαννάκης είναι ένας από τους σπουδαιότερους ανθρώπους στην ιστορία, όχι μόνο του ελληνικού, αλλά του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Να μην το ξεχνάτε αυτό”!

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του, κι αφού βραβεύθηκε για την παρουσία του από τον Παναγιώτη Γιαννάκη, εξήγησε ότι “είναι πολύ σημαντικά αυτά τα Σεμινάρια, να έρχονται σε επαφή οι προπονητές και να μοιράζονται ιδέες, σκέψεις και προβληματισμούς. Είναι μεγάλη η χαρά μου, που είχα τη δυνατότητα να μιλήσω πάλι στην Αθήνα μετά από μερικά χρόνια και να δείξω ένα μέρος του τρόπου δουλειάς και της φιλοσοφίας μου”.

Όσο για το ποιοι είναι αυτοί που λειτουργούν ως δάσκαλοι για τον ίδιο, βοηθώντας τον να βρίσκει νέες λύσεις και τρόπους βελτίωσης της αγωνιστικής εικόνας της ομάδας του, σημείωσε: “Οι παίκτες μου, αυτοί με μαθαίνουν κάθε μέρα. Από τον τρόπο που λειτουργούν και δρουν μέσα στο γήπεδο, μου δίνουν διαρκώς μαθήματα και τη δυνατότητα να σκέφτομαι διαρκώς για κάτι νέο, που θα βοηθήσει την ομάδα μου να πετύχει”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε ΣΕΠΚ

Δειτε επισης

Σύνδεσμος Προπονητών: Επιβεβαιώνει για Βασίλη Σπανούλη

Ήμασταν οι ΜΟΝΟΙ, που θίξαμε το θέμα Σπανούλη. Όχι γιατί μας ενοχλεί που ένας από τους μεγ…