Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ομπράντοβιτς:”Κίνητρο και κατανόηση της κατάστασης τα κλειδιά του Final 4″

Ομπράντοβιτς:”Κίνητρο και κατανόηση της κατάστασης τα κλειδιά του Final 4″

obradovic

Το φάιναλ φορ της Βιτόρια απέχει μόλις λίγα 24ωρα και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μίλησε στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας για την παρουσία του ιδίου και της Φενέρμπαχτσε. Ο προπονητής της τουρκικής ομάδας τόνισε ότι δεν ασχολείται με την προοπτική του 10ου τροπαίου στην προσωπική του συλλογή, αλλά με την ομάδα του, ενώ στάθηκε στους πολλούς τραυματισμούς οι οποίοι όντως αποτελούν πρόβλημα, στηρίζοντας παράλληλα τους υγιής παίκτες του, δείχνοντας πίστη ότι μπορούν να τα καταφέρουν.

Διαβάστε αναλυτικά:

Για την ψυχολογία της ομάδας μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο: “Η αυτοποεποίθησή μας είναι η ίδια όπως όπως πάντα. Ξέρουμε ότι κάναμε μια καλή κανονική περίοδο και μια καλή σειρά πλέι οφ με τη Ζαλγκίρις και είμαστε χαρούμενοι. Αλλά καταλαβαίνουμε ότι το φάιναλ φορ είναι πάντα μια ξεχωριστή διοργάνωση και όλα εξαρτώνται από την κατάσταση στην οποία θα παρουσιαστούμε σε αυτή”.

Για το πέμπτο συνεχόμενο φάιναλ φορ της Φενερμπαχτσέ: “Είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτό. Σημαίνει ότι έχουμε δουλέψει σκληρά για πέντε χρόνια ώστε να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο, κάτι το οποίο είναι πολύ δύσκολο. Καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολο είναι και ευχαριστώ τους παίκτες μου για τη σκληρή δουλειά τους, που μας επέτρεψε να πετύχουμε αυτό το στόχο. Θέλουμε να είμαστε πάντα ανταγωνιστικοί. Η Φενερμπαχτσέ έχει δείξει ότι θέλει πάντα να βρίσκεται ανάμεσα στα καλύτερα κλαμπ της Ευρώπης και είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε αυτή τη θέση”.

Για την εμπειρία που έχουν οι παίκτες της Φενερμπαχτσέ από φάιναλ φορ: “Η εμπειρία είναι ασφαλώς σημαντική, το να έχεις παίκτες που καταλαβαίνουν τι είναι ένα φάιναλ φορ, διότι πρόκειται περί ξεχωριστού αθλητικού γεγονότος. Αλλά το φάιναλ φορ είναι κυρίως δύο πράγματα: κίνητρο και κατανόηση της κατάστασης στην οποία βρίσκεσαι όταν αρχίζει. Αυτή τη στιγμή έχουμε κάποια προβλήματα στην ομάδα. Αμέσως μετά το τελευταίο παιχνίδι κόντρα στη Ζαλγκίρις είπα ότι θα ήθελα να έχω για μια εβδομάδα πλήρη την ομάδα για να την προετοιμάσω για το φάιναλ φορ. Δεν τα καταφέραμε, αλλά όποιος κι αν παίξει τελικά, θα πρέπει να είναι κατάλληλα προετοιμασμένος και να δώσει τον καλύτερ εαυτό του”.

Για τους τραυματίες: “Δεν ξέρω ποιοι θα είναι έτοιμοι. Τέσσερις παίκτες μας είναι αυτή τη στιγμή εκτός κάθε δραστηριότητας. Ο Λοβέρν θα είναι σίγουρα έξω, ενώ εκτός είναι επίσης ο Ντατόμε, ο Κάλινιτς και ο Βέσελι. Κανείς από αυτούς δεν έπαιξε στο τουρκικό πρωτάθλημα κι αν το φάιναλ φορ άρχιζε αύριο, δεν θα έπαιζαν. Η κατάσταση δεν είναι τόσο καλή, αλλά η υπόλοιπη ομάδα μπορεί να παίξει και είμαι ικανοποιημένος μαζί της. Ό,τι κι αν γίνει, εμείς θα παίξουμε και θα είμαστε ανταγωνιστικοί”.

Για το πόσο τα προβλήματα επηρέαζουν το σχεδιασμό του: “Όλοι οι προπονητές θέλουν να έχουν πλήρες ρόστερ και όλους τους παίκτες υγιείς ώστε να μπορούν να δουλέψουν σωστά. Φυσικά η προπόνηση είναι πολύ διαφορετική όταν έχεις 14-15 παίκτες που μπορούν να δουλέψουν σκληρά. Τώρα το ερώτημα είναι ποιοι από αυτούς θα μπορέσουν να βοηθήσουν την ομάδα στο φάιναλ φορ κι αυτή τη στιγμή δεν δεν το ξέρω αυτό. Οπότε ναι, έχω κάποιες δυσκολίες! Αλλά ξέρω ότι όλοι οι άλλοι παίκτες θα αντιδράσουν θετικά και θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους”.

Για την Εφές, την οποία θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό: “Γνωριζόμαστε πολύ καλά. Έχουμε παίξει πολλά παιχνίδια απέναντι στην Εφές φέτος και γνωρίζουμε τα πάντα γι’ αυτή, χωρίς αμφιβολία. Ξέρουμε τα δυνατά σημεία της και πώς πρέπει να παίξουμε αν θέλουμε να τους κερδίσουμε, αλλά κι αυτή γνωρίζει εμάς. Θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι. Ξέρουμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο, αλλά θα αγωνιστούμε με μαχητικό πνεύμα ως το τελευταίο δευτερόλεπτο”.

Για την επιθετική ευχέρεια της Εφές: “Είναι αλήθεια ότι παίζει πολύ καλά στην επίθεση. Έχει μεγάλη ατομική ποιότητα, αλλά συγχρόνως κυκλοφορεί καλά την μπάλα και παίζει ομάδα, οπότε δεν θα είναι εύκολο να τους σταματήσουμε. Έχουμε πετύχει κάποιες νίκες επί της Εφές και ξέρουμε τι χρειάζεται για να παίξουμε καλά απέναντί της”.

Για τον άλλον ημιτελικό μεταξύ ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ: “Είναι δύο ιστορικά κλαμπ και δύο εξαιρετικές ομάδες, αμφότερες με μεγάλη ποιότητα. Γίνονται πάντα πολύ ενδιαφέροντες αγώνες μεταξύ της ΤΣΣΚΑ και της Ρεάλ. Θα γίνει ωραίο παιχνίδι και γενικά πιστεύω ότι το φάιναλ φορ θα είναι πολύ καλό”.

Για τους οπαδούς της Φενερμπαχτσέ: “Είμαστε πολύ περήφανοι για τη σύνδεση που έχουμε με τους οπαδούς μας και είμαι σίγουρος ότι θα βρεθούν και στη Βιτόρια πολλοί από αυτούς. Αυτό κάνει τη διαφορά για τους παίκτες και οι οπαδοί μας θα μας βοηθήσουν πολύ στο φάιναλ φορ. Το ξέρω αυτό”.

Για την ευκαιρία που έχει ο ίδιος να κατακτήσει το 10 τρόπαιο Ευρωλίγκας: “Αλήθεια, δεν το σκέφτομαι αυτό. Η ομάδα και το κλαμπ είναι πιο σημαντικά. Πάντα σκέφτομαι με αυτό τον τρόπο. Αυτή είναι μία ακόμα ευκαιρία για τη Φενερμπαχτσέ ώστε να πετύχει κάτι σπουδαίο και τίποτα άλλο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Στην Κροατία για θεραπεία ο Μπάλντγουιν

Προσπάθεια να προλάβει το game 3 κάνει ο Ουέιντ Μπάλντγουιν. Εξαιρετικά αμφίβολη θεωρείται…