Κεντρική Basket League Οι αριθμοί του αγώνα Κύμη-Άρης

Οι αριθμοί του αγώνα Κύμη-Άρης

akimi aris

Το Σάββατο η Κύμη υποδέχεται τον Άρη, σε ένα πολύ σημαντικό ματς για τις δύο ομάδες. Οσον αφορά τα νούμερα του αγώνα, ο Λευτέρης Μποχωρίδης θα γίνει ο 16ος παίκτης στην ιστορία των “κιτρίνων” στην Basket League που θα φτάσει σε τριψήφιο αριθμό αγώνων με τη φανέλα της ομάδας. Επίσης, ο Στέλιος Πουλιανίτης με ένα αμυντικό ριμπάουντ θα συμπληρώσει τα 100.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

Ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της 11ης αγωνιστικής της Betshop Basket League θα γίνει το Σάββατο (29/12, 18:00) στη Χαλκίδα, όπου η Κύμη θα υποδεχτεί τον Άρη. Οι δύο ομάδες προέρχονται από αρνητικά σερί καθώς η Κύμη έχασε τα εννιά τελευταία παιχνίδια της -μετά τη νίκη της πρεμιέρας επί του Πανιωνίου- ενώ ο Άρης μετράει πέντε διαδοχικές ήττες. Κεντρικό πρόσωπο του αγώνα θα είναι βέβαια ο Γιάννης Καστρίτης που πριν από λίγες εβδομάδες ήταν στον πάγκο της Κύμης ενώ πλέον καθοδηγεί τον Άρη. Ως αντίπαλοι επιστρέφουν ο Γκάρι ΜακΓκί και ο Μάικλ Κάιζερ που πέρσι αγωνίστηκαν στην ομάδα της Εύβοιας, της οποίας τη φανέλα φοράει πια ο Στέλιος Πουλιανίτης που πέρσι ήταν αθλητής του Άρη.

Η μικρή ιστορία αγώνων μεταξύ των δύο ομάδων αναδεικνύει ισορροπία αποτελεσμάτων, αφού έχουν σημειώσει από μία εντός και μία εκτός έδρας νίκη. Ο Άρης πέρασε με το “διπλό” από την Εύβοια στην πρώτη του επίσκεψη τη σεζόν 2016-17, παρότι χρειάστηκε το επιπλέον πεντάλεπτο της παράτασης για να επικρατήσει με 80-77. Ο Κάμινγκς με 17 και ο Γιάνκοβιτς με 14 πόντους και 10 ριμπάουντ ήταν οι κορυφαίοι της ομάδας της Θεσσαλονίκης ενώ ο Τσούπκοβιτς με 14 και ο Τουτζιαράκης με 13 πόντους ήταν οι πρώτοι σκόρερ της Κύμης.

Οι γηπεδούχοι πήραν το αντίστοιχο περσινό παιχνίδι και μάλιστα με πειστικό τρόπο, αφού επιβλήθηκαν του Άρη με 94-69, σε ένα ματς που μετατράπηκε σε προσωπικό σόου του Θαντ ΜακΦάντεν αφού ο Αμερικανός είχε 29 πόντους με 6/7 τρίποντα. Για τους “κιτρινόμαυρους” ο Γιάννης Αθηναίου είχε 19 και ο Μιχάλης Τσαϊρέλης 15 πόντους.

Η ΚΥΜΗ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ

ΡΕΚΟΡ: 0-4
ΕΠΙΘΕΣΗ: 63,5
ΑΜΥΝΑ: 77
ΒΟΛΕΣ: 67,7%
ΔΙΠΟΝΤΑ: 45,4%
ΤΡΙΠΟΝΤΑ: 28,9%
ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ: 33,8
ΑΣΙΣΤ: 14
ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ: 6
ΚΟΨΙΜΑΤΑ: 2,5
ΛΑΘΗ: 17,5
RANKING: 57

Ο ΑΡΗΣ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ

 ΡΕΚΟΡ: 2-3
ΕΠΙΘΕΣΗ: 70,2
ΑΜΥΝΑ: 73,4
ΒΟΛΕΣ: 63%
ΔΙΠΟΝΤΑ: 46,1%
ΤΡΙΠΟΝΤΑ: 34,4%
ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ: 39,6
ΑΣΙΣΤ: 14,6
ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ: 4,8
ΚΟΨΙΜΑΤΑ: 2,8
ΛΑΘΗ: 13,6
RANKING: 72,2
ΚΥΜΗ

 *Ένας πόντος θα είναι αρκετός για τον Πάρη Μαραγκό προκειμένου να φτάσει τους 200 στην κατηγορία ενώ ο Στέλιος Πουλιανίτης με ένα αμυντικό ριμπάουντ θα συμπληρώσει τα 100.

*Αλάνθαστος παραμένει από τη γραμμή του φάουλ ο Τζεκουάν Λιούις αφού στις τρεις πρώτες εμφανίσεις του με την Κύμη μέτρησε 12/12 βολές.

*Με εξαίρεση το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο οποίο σημείωσε 74 πόντους, η Κύμη δεν κατάφερε να ξεπεράσει τους 67 στα εντός έδρας παιχνίδια της. Είχε 56 με το Περιστέρι Βίκος Cola, 67 με την ΑΕΚ και 57 με τον Χολαργό. Η ομάδα του Ισίδωρου Κουτσού πάντως έφτασε σε διψήφιο αριθμό εύστοχων τριπόντων στα δύο τελευταία παιχνίδια της.

ΑΡΗΣ

*Ο Λευτέρης Μποχωρίδης θα γίνει ο 16ος παίκτης στην ιστορία του Άρη στην Betshop Basket League που θα φτάσει σε τριψήφιο αριθμό αγώνων με τη φανέλα της ομάδας.

*Ο Γκάρι ΜακΓκί είχε τουλάχιστον τρία επιθετικά ριμπάουντ στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του Άρη.

*Ο Άρης δεν ξεπέρασε τα 14 εύστοχα δίποντα στα τέσσερα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια του αλλά έφτασε σε διψήφιο αριθμό επιθετικών ριμπάουντ στα τρία τελευταία με την ΑΕΚ, τον Προμηθέα και τον Χολαργό.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Μαστρογιάννης
  • Καρδίτσα - ΑΕΚ

    Καρδίτσα – ΑΕΚ 81-79

    Φινάλε με χαμόγελο για την Καρδίτσα Ντέρμπι ως το τέλος στην Καρδίτσα, με την ομάδα του Νί…
  • castaneda blondin

    Απόλλων Πάτρας – Λαύριο 66-104

    Αποχαιρέτησε την Α1 με βαριά ήττα ο Απόλλωνας. Το Λαύριο επικράτησε με 104-66 του Απόλλωνα…
  • Μαρούσι - Απόλλων Πάτρας

    Basket League: Αυλαία στα play out

    Ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Μαρούσι για τη Stoiximan Basket League Η τελευταία αγωνιστική …
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Καρδίτσα – ΑΕΚ 81-79

Φινάλε με χαμόγελο για την Καρδίτσα Ντέρμπι ως το τέλος στην Καρδίτσα, με την ομάδα του Νί…