Κεντρική NBA ΛεΜπρόν: “Είμαι σκουπίδι!” (vid)
NBA

ΛεΜπρόν: “Είμαι σκουπίδι!” (vid)

lebron lakers 1

Παρά το γεγονός ότι έσωσε τους Λος Άντζελες Λέικερς με φόλοου στα 15.3”, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είχε αστοχήσει σε δύο ελεύθερες βολές μόλις λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα. Τα άσχημα ποσοστά του από τη γραμμή του φάουλ στα κρίσιμα σημεία των φετινών αγώνων οδήγησαν τον “βασιλιά” σε μια σκληρή αυτοκριτική μετά το τέλος του ματς με τους Χοκς.

Είμαι σκουπίδι. Είμαι χάλια από τη γραμμή των βολών”, τόνισε ο Τζέιμς στις δηλώσεις του ενώ φρόντισε να ευχαριστήσει τον Κάιλ Κούζμα, ο οποίος πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και του έδωσε την ευκαιρία να επανορθώσει.

Το βίντεο με τις δηλώσεις του ΛεΜπρόν

Συνολικά, ο Τζέιμς σουτάρει με 73.6% από τις βολές την τρέχουσα σεζόν (67/91 προσπάθειες), ποσοστό που κρίνεται ως “ανεκτό”, με δεδομένο ότι εκτελεί με 73.9% κατά μήκος της καριέρας του (πηγή: Basketball-Reference).

Αν γίνει, όμως, μια βαθύτερη “βουτιά” στους αριθμούς, τότε διαπιστώνεται ότι ο ΛεΜπρόν έχει πρόβλημα στις κρίσιμες βολές. Συγκεκριμένα, στα τελευταία 5 λεπτά των αγώνων και με τη διαφορά στους 5 πόντους και κάτω, ο Τζέιμς σουτάρει μόνο με 58% από τη γραμμή!

Το εν λόγω ποσοστό πέφτει στο 44%, αν ληφθεί υπόψη μόνο το τελευταίο λεπτό και στο 34%, αν υπολογίσει κανείς μονάχα τα τελευταία 30 δευτερόλεπτα!

Τα εν λόγω στατιστικά είναι παρμένα από το παρακάτω tweet του δημοσιογράφου του Sports Illustrated, Μπεν Γκόλιβερ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…