Κεντρική Basket League Το σπάνιο 7-0 του Περιστερίου Bίκος Cola

Το σπάνιο 7-0 του Περιστερίου Bίκος Cola

aek peristeri

Το αήττητο σερί συνεχίστηκε για το Περιστέρι Βίκος Cola που με την επικράτηση επί του Λαυρίου Aegean Cargo, έφτασε στο 7/7 που δεν είναι μία συνηθισμένη επίδοση, ειδικά για τις ομάδες εκτός των δύο “αιωνίων” τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια.

Οι “κυανοκίτρινοι” είχαν αρχίσει με 7-0 και στη σεζόν 2000-01 όταν ηττήθηκαν για πρώτη φορά στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου.

Στην τελευταία 20ετία το απόλυτο -εκτός του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και του Ολυμπιακού- κατάφεραν σε αυτό το σημείο του Πρωταθλήματος ακόμη οι…

*ΑΕΚ 2001-02, 2002-03, 2015-16 και 2016-17.

*Μαρούσι 2003-04.

*Περιστέρι Βίκος Cola 2000-01.

Μία θέση τόσο στη λίστα των κλεψιμάτων όσο και σε εκείνη των κοψιμάτων της Betshop Basket League κέρδισε ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος. Είχε ένα κλέψιμο για να φτάσει τα 291 και να βρεθεί στη 18η θέση της σχετικής λίστας, προσπερνώντας τον Χρήστο Χαρίση και τον Νικ Καλάθη που έχουν από 290.

Ακόμη ο διεθνής φόργουορντ με τη μία τάπα που είχε στο παιχνίδι με το Λαύριο Aegean Cargo, έφτασε στη 13η θέση τον Γιώργο Καράγκουτη έχοντας από 181 ενώ ξεπέρασε τον Αντώνη Φώτση (180).

*Με το ένα αμυντικό του ριμπάουντ, ο Κίκι Κλαρκ έφτασε τα 200 στην καριέρα του στην Betshop Basket League.

Το Περιστέρι Βίκος Cola παρά τη νίκη του, σημείωσε διπλό αρνητικό ρεκόρ περιόδου στα ριμπάουντ. Είχε 15 αμυντικά ριμπάουντ, ένα λιγότερο από εκείνα του ΠΑΟΚ το προηγούμενο Σάββατο στη Λήμνο και 26 συνολικά, ένα λιγότερο από την ΑΕΚ στην πρεμιέρα, τον Κολοσσό H Hotels στη 2η και την Κύμη στην 4η αγωνιστική.

 

Milosevic241118

Δεύτερο σερί “double-double” του Μιλόσεβιτς 

Ο Μίλαν Μιλόσεβιτς έγινε ο 3ος παίκτης του Πρωταθλήματος ως τώρα μετά τους Σον Έβανς του Ήφαιστου και Κρις Χόρτον της Κύμης, που έφτασε σε δεύτερο “double-double”. Ο Βόσνιος είχε 14 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ σε ανάλογη επίδοση είχε φτάσει στο ματς με τον Κολοσσό H Hotels με 16 πόντους και 14 ριμπάουντ. Αυτή ήταν η 9η φορά στην καριέρα του στο ελληνικό Πρωτάθλημα που έφτασε σε ανάλογη επίδοση.

Έτσι το Λαύριο Aegean Cargo έφτασε τα τέσσερα “double-double” και είναι στην κορυφή της σχετικής λίστας πάνω από την Κύμη που έχει τρία.

*“300άρηδες” έγιναν ο Μιχάλης Λούντζης και ο Γιάννης Κουζέλογλου. Ο πρώτος σε πόντους έχοντας τέσσερις και ο δεύτερος σε ριμπάουντ, μαζεύοντας πέντε.

Οι δύο ομάδες έκαναν εξαιρετική δουλειά στα δίποντα ξεπερνώντας το 60% όμως το Λαύριο Aegean Cargo το έκανε σημειώνοντας νέο ρεκόρ περιόδου για την Betshop Basket League έχοντας 31 εύστοχα σουτ, ένα παραπάνω από τον Προμηθέα στο σημερινό επίσης παιχνίδι με την Κύμη κι ακόμη τον Χολαργό στη 2η, τον Κολοσσό H Hotels και τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στην 3η αγωνιστική.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Μαστρογιάννης
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Κασελάκης: «Πρέπει να απολαύσουμε το Final 4 και να παίξουμε σκληρά»

Στη σημασία της πρόκρισης του Περιστεριού στο Final Fur του BCL αναφέρθηκε ο Λεωνίδας Κασε…