Κεντρική Ελλάδα ΣΕΠΚ Φραγκιάς: “Σημαντικό κομμάτι γιατί εκεί κρίνεται το αποτέλεσμα”

Φραγκιάς: “Σημαντικό κομμάτι γιατί εκεί κρίνεται το αποτέλεσμα”

Ο ΣΕΠΚ διοργανώνει την Παρασκευή και το Σάββατο (10-11 Μαΐου) τοπικό σεμινάριο στο Ναύπλιο. Βασικός ομιλητής θα είναι ο Βασίλης Φραγκιάς. Ο Έλληνας τεχνικός πριν το σεμινάριο μίλησε στο Sepk.gr για τα θέματα που θα αναλυθούν, αλλά και τη σημασία τέτοιων κινήσεων.

“Ο Σύνδεσμος εδώ και πολλά χρόνια διοργανώνει Τοπικά Σεμινάρια έχοντας στόχο να βοηθήσει προπονητές που δεν έχουν τη δυνατότητα να είναι κοντά σε μεγάλες ομάδες ή λόγω απόστασης δεν μπορούν να παρακολουθήσουν Διεθνή Σεμινάρια” τόνισε αρχικά ο Βασίλης Φραγκιάς και πρόσθεσε ότι: “Για μένα θα είναι η δεύτερη φορά που θα μιλήσω στο Ναύπλιο. Το σίγουρο είναι ότι θα προσπαθήσουμε μέσω των ομιλιών, αλλά και του διαλόγου που έχουμε με τους προπονητές να καταλάβουν τι θέλουμε να πούμε, γιατί απευθυνόμαστε και σε προπονητές διαφορετικών επιπέδων. Άλλοι δουλεύουν σε παιδικοεφηβικά, άλλοι σε τοπικές ομάδες και θα πρέπει να είμαστε προσαρμοστικοί σε αυτό που θέλουν”.

Αναφερόμενος στις ομιλίες του δήλωσε ότι: “Θα μιλήσω για δύο θέματα. Το ένα θέμα είναι το επιθετικό transition και επί της ουσίας θα δείξω το τι κάναμε φέτος στον Πανιώνιο, το πως αναπτύσσαμε τον αιφνιδιασμό μας, με διάφορες ασκήσεις και ανάλυση της φιλοσοφίας μας.

Το δεύτερο θέμα είναι ένα από τα πολύ αγαπημένα μου, οι ειδικές καταστάσεις. Βλέπουμε ότι τα τελευταία χρόνια τα μπάσκετ κρίνονται στη λήξη των αγώνων, οπότε θα παρουσιάσω ιδέες για το πως ένας προπονητής μπορεί να σκεφτεί και να προσαρμοστεί μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ώστε να εξαντλήσει τις πιθανότητες που έχει για να κερδίσει ένα παιχνίδι. Έχω ετοιμάσει κάποια πράγματα και εναντίον man-to-man και και εναντίον ζώνης με χρόνο και σκορ. Παράλληλα θα συζητήσουμε και κάποιες καταστάσεις από τη φετινή χρονιά από αγώνες που κρίθηκαν στον πόντο. Μην ξεχνάμε ότι ο προπονητής μπορεί να κάνει το καλύτερο που μπορεί, αλλά πάντα θα παίζουν ρόλο και οι παίκτες που έχει, αλλά κι η τύχη”.

Οι ειδικές καταστάσεις είναι σημαντικό στοιχείο του σύγχρονου μπάσκετ που πρέπει να δουλεύεται καθημερινά σύμφωνα με τον προπονητή του Πανιωνίου, ο οποίος κατέληξε: “Στις προπονήσεις όλων των ομάδων υπάρχει σκορ και χρόνος. Οπότε οι ειδικές καταστάσεις είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής δουλειάς των προπονητών και των παικτών, ώστε να δημιουργηθούν πραγματικές συνθήκες. Είναι πολύ σημαντικο κομμάτι γιατί πολλές φορές κρίνεται από αυτό και το αποτέλεσμα”.

Load More Related Articles
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε ΣΕΠΚ

Δειτε επισης

Μία νίκη μακριά από τον τίτλο η Βενέτσια

Η Βενέτσια επικράτησε εντός έδρας της Σάσαρι με 78-65 και θέλει μόλις μία νίκη για να πανη…