Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Η πρόκληση των Παπαπέτρου-Κιλπάτρικ και η θέληση των Τσόχλα-Κόνιαρη

Η πρόκληση των Παπαπέτρου-Κιλπάτρικ και η θέληση των Τσόχλα-Κόνιαρη

pao paok

Δείτε όσα δήλωσαν οι παίκτες ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού στο περιθώριο της τελευταίας τους προπόνησης πριν τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών:

Αντώνης Κόνιαρης: «Είναι ξεχωριστό να παίζεις σε έναν τελικό, αλλά και στο νησί από το οποίο κατάγεσαι. Θέλω να κερδίσουμε. Ο Παναθηναϊκός σίγουρα θα έχει κάποιες αδυναμίες, αλλιώς θα κέρδιζε μόνο. Πάνω σε αυτές θέλουμε να πατήσουμε, να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε. Οι αντίπαλοι έχουν πολλούς καλούς παίκτες και ο Καλάθης είναι ένας από αυτούς. Έχουμε παίξει ένα ματς φέτος απέναντι στον Παναθηναϊκός και όλα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Πολλά θα κριθούν στις λεπτομέρειες και στον τελικό. Προσωπικά προετοιμάζομαι για ένα δυνατό παιχνίδι και ο προπονητής είναι αυτός που μας βάζει πάντα στο σωστό δρόμο».

Ιωάννης Παπαπέτρου: «Ένας τίτλος είναι πρόκληση, ανεξάρτητα από το τοποθεσία ή κόσμο. Πρέπει να δώσουμε το 100% και να είμαστε συγκεντρωμένοι από την αρχή του αγώνα για να πάρουμε το Κύπελλο. Γνωριζόμαστε καλά οι δύο ομάδες. Η θέληση είναι το νούμερο ένα, για μας και για τον ΠΑΟΚ. Η επιθετικότητα στην άμυνα και την επίθεση θα είναι από τα κλειδιά για την αναμέτρηση. Κάθε σεζόν έχει τρεις τίτλους, το Κύπελλο είναι ο πρώτος που μπορούμε να κερδίσουμε. Δεν πρέπει να θεωρήσουμε τίποτα δεδομένο και πρέπει να παλέψουμε με όλη μας τη δύναμη για να πάρουμε τον τίτλο».

Απόλλων Τσόχλας: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα λάβουμε μέρος σε τελικό. Είναι τετριμμένο, αλλά έχουμε να φτάσουμε 20 χρόνια στον τελικό. Σίγουρα δεν είμαστε το φαβορί, αλλά θα διεκδικήσουμε το τρόπαιο. Αν κάνουμε αυτά που έχουμε πει, τότε πιστεύω ότι θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας. Όλες οι ομάδες έχουν αδυναμίες και ελπίζουμε να μετατρέψουμε τις αδυναμίες του Παναθηναϊκού σε δικά μας δυνατά σημεία. Όλοι οι παίκτες είναι στα… κόκκινα όταν παίζουν σε ένα τελικό. Θα κάνουμε όμως ό,τι καλύτερο μπορούμε. Προσωπικά εισπράττω την παρουσία μας στον τελικό με προσμονή. Με προσμονή το περιμένει και η ομάδα. Εγώ έχω διφορούμενα συναισθήματα. Έχω μια απογοήτευση και μια θλίψη διότι ως ελληνικός αθλητισμός και ως ελληνικό μπάσκετ, δεν κάναμε ένα βήμα μπροστά. Έπρεπε να έρθουν οι φίλαθλοι στο γήπεδο και οι οικογένειές μας. Ειδικά οι φίλαθλοί μας που έχουν να δουν την ομάδα σε τελικό εδώ και 20 χρόνια. Κάναμε ένα βήμα πίσω, αφού δεν τελείωσε ο ένας ημιτελικός και μιλάμε μόνο για τους διαιτητές. Εύχομαι να μπορέσουμε κάποια στιγμή να κάνουμε ένα βήμα μπροστά και να διοργανώσουμε μια γιορτή όπως συμβαίνει στις άλλες χώρες».

Σον Κιλπάτρικ: «Νιώθω καλά που είμαι σε έναν τελικό Κυπέλλου. Ακόμη μαθαίνω τα πράγματα εδώ στην Ελλάδα, είμαι ο νέος σε αυτή την κατάσταση, μιας και τόσα χρόνια ήμουν στο ΝΒΑ. Όμως για μένα είναι πολύ σημαντικό που διεκδικώ έναν τίτλο. Η πρόκληση είναι μεγάλη και για τις δύο ομάδες. Ο ΠΑΟΚ έχει πολλά χρόνια από ό,τι έμαθα να βρεθεί σε τελικό και θα είναι διψασμένος. Εμείς όμως θα πρέπει να προσέξουμε τον εαυτό μας και να κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε. Όσο περισσότερο παίζουμε μαζί, τόσο καλύτεροι θα είμαστε».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Τουρκική Ομοσπονδία: «Καταδικάζουμε τις απειλές εναντίον του Αταμάν»

Πήρε θέση η τουρκική Ομοσπονδία για τα υβριστικά συνθήματα εναντίον του Αταμάν. Η σειρά με…