Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Βρώμισε όλο το ελληνικό μπάσκετ

Βρώμισε όλο το ελληνικό μπάσκετ

Από άλλον Βασιλειάδη περιμέναμε να έρθει λύση κι άλλος Βασιλειάδης προέκυψε. Για όσους δεν έχουν δει το βίντεο με τις καταγγελίες του Χρήστου Βασιλειάδη, «ισχυρού άνδρα» του Πρωτέα Βούλας, για τον αγώνα της γυναικείας ομάδας με τον Σπόρτιγκ, οι λέξεις είναι… σκληρές. Κι είναι άλλη μια μικρή τρύπα σ’ ένα τεράστιο μπαλόνι, ή σωστότερα στη φούσκα που ονομάσαμε «φάρος»!

Αυτά που λέει έχουν αξία, αφενός για να δούμε την καθεστωτική αντίληψη της ηγετικής ομάδας της ΕΟΚ, αλλά και την πρεμούρα να τελειώνουν οι αγώνες, δίχως να τηρείται η νομιμότητα και η τάξη, δίχως -πολλές φορές- να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες. Αυτό, όμως, δεν είναι παρά μια δυσλειτουργία σ’ ένα απόλυτα δυσλειτουργικό (άθλιο) σύστημα.

Ο κ. Βασιλειάδης μιλά ονομαστικά για διαιτητές. Δεν έχουμε άποψη, αλλά υπάρχει μια… διαβολική σύμπτωση. Ένας εξ αυτών ήταν διαιτητής σε αγώνα, τον οποίο ο κ. Καφφές έχει στείλει στην Εισαγγελία, στην καταγγελία του για ύπαρξη «εγκληματικής οργάνωσης» στον χώρο του μπάσκετ. Εκεί, σ’ εκείνη την περιβόητη καταγγελία, για την οποία δεν έχουμε μάθει αν μπήκε στο αρχείο, ή αν εξετάζεται, αναφέρονται συγκεκριμένα ονόματα.

Ένα από αυτά είναι κοινό. Θα πείτε «σύμπτωση». Κι εμείς αυτό λέμε. Μόνο που η Πολιτεία κι ο Υφυπουργός Αθλητισμού, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα, δεν πρέπει να είναι τόσο… ευκολόπιστα όσο εμείς στις «συμπτώσεις». Οφείλουν να ελέγξουν την απειροελάχιστη πιθανότητα να μην είναι σύμπτωση.

Από την πρώτη στιγμή, που ξεκίνησε η ιστορία με τον Ολυμπιακό, έγραφα ότι σημαντικό είναι να σπάσει το απόστημα. Δείτε τι γίνεται. Άλλοτε είναι ο Θεοδώρου, άλλοτε πετά μια ατάκα (και χάνεται) ο Ζομπανάκης, άλλοτε μιλά ο Βασιλειάδης (του Πρωτέα, βεβαίως – βεβαίως). Πικραμένοι παράγοντες; Μπορεί και ναι, αλλά όσο κι αν αλλάζει ο αριθμητής, ο παρανομαστής παραμένει ίδιος. Και τα πρόσωπα σε αρκετές ιστορίες είναι κοινά.

Δεν είναι τυχαίο ότι πρόσφατα, απέναντι στον Σπύρο Γκόντα και τον Γιάννη Φούφη, οι οποίοι έχουν καταθέσει αγωγές κατά της ΚΕΔ και του Γιώργου Βασιλακόπουλου, κατέθεσε άνθρωπος από τον χώρο της διαιτησίας. Ανάδελφος χώρος. Την επομένη, προφανώς από νέα σύμπτωση, μια νεαρά διαιτητής, η οποία τυγχάνει της συμπάθειάς του, «ξετιμωρήθηκε». Να πάλι οι συμπτώσεις.

Ο κ. Βασιλειάδης (όχι του Πρωτέα, ο Υφυπουργός) έχει τεράστιο υλικό για να ξεκινήσει τη δική του δραστηριότητα. Βεβαίως, έχει κι εκλογές και το αντιλαμβανόμαστε, μόνο που γνωρίζοντας την πολιτική του διαδρομή και το ήθος του, θεωρούμε ότι αλλιώς αντιλαμβάνεται την ανάμειξη με τα κοινά και δεν μπαίνει σε μικροπολιτικές.

Η ανεξάρτητη δικαιοσύνη έχει έναν ογκωδέστατο φάκελο, με μαρτυρίες ανθρώπων του χώρου, με καταγγελίες, με καταθέσεις. Κακουργηματικού χαρακτήρα καταγγελίες. Δεν είμαστε δικαστές, αλλά περιμένουμε από τη δικαιοσύνη να δράσει.

Για όσους δεν το έχουν καταλάβει, οι ακαθαρσίες που έκρυβαν κάτω από το χαλάκι βγήκαν έξω κι έχει βρομίσει όλο το ελληνικό μπάσκετ. Σκούπα να ξεβρομίσουμε. Αέρα να φύγει η χολέρα…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

“Θέλει Γιόβιτς ο Παναθηναϊκός” (pic)

Ο Παναθηναϊκός ενισχύθηκε σημαντικά στα μισά της σεζόν, αρχικά με την απόκτηση του Τι Τζέι…