Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Δομπρογιάννης: «Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε»

Δομπρογιάννης: «Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε»

Η αυλαία έπεσε και η Εθνική Νέων Ανδρών ολοκλήρωσε την πορεία της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 στο Τελ Αβίβ στην ένατη θέση, παρακολουθώντας στον τελικό το Ισραήλ να σηκώνει την… κούπα. Ο Θανάσης Δομπρογιάννης έδωσε πολλές μάχες στο ζωγραφιστό και κατάφερε να κερδίσει πολλές από αυτές, κάνοντας συνήθως αθόρυβη δουλειά.

«Η ένατη θέση δεν μας ευχαριστεί», λέει και η άποψή του συγκλίνει με όλων στην αποστολή. «Είχαμε δυνατότητες για κάτι καλύτερο, το πιστεύουμε αυτό, αλλά το γεγονός παραμένει πως δυστυχώς δεν τα καταφέραμε».

Για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του το να τερματίσουν μόλις ένα σκαλοπάτι πίσω από τον όγδοο ήταν ο στόχος που τους έδωσε τις νίκες όταν βρέθηκαν στο γκρουπ 9-16: «Όταν αποκλειστήκαμε από τη Γερμανία το κίνητρό μας ήταν να τελειώσουμε με τον καλύτερο δυνταό τρόπο το τουρνουά, όπως κι έγινε. Στον αγώνα με τους Γερμανούς πληρώσαμε την έλλειψη συγκέντρωσης και αποτελεσματικότητας. Ήταν οι κυριότεροι παράγοντες της ήττας πιστεύω».

Η ένατη θέση είναι αυτή που γράφτηκε στα βιβλία με τους νεαρούς διεθνείς να παίρνουν μια πολύτιμη αποσκευή στην επιστροφή τους: «Με όλα τα παιδιά είμαστε κάτι περισσότερο από απλά μια ομάδα. Δεθήκαμε, ήρθαμε κοντά και στο να δημιουργηθεί αυτό το κλίμα βοήθησε και όλο το τεχνικό επιτελείο».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Έρχεται ο Ρικ Πιτίνο [pic]

Ο Ρικ Πιτίνο έρχεται στην Ελλάδα για να αναλάβει την Εθνική ομάδα, καθώς ακολουθεί το προο…